Откритият скелет в Смолянски хотел – на жена. Убита е преди 20 г.

Не е ясна самоличността й, открити са и ботуши
1 сеп 2017 15:45,
49
Откритият скелет в Смолянски хотел – на жена. Убита е преди 20 г.
Снимка: архив, Bulphoto

Скелетът, намерен тази седмица от работници в хотел в Смолян, е почти сигурно, че е на жена. Самоличността й обаче тепърва предстои да се установява, тъй като наоколо не са открити документи, съобщиха запознати с разследването.

Строителни работници се натъкнали на останките в шахта, докато къртили в подземието на хотела. Сигнал за скелета подава около 11:30 часа на 30 август на тел. 112 управителят на хотела.

Още по темата

В Смолян находката е тема № 1. Хората предполагат, че жената е убита и скрита в подземието от запознат с разположението на избените помещения, пише "24 часа".

В града предполагат, че убийството е станало през зимата, заради намерените два ботуша до скелета, и че жената не е от региона, тъй като няма нашумял случай на изчезнала местна жена от периода в който се предполага, че е починала.

"Категорично с експертиза не е установено засега, но от намерените части от дрехи и вида на скелета се прави извода, че е на лице от женски пол", каза наблюдаващият прокурор Станчо Станев, от Окръжна прокуратура - Смолян.

Полът се определял от големината на костите, които при женския скелет са с различни пропорции. Край останките са намерени два дамски ботуша. Остатъците от дрехи обаче били съвсем оскъдни. Само част от панталон. Наоколо не са открити засега нито документи, нито дамска или друга чанта на починалата, или други вещи.

Ще се направят всички експертизи, включително и ДНК. Работи се по всички възможни версии, каза шефът на ОД на МВР- Смолян Николай Димов. Назначена е съдебно-медицинска експертиза, възложени са и оперативно-издирвателни мероприятия за установяване на самоличността, заявиха от прокуратурата.

Мястото, на което е намерен скелета, е шахта в подземието на хотела, под басейна.

След първоначалния оглед, мнението на съдения медик е, че смъртта на намерените останки от тяло е настъпила с много голяма давност, преди 20-30 години. Тогава хотелът, който е в центъра на Смолян, е най-елитното и посещавано място в града.

През годините той имаше няколко смени на собствениците си. Новият му собственик от миналата година започна пълен ремонт на комплекса, включващ хотелска част, басейн, спа център, дневни и нощни заведения, паркинг и др.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още по темата: скелетХОТЕЛСмолян
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
5
 
29
 
! Отговори
Peivale преди 6 години
След толкова неграмотно написано първо изречение, просто не си залужава да се чете наттък...
13
35
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
През 1990-1991 година демократите установиха със сила своя режим в България, От тогава те убиват когото си харесат и това продължава и сега, като най-нахално обвиняват "предишните" за своите грехове. Това е положението - силните на деня определят кое е истина и кое не е, а сега режимът на демократите е силният от 1990 година досега. Тази жена очевАдно е жертва на режима им.
12
50
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От времето на Жан Виденов тоест.. Поредната жертва на червения терор.
11
12
 
9
 
! Отговори
до 10 преди 6 години
Мислим едно и също по едно и също време. Наздраве.
10
37
 
35
 
! Отговори
до Факт преди 6 години
Няма демокрация, а единствено пост-комунистическа реалност в България. Става въпрос за поредната жертва на комунизма.Факт!
9
32
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ФактПо-скоро поредната жертва на неотшумяващия комунизъм ама айде.
8
5
 
74
 
! Отговори
скънка преди 6 години
97-***,колко много хора изчезнаха...
7
21
 
42
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Поредната жертва на демокрацията. Факт!
6
10
 
39
 
! Отговори
Гошу преди 6 години
Май за жените е много опасно вече да живеят в БГ, до такъв извод стигам
5
2
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
мнението на съдения медик е, че смъртта на намерените останки от тяло Трябва да си много зле с логиката и правописа, за да напишеш такова нещо. Г-жа Василева е имала не 2 по български , а -2.
4
24
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прилича ми на хамериканси бозав сериал. В следващите няколко дни очакваме включването на Мосад, Хизбула, Иран, а ако следваме тенденцията дори и севернокорейски шпиони и търговци на ядрено оръжие и т.н.
3
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Горе долу от времето на пенсионирането на Лили Иванова.
2
8
 
67
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Преди 20г бяха най върлите мутренски години.Тази ще е някоя компаньонка
1
3
 
77
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересно. Сега трябва да се върнат в базата данни с изчезнали хора преди 20 години, която разбира се е в хартиени папки и не се знае, дали изобщо съществува.

Спонсорирани публикации