Продажбите на коли у нас с рекорд, втори по ръст сме в ЕС

Въпреки това продадените нови автомобили са малко над 3000
19 апр 2017 16:23,
46
Продажбите на коли у нас с рекорд, втори по ръст сме в ЕС
Снимка: архив, Reuters

С ръст 34,8% на продажбите на нови коли през март 2017 спрямо март 2016, България е №2 в Европа, показа статистиката на ACEA. През изминалия месец у нас са били продадени 3005 нови автомобила, а през март 2016 – 2230.

По-голям ръст за изминалия месец на годишна база има само Гърция, където продажбите на нови коли са скочили с 49,5% - от 6316 на 9445 бройки. В Топ 3 попада и Унгария с ръст от 32,2%, а веднага след това се нарежда Хърватия с ръст 31,5%.

Общият ръст на пазара в Европейския съюз е 11,2% - от 1 701 511 на 1 981 583 нови коли, продадени през март.

Големите пазари в Европа също записват ръст – в Германия той е 11,4%, като продажбите скачат от 322 913 на 359 683 бройки, във Франция увеличението е 7 процента – от 211 254 на 226 134 бройки. На върха обаче е Великобритания с ръст от 8,4% и увеличение на продажбите от 518 707 на 562 337.

За първите три месеца на годината пазарът в ЕС също бележи ръст – 8,4%.

В сравнение с първото тримесечие на миналата година у нас продажбите са скочили с 22,4% - от 5399 на 6607 бройки.

Още новини за автомобили четете в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всяко семействомима поне по 2 коли, купуват се много нови, магазини и кафенета пълни през седмицата ... а ревете, че сте бедни ?!Как не ви е срам, ревльовци...
24
0
 
2
 
! Отговори
шматка преди 7 години
Цаньо бас ловя че си бил шофьор на ЗиЛ
23
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
3005 нови коли през март 2017-та. Това на практика не носи никаква информация. При тези минимални продажби, може някоя голяма фирма или две да си подменят автопарка и хоп, продажбите били скочили. Ако тези 3000 нови коли са наистина някакви средни продажби за месец, то "новите" коли до 5 години продадени в България като нови са 5 години по 12 месеца по 3000, т.е. 180000 коли. Това без вноса на употребявани коли под 5 години, които вероятно не са малко. Това са колите, които най-много се карат
22
5
 
4
 
! Отговори
Цаньо преди 7 години
Ич не ми трябват повече западнити трошки, всичко си давам и коли и имоти, само социализъма да са върни! Помня кат взех Волгата - такав кеф братче нямаше, тихо, спокойно, не знаих какво е тва трафик качи ли всички пътища бяха напраени за мен, златно време беши.
21
2
 
6
 
! Отговори
шматка преди 7 години
Днес парламата даде клетва и веднага ръст тук ръст тамАми то след четири години ще изкупим колите на всички земни кълбета.Бога слънце идва.Купувай народе.
20
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До свинаряПържа от време на време, ама по принцип взимам готвено за вкъщи, че не ми се занимава. Иска ми се да имаше инфраструктура и работа в цялата страна, за да не слушам как нищожни хорица без образование плюят града, в който съм роден и изсрасъл и който все още обичам въпреки всичко. Не софиянци превърнаха София в голямо и мръсно село, каквото за съжаление в момента наистина е. Мъж на ниво... Всеки НЕкомплексар има нужда да се рекламира като такъв по форумите, нали? Плачи още.
19
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някой може ли смислено да ми обясни защо се появява този провинциален комплекс в много хора?! За мен е непонятно. Хора има всякакви и това е навсякъде. Провинциалният комплекс съм го виждал още от преди 60 години, а вероятно го е имало и преди това.
18
1
 
