Бихте ли си купили автомобил изцяло онлайн?

Физическата среща с дилъра и автомобила обаче няма как да изчезнат
Обновена: 8 дек 2018 14:56 | 8 дек 2018 14:08, Екип на Automedia.bg
16
Бихте ли си купили автомобил изцяло онлайн?
Снимка: архив, Булфото

Можете ли да си поръчате кола онлайн, както си купувате книга или CD от интернет? Без да сте я разгледали, без да сте седнали в нея или дори без да сте изминали и 1 километър зад волана на този или подобен автомобил?

Според управляващия директор на британския клон на Jaguar Land Rover - Роудън Гловър, това няма да се случи, колкото и да се развие онлайн търговията.

„По-малко от 10% от клиентите искат напълно дигитална сделка, когато купуват кола – обясни Гловър за особеностите на британския пазар. – Производителите трудно ще успеят да заемат тази ниша, в която покупката на автомобил ще е супер лесна процедура.”

JLR е една от компаниите, които в последните две години предлагат коли онлайн, но не само да ги разгледате на сайта или пък да си поиграете с конфигуратора, а направо да подпишете договор за колата онлайн. Другите марки, които се опитват да пробият в онлайн продажбите на нови автомобили във Великобритания са Hyundai, Dacia, Peugeot, BMW, Ford и Tesla.

У нас това не може да се случи, не само защото правният режим на сделките с леки коли е по-тежък и изисква участие в сделката и на нотариус, пише AutoMedia.bg.

„Ние инвестирахме сериозно в сайта на JLR за британските клиенти – допълва Гловър. – Нашите конфигуратори са разработени с идеята да позволят на клиентите да стигнат максимално далеч в опознаването на колата онлайн. Но след това изпълнението на сделката минава през някое дилърство. За нас дигиталния и реалния свят могат да съжителстват заедно.”

Гловър обаче уточнява, че клиентите се явяват все по-добре подготвени при търговците.

„Клиентите са направили проучването у дома и при нас идват почти готови за сделка, но дилърът трябва да осигури тази финална част от сделката.”

Вие бихте ли си купили кола онлайн, без дори да я видите на живо?
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
Х6 преди 5 години
Да.стига да имам милиард.въобще не ме вълтува марката.искам да има определени неща и цвят.но когато имам много левове без кредити не ме бърка онлайн-Но-никога от български търговец,защото винати гледа да те обърне отзад.....
13
1
 
0
 
! Отговори
Христов преди 5 години
Ако е Лаборгини или Ферари мога и по телефона да ги купя, няма как да е гадно :)
12
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Tazi godina 2 kupuvam bez da sum gi vijdal
11
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не купувам онлайн нещо, което ще е в пряк контакт с тялото ми. Опцията за връщане не ме грее, тъй като само ми губи времето.
10
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вече два пъти купувам кола от Германия.Без да я карам,само я виждам на снимка.Нямал съм проблеми.
9
2
 
1
 
! Отговори
*** преди 5 години
Купувал съм от официален дилър на марка кола втора ръка, след като от 2 разговора по телефон се убедих, че не крие нищо и я заръчах, бях наясно със забележките, изпрати ми поръчка по мейл, платих капаро по банка и след като уговорихме ден и час за нотариус отидох, доплатих и я взех. Даже и протокол за предаване с опис какво има из нея направи с разни подробности. Но към автокъща дори и с пари кеш избягвам даже и носа да си обърна натам. Заобикалям ги както дявол заобикаля тамян.
8
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За нов автомобил става , аз за трети път си купувам нискобюджетен служебен автомобил , без да правя даже и пробно шофиране . Но ако трябва да си купувам втора употреба -даже ще си му направя контролен преглед в официален вносител на марката за техническото състояние и превъртян километраж .
7
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Автомобил никога не се купува без да се изпробва. Как ще купя нещо което нито съм го видял нито съм го изпробвал. Трябва да съм УО за да направя такава глупост. Но в днешно време Умствено Ограничените са много. Така че няма да се учудя ако има и такива индивиди.
6
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
излишно ходене при дилъра и сума ти подписи ,дори може като екстра да ми я дакарат на адрес и без тава я веждам след като съм си я платил сложили са ми номера като е готова за път само без гориво и винетка
5
3
 
6
 
! Отговори
шофер преди 5 години
Да, стига да имам достатъчно кинти и автомобила да е германски.
4
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да бих си купил чисто нов от завода производител. Онлайн. Мерцедес.
3
5
 
6
 
! Отговори
Хахахааааа. преди 5 години
Нищо не купувам, без да го видя и пипна!УВАЖЕНИЕ--ВСЕКИМУ!ДОВЕРИЕ--НИКОМУ!!!
2
5
 
3
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ДА БИХ КУПИЛ САМО ЧЕ ОТ ЧУЖБИНА И ТО СПЕЦИФИЧНА МАРКА!!НЕ ЗНАМ КАКЪВ НОТАРИУС СЕ ИЗИСКВА ЩОТО ЕДИН КУП АВТОМОБИЛИ ГИ ПРОДАВАТ В ЕБАУ НА ТЪРГОВЕ!НУЖНА Е САМО КРЕДИТНА КАРТА С ДОБЪР ЛИМИТ!
1
2
 
18
 
! Отговори
гост преди 5 години
Нотариус се изисква за сделки с употребявани автомобили - тук става въпрос за нови такива. Ама българина като чуе автомобил разбира 20-30 годишна бракма

Спонсорирани публикации