Пролетното издание на Sofia Restaurant Week 2017 завърши с кулинарен тур в полите на Витоша

Акценти на Седмицата бяха качествената и интересна кухня и предложенията с агнешко месо и зеленчуци за сезона
19 май 2017 11:25, Боряна Павлова

Пролетното издание на Sofia Restaurant Week 2017 г. бе посетено от над 6500 души, а резервациите бяха над 2000. Във фестивала взеха участие 25 от най-добрите ресторанта в София. Част от тях бяха представители на индийската, азиатската, арменската, средиземноморската кухня и др. През първите дни за няколко от ресторантите вече нямаше места, но това не попречи на желаещите да посетят други заведения и да опитат нещо нестандартно.

Кристин Милнър, съорганизатор на Sofia Restaurant Week, коментира как е преминал фестивалът и какво й е направило впечатление: "Доволни сме от резултатите. Имайки предвид метеорологичните условия по време на фестивала и факта, че повечето ресторанти не можеха да използват градините си, в това издание посетителите бяха повече, отколкото през 2016 г. Отново видяхме силен интерес към авторската кухня и нестандартните начини на готвене. Радваме се изключително много, че хората приемат нашата концепция за откриване на нови заведения, в които да опитат нещо ново. С нетърпение очакваме есенното издание!“

"За разлика от миналото издание на фестивала, този сезон ресторантите бяха много по-активни във връзка с организацията на резервационния процес на събитието, за което съм им искрено благодарен. Това ще се отрази положително на следващото ни събитие тази есен, което ще е още по-мащабно. Хората очевидно харесаха нашата инициатива, което ни мотивира да вдигаме летвата още по-високо.

Рейтингите на ресторантите от последната ни селекция са всички над 4 звезди, което е изключително постижение и автоматично поставя участващите заведения в позицията на водещи в ресторантския бизнес“ – допълни Николай Коев, съсобственик на Zavedenia.bg и съорганизатор на Sofia Restaurant Week.

По време на фестивала се проведоха три събития, които положиха началото и края му, а именно – Вкусното събитие на 05.05.2017 г., на което блогъри и журналисти видяха как 7 от шеф-готвачите готвят на живо, а след това опитаха и специалитетите. Вкусната агнешка надпревара, продължи една седмица, и в нея се включиха седем ресторанта. Майсторите готвачи приготвиха агнешките си специалитети с месо, предоставено от нашия партньор МЕТРО България.

Победителите във Вкусната агнешка надпревара бяха обявени на 11.05.2017 г. Първо място си поделиха ресторантите ASCUA и SOCIAL. Шеф-готвачите бяха заложили на бавното приготвяне на агнешкото, интересните подправки, великолепната презентация, и разбира се на качественото месо от МЕТРО България.

Събитието, което обозначи края на SRW, бе Еко гурме обиколка на Витоша с електрически автомобили от Volkswagen на 14.05.2017 г. В него бяха включени три заведения в полите на Витоша – Sage Bistro, Lazy life & food и Арабия. По време на обиколката освен на храната, участниците се насладиха  и на безшумното и екологично пътуване в електрическите автомобили, предоставени от Volkswagen.

Ако не сте успели да се включите в пролетното издание на Sofia Restaurant Week,  не се притеснявайте - през септември се завръщаме отново с още повече и интересни ресторанти, които ще можете да опознаете.


Още по темата: Sofia Restaurant Week
Още от
Спонсорирано съдържание

Спонсорирани публикации