7
 
! Отговори
Сп??нс преди 7 години
Колко са невежи тролещите софийенци - искат като на запад , но незнаят че тук като чукне 25 лазарника купчината ламарина може да я пишеш класика , и застраховката и данакът са ти наполовина и на прегледа минаваш метър. В западна европа хората не карат стари коли , защото могат да си позволят нови , а не защото някой им забранява.
17
2
 
9
 
! Отговори
свинаря преди 7 години
До 9Не живея в София и нямам намерение някога да живея в това голямо и мръсно село. Като те гледам как отговаряш,мога да кажа само,че картофите ги пържиш ти,а тук избиваш напрежение породено от комплекси за малоценност. Никой мъж на ниво не се държи като теб
16
5
 
10
 
! Отговори
ЗАЗ преди 7 години
Много ми забавно,как от всяка тема, кореняк софЯнците почват да ругаят на селяни, каруцари и т.н. Лятото по морето -мили и драги. А сега -аристократи...
15
0
 
9
 
! Отговори
До 5 Men преди 7 години
Май не знаеш до какво води спирането на търговията с коли по-стари от да кажем 10 години. Води до огромно остаряване на автопарка - много по-голямо отколкото преди забраната. Има държави, където са приложили, това, което предлагаш и това е резултата.
14
3
 
5
 
! Отговори
Исти преди 7 години
Въпреки това рекордите не са вечни: те рано или късно ще отстъпят място на упадъка в продажбите,така че собствениците на много автокъщи трябва да се приготвят за фалити. Това е много неприятно,но е неизбежно: автокъщите станаха толкова много,че почнаха да си пречат една на друга.
13
0
 
8
 
! Отговори
До 8 преди 7 години
Не си в час. Скоро писаха за един от най-големите градове в Белгия или Холандия (не помня точно), че 15% от колите са на над 25 години. Казваш, че по стари от 5 години нямало ....
12
2
 
8
 
! Отговори
един друг преди 7 години
До 10: тези същества, които описваш не са софиянци, а твои комшии дошли да работят в София. Хубаво ще е да го разбереш и запомниш.
11
0
 
2
 
! Отговори
faeton vinetkov преди 7 години
bravo, bravo, oste oste...championi...
10
6
 
11
 
! Отговори
kkk преди 7 години
До АнонименЕ па не може всички да сме турбо гъзари като софиянци и всяка година да си сменяме чисто новата кола,а в същото да време да живеем в панелка на 2 туби бензин от центъра и като дойдат почивните дни да бягаме от великата София,и да ходим при *** с по 7/8 голф тройки!
9
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До свинаряНа мен София си ми харесва. Проблема са хората, които живеят в нея, т.е. ти и себеподобните ти.Взимай си 40-годишната жигула и обратно на бостаня, дето ти е мястото. Или остани тук, затваряй си неграмотната устица и продължавай да ми пържиш картофите, плебей.
8
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Втори по ръст с 15 годишни барутарници. Превърнахте се в боклучарницата на евро.ея. Елате тук в бялата държава да видите какви автомобили карат белите хора! По стара от 5 години няма. Минели 5 години веднага я връщат в магазина където я оценяват доплащат си и купуват чисто нов автомобил. А тази 5 годишната заминава при някой такъв емигрант като мен. За мен 5 годишна кола си е нова но за хората е стара защото започва да гние.Кога ще стане това във вашата Мутроландия? Никога защото сте Африканци
7
4
 
12
 
! Отговори
свинаря преди 7 години
Като не ви харесва София изнасяйте се,а ако не ви се изнася оградете се с телена ограда и си направете автономия. За няколко месеца ще умрете от глад. Аман от "кореняци" софиянци. Когато един автомобил е здрав няма значение,че е стар,5 годишна кола също може да бъде разбита и опасна за движението.
6
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Напук на всички платени червеняци и пенсии,които по цял ден тролят тук , колко е зле България. Статистиката вече показва доста голям ръст във всички сфери. Кофти друзя,не минават вече лъжите ,като едно време :))(

Спонсорирани публикации