Рецептата Dnes: Пилешки бульон със зеленчуци

Полезен, сгрява добре през зимата
12 яну 2018 08:30, Илияна Николова
4
Рецептата Dnes: Пилешки бульон със зеленчуци
Снимка: pixabay

Продукти:

500 г пилешки гърди с кост
1 бр корен от ряпа
7-8 моркова
4 яйца
3 стръка целина
1 супена лъжица лимонов сок
1 щипка сол
1 щипка черен пипер
1 щипка пресен магданоз
 
Приготвяне:
 
Сварете пилешките гърди в 2 литра вода в дълбока тенджера. Нарежете зеленчуците и корените и ги прибавете към месото. Варете около 15 минути като внимавате да не преварите морковите. Когато са полусварени ги извадете от тенджерата. Продължете да варите, докато месото омекне напълно. Извадете го от тенджерата. Прецедете бульона. Оставете само него на котлона, докато заври.
 
След това много бавно чукнете яйцата едно по едно като разбърквате внимателно. Варете, докато яйцата се стегнат. Подправете с лимонов сок, ситно нарязана целина, сол, пипер и магданоз. По желание можете да върнете и морковите обратно за 2-3 минути.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: супабульонрецeпти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
twtrhf преди 6 години
месото къде отиде
3
0
 
0
 
! Отговори
бульон преди 6 години
Пилетата нямат цици.
2
1
 
0
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
До БандитНещо дочух, за гърди ли ставаше въпрос? ( . ) ( . ) c(_)!
1
1
 
2
 
! Отговори
Бандит преди 6 години
Гола вода ще е този бульон от пилешки гърди :)

Спонсорирани публикации