Да отпиеш вкусна глътка от живота с DiVino.Taste

Събитието от 17-и до 19-и ноември в НДК
3 ное 2017 10:20, Петя Славова
0
Да отпиеш вкусна глътка от живота с  DiVino.Taste
Снимка: DiVino.Taste

Прочути винарски региони ще бъдат представени на DiVino.Taste 2017.  Още от създаването си, преди седем години, една от основните цели на DiVino.Taste е да развива винената култура сред широката публика. Тазгодишното издание не прави изключение и предлага много повече от дегустация на най-добрите български вина и ще се състои от 17-и до 19-и ноември в НДК.

DiVino.Taste 2017 предлага богата програма от майсторски класове и лекции, посветени на известни винарски региони и стилове.

Да представи прочутото порто, у нас пристига португалецът Пауло Ръсел Пинто от Института за вината на Порто и Доуро. Порто или портвайн се отнася до онази категория сладки ликьорни вина, за които все още се знае сравнително малко. А сладките вина от долината на река Доуро в Португалия наистина разкриват една нова вселена от вкусове. По време на майсторския клас Порто-другото име на съвършенството, ще бъдат дегустирани вина, внесени специално по този повод.

Унгария е друга известна с вината си дестинация, която обаче остава все още малко позната у нас. Тазгодишното издание на DiVino.Taste отправя един по-задълбочен поглед към унгарските вина, заедно с Агнеш Немет – дългогодишен издател и организатор на списанието и изложението VinCE в Будапеща.

По време на майсторския клас Унгария - малко позната и много неочаквана ще бъдат дегустирани едни от най-интересните вина на съвременната унгарска винена индустрия. Ще бъдат представени великолепни бели, емблематични червени, пенливи и благородно сладки вина.

За DiVino.Taste 2017 в София пристига и Алберто Дзенато – собственик на Zenato и второ поколение уайнмейкър. Избата се намира край красивото езеро Гарда в Северна Италия и притежава силна връзка с богатата местна история и култура на областта.

По време на майсторския клас С душа от Лугана и сърце във Валполичела ще се запознаем отблизо с със сортове като требиано ди Лугана, корвина, рондинела и оселета, както и с ненадминатото амароне Дзенато.


0
Още по темата: виноНДКDiVinoTaste
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари