Скок в търсенето на джин, жените пак водят

Популярността му се дължи на разхлаждащия и ненатрапчив вкус
Препоръчан материал | Обновена: 30 юни 2017 20:23 | 30 юни 2017 20:15, Мартин Иванов
1
Скок в търсенето на джин, жените пак водят

Скок в търсенето на джин това лято отчитат търговците. На годишна база категорията расте със 7%. Консуматорските проучвания показват, че джинът е предпочитана напитка от дамите. Близо две трети от потребителите са от нежния пол, а консумацията му през летните месеци се увеличава.

Потребителят обаче става все по-информиран и търси качество, смятат търговците. Все по-предпочитани са джиновете по автентична London Dry Gin технология. Тя се прилага и при производството на джин 6th Sense London Dry Gin, който е сред лидерите на пазара у нас. Продажбите му са скочили на годишна база с 30%. Особеност на London Dry Gin технологията е, че не се добавят изкуствени аромати след дестилацията на хвойна.

Особеността на тази категория алкохол е силната сезонност. Причините за ръстовете на продажбите през летните месеци са ненатрапчивият вкус на напитката и най-вече ароматът на хвойна, който предизвиква усещане за прохлада. Започва да се произвежда през XVII век, а за негова родина все още се спори между Холандия и Англия. Със сигурност обаче англичаните са тези, които популяризират и налагат питието. Затова качествените джинове се правят по автентичната London Dry Gin технология. Добрата новина за българския пазар е, че консуматорите стават по-информирани и търсят качеството, коментираха търговци.

Барманите на свой ред разказват, че своеобразен ренесанс правят семплите коктейли с джин, които могат бързо да се приготвят и в домашни условия като “Джин-тоник“. Разновидностите са много. Класическата рецепта включва две части джин, една част сок от лайм, тоник до върха на висока чаша и малко лед.  Разбира се, когато има качествен продукт, всеки може да "режисира" свое авторско питие.

Когато говорим за коктейли с джин не може да подминем класическото „Мартини”. То се прави именно от джин и сладък вермут, а сухото „Мартини” съответно от джин и сух вермут.”Джин-фис” е друга популярна разновидност за консумацията на джин. Този коктейл идва от Америка, но е превърнат в тотална класика в Европа. Основните съставки освен алкохола са лимонов сок, пудра захар, газирана вода, лед.
 

Имиджова публикация

1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари