Рецептата Dnes: Пиле на грил с горчица и кафява захар

Лятото е сезонът на скарата
6 юни 2018 08:30, Илияна Николова
1
Рецептата Dnes: Пиле на грил с горчица и кафява захар
Снимка: pixabay

Продукти:

6 бр пилешки гърди
¼ чаша ябълков оцет
3 супени лъжици горчица
сокът от 1 лайм
сокът от ½ лимон
½ чаша кафява захар
1 и ½ лъжички черен пипер
6 супени лъжици зехтин
 
Приготвяне:
 
В голяма стъклена купа смесете оцета, горчицата, чесъна, лимоновия сок, кафявата захар, солта и черния пипер. Смесете всичко заедно със зехтина. Разбъркайте добре. Поставете месото в маринатата. Покрийте и сложете в хладилник за през нощта.
 
Загрейте грила на висока температура. Намазнете го и сложете месото върху подготвената скара. Печете средно по 8 минути от всяка страна или докато хване апетитен кафяв загар.

1
Още по темата: пилескарагрилрецeпти
Още от
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Колко чесън?