Най-ефективната техника за релаксация с йога

Малко търпение и повече упоритост, и чао на стреса
21 яну 2018 09:45, Eкип на Puls.bg
0
Най-ефективната техника за релаксация с йога
Източник: Reuters

Легнали на земята в поза Шавасана - изглежда като края на йога практиката, но в действителност тя е осъзната поза, която има за цел да отпусне съзнанието напълно. В Шавасана, позната също като поза на мъртвеца, се лежи на земята по гръб със затворени очи. Няма конкретно време, в което да се седи в позата, но е прието, че тя има ефект, ако продължителността е от 10 до 20 минути. 

Ползите от асаната са многобройни: като премахване на депресивни състояния, високо кръвно, главоболие, умора, безсъние. Шавасана успокоява нервната система и отпуска най-често напрегнатите мускулите, сковаността в раменете, челюстта и очите.
 
Тази семпла асана е по-трудна отколкото изглежда, защото се работи върху отпускане на съзнанието. Всякакви мисли преминават през главата на човек по време на изпълнението й. За начинаещи е изключително трудно да се освободят от мислите си, та дори смятат позата за безцелна. Често се питат колко време ще трябва да седят в нея, кои сметки трябва да платят или какво ще приготвят за вечеря, понякога се питат дали не трябва да напуснат работата си.
 
Всички мисли показват съпротивлението на съзнанието да премине в дълбока релаксация, но с редовна практика и търпение, релаксацията на ума е възможна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации