Исус – Кралят на акордеона! Класика, фолклор, филмова музика...

Самоукият музикант обикаля света с мелодиите си
13 дек 2017 15:45, Анисия Иванова
12

6826 гледания   |  Още видео

Исус Ангелов е самоук музикант, който може да изсвири на акордеон си всичко - от световната класика, през филмова музика, детски песни, български фолклор, до модерните парчета днес.

"Акордеонът не е популярен в България. Хората не могат да си представят какво може той", обясни "Кралят на акордеона" Исус Ангелов пред Bulgaria ON AIR.

Талантливият музикант подчерта, че свири по 8-10 часа на ден. Той е бил на една сцена с Васил Найденов и Ваня Костова, но не спира да свири на открито. И призна: "Това е много труд, няма приятелство, няма детство, само акордеонът".

"Започнах да свиря на цигулка, после хванах акордеона и явно много силно ми е подейства. Започнал съм с валсове и от там почнах да импровизирам, което е най-важното"", обясни Исус Ангелов.


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
2
 
! Отговори
Петров преди 11 месеца
Това момче дълго просеше пари в метрото пред Софийския университет. Това че носи акордеон не го прави музикант камо ли крал на акордеона.
10
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
бутафорна държава,бутафорни крале и царе - Образовайте се ,Отидете в музикалното у-ще отидете в Муз Академия , Не пишете гУпости !
9
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Има едно момче, често свири в подлеза на НДК, към входа за метрото. И той е много добър.
8
3
 
8
 
! Отговори
Столичанин преди 11 месеца
Исус (Джими) е пич! Да е жив и здрав!
7
2
 
2
 
! Отговори
Банко преди 11 месеца
А това тук пък е 'Банко' от Котел. Свири всяка вечер в центъра на Нюремберг. И свири всичко - джаз, блус, народна музика, кючеци. Има удивителен репертоар от няколко хиляди песни в главата си. И не чете ноти :)

https://youtube/watch?v=-utuFBMujkQ
6
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
много е добър, а и присъствие има, искрено се радва, докато свири. плюят го намусени чичковци и лелки, вероятно
5
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
mnogo ubav ***.
4
9
 
6
 
! Отговори
до 2 преди 11 месеца
никакъв музикант не си -не си измисляй ! тоя изобщо НЕ може да свири !
ама в чалгостан е така - циркосвай се и ставаш известен - то са плейметки ,плейбетки , випаджии ,дупари - Деградация пълна !
взел си акордеонче ,дрънка като шашав и хоп "звезда" - Засрамете се !
3
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Алилуя!
2
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Това момче е почти градска легенда вече!
На бул. Витоша или в Южния парк, или пред Народния театър. Дори отдалече негово свирене не може да се сбърка! Аз съм музикант и знам какво чувам. Много е добър в импровизациите! Но това, което привлича дори извън музиката му, е неговото излъчване - няма студ, няма жега - това момче е винаги усмихнато и сякаш повече от доволно от живота! Нека ни е пример на всички нас - намусените, недоволните, забързаните, хейтърите... Господ да му дава здраве и щастие!
1
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Е,тука се изложихте"краля на акордеона" ??? той изобщо не може да свири ,"в Бг акордеона не е популярен" - Моля ? , а Ибро Лолов,Петър Ралчев, Ангел Вангелов и много други истински виртуози на акордеона ?

Спонсорирани публикации