Снимай, преди да съм си разбил главата!

Опасните селфита набират скорост и популярност
2 май 2018 14:52,
6

Нова опасна тенденция завладява социалните мрежи. В световен мащаб все по-често се публикуват опасни селфита с цел привличане на вниманието - висене от високи сгради, снимки от забранени места.

Младежите са на "лов за лайкове" и поставят на ръба собствените си възможности, като излагат себе си на риск. Само преди дни деца увиснаха от покрива на 16-етажен жилищен блок в пловдивския квартал "Кючюк Париж".

Всичко това беше заснето от техни връстници, които дори ги подстрекаваха. До къде са способни да стигнат младите в стремежа си да търсят популярност?

Осъзнат риск ли поемат или са готови на безразсъдно действие коментира в предаването "Околосветско" по Bulgaria On Air Атанас Михайлов.

"Децата го правят с цел показване – вижте колко съм готин, колко съм различен. Жалкото е, че това наистина им помага да се докажат" - разсъждава популярният водещ.

Катеренето и висенето от високи постройки е много разпространено сред хората, които практикуват т.нар. "Паркур". Този екстремен спорт обаче изисква огромна подготовка.

"Всеки трик се тренира хиляди пъти в залата, преди хората, които се занимават професионално с това, да излязат на улицата" -  споделя още Атанас Михайлов.

Как да се справим с опасната тенденция и Internet ли е виновен децата ни да се "забавляват" по този начин са още въпроси, които търсят своите отговори в предаването.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
3
 
2
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 5 години
Целият идиотизъм дойде от Америка! Благодарим ви, кравари.
4
0
 
7
 
! Отговори
Иллиюм преди 5 години
Деца не копирайте това поведение .Може би стават известни в цялото училище ,но си лепват петно на луд и рисков тип с наклонности за самонараняване .Това ги прави :несигурен (партньор коя жена/мъж ще иска да зависи от луд/а), работник ,приятел в живота...(кой би станал поръчител за банков кредит на такъв тип)
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интересно е как ги пускат на такива предавателни кули, при положение, че поддръжката им се извършва нощно време, защото само тогава могат да си позволят да ги изключат за 1-2 часа... иначе се изпържваш.
2
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мдааа... с всеки изминал ден кандидатите за наградата на Дарвин стават все повече и повече. Явно състезанието ще е много оспорвано тази година!
1
0
 
11
 
! Отговори
Професор Тюхчеф преди 5 години
Здравеопазването трябва да бъде ограничено и да не покрива грижите на хора причинили си нараняванията нарочно.

Спонсорирани публикации