За всеки влак – пътници, за всяка личност – хейтър!

Доста хора удариха дъното с коментарите си за Боян Петров
15 май 2018 17:30,
103

Докато по-голямата част от българите обединиха молитвите си Боян Петров да бъде открит жив, други засипаха личността му с негативни коментари.

Текат последните часове от спасителната операция на Боян Петров. Китайски алпинисти и шерпи издирват изчезналия ни алпинист в ниските части на Шиша Пангма.

Покрай търсенето на българина, обаче, излязоха редица фалшиви новини и се намериха не само журналисти, но и граждани, които отново да ударят моралното дъно.

Как да се борим с дребните души е темата, която дискутираха в предаването "Околосветско" по Bulgaria On Air близкия приятел на българския алпинист и изследовател Павел Стоев и музикантът Тодор Георгиев-Тоши. Повод за разговора стана жълтата новина за Боян Петров, че той е намерен жив.

"Попаднах на наистина потресаващи и гадни коментари за Боян. Омръзнало ми е. Гледаме по телевизията супер герои, възхищаваме се... И в същото време има един българин, който преборва рака, изправя се след катастрофа от кома и който с диабет изкачва 10 осемхилядника" - откровен е Тоши.

"Има криза в моралните разбирания и етичните норми. Тя се задълбочава през последните години", сподели Павел Стоев относно нечий стремеж да смачка примера, от който се нуждаем.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
2
 
9
 
! Отговори
Dancho преди 5 години
До АнонименСега дали се е бил развел или не с първата с ижена и с кого живее си е негова работа и някой няма право да му се бърка. Проблемът не е в това, не е и в алпиниският му стил - нягова си работа и сам си отговаря за това. Проблемът е че "помагаше да се "усвояват" милиони от еко проекти които имаха малка или никаква екологияна стойност в сравнение с това което се източваше. То не яе е бил единственият но беше един от тези които се облаготеталстват от криминализирането ан разходването на
42
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Неговата съжителка беше обещала да опише всички приходи и разходи по издирването! Искам да се опишат индържваните разходи също! Лошонли е да изискваме прозрачност? Или Не?
41
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ние като данъкоплатци сме длъжни да изискаме данъчна ревизия на всеки един издържащ се на наш гръб! Всички бюджетни да оправдават жизнения си стандарт! На Боян да се проверятби всички командировъчни! Защо, кой и с каква цел го е пращал да обикаля света! Неговите постижения в науката не са особвно знамими, на фона на разходите!
40
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никой не каза той бил ли е разведен с първата си жена или е разделен и си навъртял харем с втората, която реално е използвал по най-егоистичния начин? Вече знаем, че не е вярвал в Бог, че се е занимавал със съмнителни зелени схеми. Е работил е за БАН.... остава да не е правил нищо там. Ние, данъкоплатьите сме си отглеждали това същество . Това си е да живееш на гърба на хората! Няма как да ни вменявате вина, все едно ние сме го пратили
39
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Боян беше учен, добър алпинист, макар и далеч от професионализма. Но най-добър бе в краденето на пари от т.нар. еко-проекти. Тук бе ненадминат! Герой! Стотици хиляди опукваше за година!
38
2
 
2
 
! Отговори
Таню преди 5 години
До WindfallДа ти кажа, по- бих се радвал да си бе тука... Ама труден занаят избра...
37
3
 
21
 
! Отговори
ivailo преди 5 години
" Докато по-голямата част от българите се бяха обединили в молитвите си Боян да бъде открит жив ..." Как го установихте това ?
36
9
 
10
 
! Отговори
Dancho преди 5 години
До АнонименВ интерес на истината Боян беше силен човек. Много по-силен от 99% от хората. Има желязна воля и инат. Най-големия проблем обаяе беше че като повечето българи крадеше и се занимаваше с далавераджийство.
35
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Типичен лапач на еврофондовете. Уж работи към НПМ при БАН, а на практика турист на държавна сметка, обиколил половин свят уж за науката. Писател, учен, консултант, член на НПО, оценител на проекти за броене на пещерните гущери и пр.Зелен мафиот.
34
16
 
5
 
! Отговори
Борислав преди 5 години
За жалост винги ви е имало и винаги ще ви има и Исус е имал своя Юда и Дякона своя поп Кръстьо......
33
5
 
17
 
! Отговори
Истукан преди 5 години
Моите извинения, но не е ли лудо да тръгнеш сам в чужда държава и да изкачваш 8000 метра връх напълно сам? И най-опитният човек, познаващ планината не тръгва сам, защото условията са тежки, няма кислород, диша се с апарати, студ и т.н. Той и в космоса може да иска да отиде, ама на дали ще се върне. Не може да си навсякъде. Наистина се ангажираха хората и очакваха той да бъде открит. Сега като не го откриха никъде, нормално е да си мислят, че сам си търси белята.
32
8
 
13
 
! Отговори
Dancho преди 5 години
и да не ме обвинят в черногледство - Боян живееше с планината и анаситиан я обичаше. Освен това беше харизматичен и се харесваше на хората. Но целите му не бяха чисти. Позволяваше да го използват за меркантилни и реоано криминални схеми и той самият се възползваше от тях.
31
7
 
3
 
! Отговори
един Ганьо преди 5 години
И тук гъмжи от "възвишени и иЛенктуални" направили шпагат - между "народа и бай ***"Те ня са бай *** - защото са над нещата...в нещата...около , и под тях!А всъщност - те са най-големите хейтъри
30
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"И в същото време има един българин, който преборва рака, изправя се след катастрофа от кома и който с диабет изкачва 10 осемхилядника"Значи не докторите, не лекарствата, не незнам си още какво, ами тоя със силата на мисълта си преборва рак, диабет и кома. Уау. Уеко у уево, а?
29
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И пак за този, е, не!!!
28
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Що само сега, всеки ден си коментираме. Ти искаш твоя култ към личността да го наложиш на всички ли? Позъкъснял си с едни 30тина години.
27
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изхарчени стотици хиляди за нещо ,което знаят всички запознати с алпинизма !Хейтърите са такива като Харалан Александров !
26
4
 
22
 
! Отговори
Данчо преди 5 години
Първо Боян участваше в псевдо еко проекти и така организирано помагаше да се източват пари от еврофондовете. Науката му беше доста относителна. Може би на фона на Жойко Борисов може и да се е занимавал с наука ама на практика повече с шарлатанство. Неговата роля беше на звезда която да служи за параван ан далавери. От друга страна част от откраднатото отиваше за ексепдициите му. По отношение на алпинизма му - очевидно добре подготвен, но ояевадно да тръгнеш сам в лошо време не е проява на голям професионализъм а по-скоро на авантюризъм. че бил откривател - едва ли тези върхояве са многократно
25
23
 
5
 
! Отговори
Х преди 5 години
Коментирайте плазмидии,сега ви се е паднало
24
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако под хейтърски коментари се разбира упрекването на алпиниста, за пълната му безотговорност, то да, наистина сме хейтъри. Заради глупоста му са ангажирани доста хора, които могат да загубят живота си. Какъв хейт само, а?