Рецептата Dnes: Запеканка с пресен лук и яйца

Много лесна и вкусна
24 май 2017 08:28, Илияна Николова
3
Рецептата Dnes: Запеканка с пресен лук и яйца
Снимка: личен архив

 Продукти:

3 връзки пресен лук
50 г масло
6 яйца
150 г сирене
200 мл прясно мляко
мащерка
сол
черен пипер
 
Приготвяне:
 
Лукът се реже на ситно, задушава се с маслото и малко вода в тиган, за да омекне. След това се сваля от котлона. Сиренето се настъргва и се добавя при лука, разбърква се и се овкусява с подправките. Яйцата се разбиват. Смесват се с млякото. Сместа с лука се поставя във форма за терин, разпределя се и се залива с яйчената смес. Пече се на 200 градуса до зачервяване.

3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
az преди 1 година
Другия път искам пърженичка да направите и без да попържате!
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каква "запеканка" ви гони на 24-ти Май???
Да бяхте сложили и рецепти за борш или пелмени;)
"Рубладжиите" вече срам нямат!
1
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Боже, Боже, в Украйна забраняват руския език, а ние тук ще ядем "запеканка". Да махнем всички руски думи, ще ни останат почти 19999 наши, родни! Ние и без това ползваме 500.