»де€: "√ражданска отговорност" поскъпва до 200% догодина

«а уставните шофьори пък застраховката ще поевтинее до 50%
11 окт 2017 12:10,
145
»де€: "√ражданска отговорност" поскъпва до 200% догодина
—нимка: Ѕулфото, архив

ќт началото на 2018 г. застраховките "√ражданска отговорност" ще се определ€т индивидуално за всеки шофьор на база нарушени€та, които е правил на път€. ѕодготв€хме се дълго за въвеждането на тази система. “ова за€ви зам.-председател€т на  омиси€та за финансов надзор ( ‘Ќ) –алица јгайн пред BTV.

»де€та е шофьорите без нарушение да плащат по-ниска цена от базовата, ко€то се плаща в момента, а хората с нарушени€ – по-висока. «а най-недисциплинираните шофьори цената може да скочи до 200% спр€мо базовата, за изр€дните намалението е около 50%, уточни јгайн.

≈дна от важните стъпки за въвеждането на системата "бонус – малус" е била да се свържат информационните системи на застрахователите с тези на ћ¬–. ѕри определ€нето на цената ще се взимат предвид всички регистрирани нарушени€ и влезлите в сила наказателни постановлени€.

—ъс сигурност ще се санкционира шофирането с превишена скорост, защото това нарушение най-често води до инциденти на път€, об€ви зам.-председател€т на  ‘Ќ.

“€ уточни, че новата система може и да не влезе в сила от 1 €нуари следващата година, но със сигурност ще бъде въведена в началото на 2018 г.

÷елта не са по-високи приходи за застрахователите, категорична е –алица јгайн. 

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


145
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
14
4
 
5
 
! ќтговори
÷иник преди 6 години
Ќе знам как е в Ѕългари€...загубих поглед на нещата...ама си мислих, че това отдавна е така!«астраховани сме към HUK COBURG и вс€ка година без произшестви€ ни носи по-малка застрахователна сума
13
1
 
14
 
! ќтговори
јнонимен преди 6 години
√ќ не е обвързана с шофьора, а със собственика на автомобила, така че връзването н€ма да е реално. “ози който € плаща ще зависи от нарушени€та, които прав€т хората, които карат автомобила, а не от неговите.
12
1
 
15
 
! ќтговори
ƒо є1 преди 6 години
 акво общо има възрастта на колата с поведението на шофьора който € управл€ва. “и€ със сбъркани€ чип в главата и с бричка и с нова, все са рискови. Ќай-нагло на път€ се държат ти€ с "∆иповете" и S класите!!!
11
0
 
15
 
! ќтговори
јнонимен преди 6 години
само че по бай-ганьовски ще го направим +200% за неизр€дните, пък другите ще си плащат същото. јпропо - кога ще стане гражданската на шофьора а не на автомобила? »ли си правим бонус малус по бай-ганьовски?
10
8
 
10
 
! ќтговори
јнонимен преди 6 години
≈то това е вече нещо. “ези които се прав€т на джигити неспазват правилата не спират на пешеходни минават на червено убиват по пътищата 200 % надценка. —амо по този начин ще им светне в умните глави че на път€ има и други участници в движението които спазват всички правила. “ази иде€ от 15 години € лансирам по форумите но изглежда че чак сега са € прочели.
9
3
 
12
 
! ќтговори
јнонимен преди 6 години
ƒай боже влезне в сила !Ќе ,че това генерално ще реши проблема с и,диотите по пътищата,но поне е признак,че тази държава прави нещо смислено за народа си !!
8
0
 
19
 
! ќтговори
Test преди 6 години
ќбаче, как сте написали заглавието, само и само да се отвори стати€та ви !!! :D
7
1
 
14
 
! ќтговори
јнонимен преди 6 години
ƒобре е, като иде€, но се съмн€вам да стане на практика по простата причина, че застраховките ще се пишат на други лица без нарушени€, както и сега става с регистрациите на нови скъпи автомобили. »ма пенсионери с регистрирани фирми и десетки скъпи коли за милиони. ƒействителните собственици на харти€ н€мат нищо и никой не може да ги пипне. “ака и със застраховките ще е. ƒжигитите пак ще си върше€т по пътищата. Ѕез санкции на м€сто, затвор, €ки глоби отнемане на колата и имущество не става.
6
1
 
28
 
! ќтговори
Ѕългарина преди 6 години
Ќе ме притесн€ва че нередовните ще плащат повече, въпросът е защо ще се вдига цената от сегашните нива, но не се говори да се намали цената от сегашното ниво.  ато ц€ло застраховането е измама легална и продава илюзи€ че си защитен финансово от нещо. ¬сички знаем колко сме защитени.
5
7
 
5
 
! ќтговори
јнонимен преди 6 години
ƒа си дават остaвките директно €сно е че ни управл€ват гламави хора и натегачи нищо смислено не могат да предложат. ≈то какво от мен ще ви дам и 300 %, а мо€ изр€ден съсед нека да не плаща. ƒемокраци€ по Ѕоковски а мо€ изр€ден съсед ако е убил човек и влезе във затвора пак тр€бва да го хран€. —амо на път€ ли има престъплени€?
4
1
 
12
 
! ќтговори
ƒеградаци€ преди 6 години
»ли как най-корумпираните нагнет€ват нова доза корупци€,казват им беквокали на ченгета с власт!
3
2
 
26
 
! ќтговори
јнонимен преди 6 години
160лв. платих скоро гражданска. “ова 50% значи ли, че ще плат€ 80 лева догодина като изр€ден шофьор?? “ази –алица незнам си ко€, застава ли зад думите си ако ме накарат да плат€ повече от досегашната цена??
2
6
 
23
 
! ќтговори
«астраховка преди 6 години
“акава система работи в ц€ла ≈ворпа от ба€ време, само ние си н€маме.Ќ€маме си защото..... н€кой не иска да си имаме :)
1
12
 
20
 
! ќтговори
гербисто-патриот преди 6 години
ƒобре е най-после всеки да плаща според своите действи€. јко караш бричка на 20г. и имаш нарушени€, нека да плащаш двойно и тройни, ти тези пари си ги спестил от карането на бричка. јко имаш нова кола и н€маш нарушени€, нека да плащаш наполовина от миналата година.