Погребаха Шарл Азнавур в семейна гробница край Париж

Президентът и премиерът на Армения уважиха церемонията
7
Погребаха Шарл Азнавур в семейна гробница край Париж
Снимка: БТА

Шарл Азнавур, една от емблемите на френския шансон, беше погребан днес на гробището в Монфор л'Амори в департамент Ивлин югозападно от Париж, съобщи ТАСС, като се позова на радио "Франс енфо" и френската телевизия СиНюз.

Още по темата
Преди погребението се състоя панихида в арменската църква "Йоан Кръстител" в Париж, близо до "Шанз Елизе".

На церемонията не бяха допуснати журналисти, присъстваха само роднини и най-близките приятели на Шарл Азнавур, а също арменският президент Армен Саркисян и премиерът Никол Пашинян.

Знаменитият певец ще почива в построената през 1992 г. семейна гробница до родителите и сина си Патрик, починал на 25 години.

От няколко години прочутият певец и автор на песни живееше близо до Монфор л'Амори, в старо нормандско имение с 28 стаи, една от които - превърната в звукозаписно студио.

В Армения днес е ден на траур. Знамената в страната са спуснати наполовина, а църквите отслужват заупокойни литургии в памет на починалия във Франция Азнавур, отбелязва Франс прес.

Неизтощимият и преливащ от нови проекти певец и композитор, който смяташе да живее 100 години, се завърна на сцената през септември с два концерта в Япония.

Следващата седмица той щеше да пътува до родната си Армения заедно с френския президент Еманюел Макрон за срещата на върха на Международната организация на франкофонията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре хубаво да припомня не му търсим досието ако ви се търсят досиета намерете тези на агентите дето са в парламента и ни грабят като съдрани а за Азнавур да почива в мир.
3
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Родната Армения"? Анавур (Шахнур Азнавурян) е роден в клиника на Сен Жермен де Пре, Париж, а не в Армения. Баща му е арменец от Грузия, а майка му- от Смирна, Турция.
2
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е кво да се прави - Веско Маринов изпя - "Нашата полиция ни пази"Азнавур - La boheme.
1
3
 
15
 
! Отговори
Светла му памет преди 5 години
Ако не сте учили френски език, потърсете в мрежата превод на текста на песента "Бохеми".Всеки може да почувства внушението й, независимо през кой исторически период е преминала неговата 20-годишна възраст.

Спонсорирани публикации