Рецептата Dnes: Печен агнешки бут за Великден

Ароматно и вкусно празнично агнешко
14 апр 2017 09:38, Илияна Николова
0
Рецептата Dnes: Печен агнешки бут за Великден
Снимка: Youtube

Продукти:

1 бр. агнешки бут
50 мл соев сос
2 чаени лъжици сол
2 щипки черен пипер
2 щипки червен пипер
3-4 скилидки чесън
1 стрък розмарин
1 супена лъжица брашно
50-60 г масло или 1 голямо кубче
 
Приготвяне:
 
Разтопете маслото. В него разбъркайте подправките заедно със соевия сос и брашното. С тази смес намажете обилно агнешкия бут. Поставете го в тава, налейте вода на дъното. Завийте бута с фолио, за да останат ароматите в месото. Печете на загрята на 180 градуса фурна за около час. След това намалете фурната, отстранете фолиото и печете за още час и половина, докато хване хрупкава коричка. Сервирайте с гарнитура по избор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации