Рецептата Dnes: Коледна пуйка с кисело зеле

Честита Коледа! Но гостите не чакат, запрятайте ръкави!
25 дек 2017 08:30, Михаела Лазарова
8
Рецептата Dnes: Коледна пуйка с кисело зеле
Снимка: Pixabay

Продукти:

1 пуйка
½ кисела зелка
200 г бекон
2 глави бял лук
1 чаша ориз
2 чаши вода
5 супени лъжици олио
1 супена лъжица червен пипер
щипка черен пипер
2-3 щипки сол

Приготвяне:

Сварете ориза в 1 чаша вода и 1 щипка сол, така че да се свари твърдо. Почистете пуйката. Нарежете лука на ситно, бекона на малки кубчета. Загрейте малко олио в тиган и задушете бекона и лука. Нарежете зелето също на ситно. Смесете го с лука и бекона. Овкусете с черен и червен пипер. Добавете ориза и разбъркайте.

Напълнете пуйката с тази плънка. Много е вероятно да ви остане от плънката. Гарнирайте с нея тавата около пуйката. Изсипете остатъка от водата в тавата и печете на 160 градуса за около 2 часа под фолио. След като свалите фолиото печете до получаване на коричка. 

Още празнични рецепти може да намерите в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре звучи ! трябва да се пробва - потривайте ръчички и запрятайте ръкави : )
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тея па п-уйика,язе сланинка и винце и плющиме свинско яко.
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пуйка по американски без кисело зеле .Аз живея в българия обаче.
5
0
 
3
 
! Отговори
Един българин преди 6 години
Да бе, га па че ти ядем пуйка за Коледа!Га пуйката ми изпее "Джингъл белс", те тогава че я изядем целата барабар с тръткaтa!Семейство от трима - майка баща и дете ученик в четвърти клас да купим цяла пуйка един месец няма да можем да я изядем! Ще ядем пиле. Що не продавате пуешко месо на грамаж а цели пуйки???Яжте си ги вие!!!
4
0
 
9
 
! Отговори
Вуте преди 6 години
Ние тука у село ядеме коледно прасе!
3
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Шопаро шопаро пуйките си ги яжте другаде и не ми втълпявайте глупости.
2
2
 
12
 
! Отговори
... преди 6 години
Като за начало рецептата е зелева чорба натюр или за по големите трдиционалисти с праз и стрита люта чушка. За обед шкембе чорба с много чесън, а за празничната вечеря печено прасе с кисело зеле. Пуйката е американско ГМО и не съществува в нашите традиции!
1
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аре стига с тези пуйки ве, наясно ли сте какво се яде тука за Коледа?