Топят излишните мазнини – 5 напитки за плосък корем

Те са приятни на вкус, богати на важни хранителни елементи
28 дек 2017 19:24, Михаела Лазарова
5
Топят излишните мазнини – 5 напитки за плосък корем
Снимка: pixabay

Знаете ли, че съхраняването на излишни мазнини в коремната област, стимулира постоянен поток от възпаления, които не само забавят метаболизма ни, но и ни излагат на риск от сърдечни заболявания, диабет и други здравословни проблеми?

За да постигнем ефекта наречен „плосък корем“ трябва да се упражняваме ежедневно, да редуцираме начина си на хранене. За щастие има някои напитки, които могат да ни помогнат по-ефективно да елиминираме коремните мазнини.

Те са приятни на вкус, богати на важни хранителни елементи и имат други редица ползи за здравето. Кои са, вижте в следващите редове.

Зелен чай матча

Зеленият чай матча се предлага на прах. Той е много богат на съединения, наречени катехини. Редовната му консумация спомага за елиминирането на излишните мазнини в областта на корема и също така помага на черния дроб да превърне мазнините в енергия. Друго предимство на чая матча е, че подобрява метаболизма. Проучвания показват, че ако включим в хранителния си план чай матча, можем да загубим с 25% повече излишно тегло в сравнение с тези, които не консумират чая. Освен това матча ще ви помогне и да намалите нивата на стрес.

Златно мляко

Тази вкусна напитка намалява натрупването на мастни клетки, като спира допълнителното съхраняване на мазнини. Златното мляко съдържа куркума, а куркуминът в нея е активно съединение, което има мощни противовъзпалителни свойства.

Също така, куркумата подобрява метаболизма. За да си го приготвите ще ви трябват 1 чаша кокосово мляко, 1 ч. л. смляна куркума, 1 ч. л. канела, стевия или мед на вкус. 

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пълни глупости открай докрай.
3
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само секс помага
2
2
 
5
 
! Отговори
шоп преди 6 години
хайде малко рекламка на чай и мляко. Убитаците да действат!
1
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За плосък корем се ядат плоски ястия - пица, палачинки, баница...

Спонсорирани публикации