Йордан Радичков – два пъти номиниран за Нобелова награда

Във "Фамилно" – снахата на великия писател Мария Статулова
Обновена: 5 яну 2019 09:37 | 5 яну 2019 09:19, Анисия Иванова
28
Йордан Радичков – два пъти номиниран за Нобелова награда
Снимка: Булфото

За ненадминатия майстор на словото Йордан Радичков ще си говорим в първата седмица на Новата година. Писателят е едно от най-емблематичните имена в новата българска литература, отличаващ се със самобитния си стил и запомнящите се фрази.

Затова и интересът към неговото творчество е толкова голям. Два пъти е номиниран за Нобелова награда за литература. Произведенията му са превеждани на 37 езика и са издадени в 50 страни по света. Напуска живота на 21 януари през 2004 година.

Днес във "Фамилно" ще си спомним за него, благодарение на снаха му Мария Статулова, която е една от най-щурите, забавни и талантливи актриси, всенародна любимка, играла в най-емблематичните български филми. 

В рубриката за здравословно хранене Асен Манасиев ще ни води на обяд във Виетнам. Виетнамските рецепти включват рибен сос, соев сос, ориз, пресни билки, плодове и зеленчуци. Сред широкия спектър от използвани подправки се отличават най-вече лимонената трева, виетнамската мента, кориандърът и листата на тайландския босилек.

Традиционното виетнамско готвене се характеризира със свежестта на съставките, минималното използване на олио и широкото използване на различни ароматни билки и зеленчуци, поради което виетнамската кухня се счита за една от най-здравословните в света.

Гледайте ни от 10:30 часа по Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Йордан Радичков е деликатен като изказ и чист като душевност. Мноооооооого далеч от западната култура. Западната култура е груба и тежка: и като изказ, като образност, и като идейност, тематичност.
5
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На бездарният утехата му е, че е бездарен...Но някои се и хвалят с това.Само в съвременна България може някой да им вярва на такива.По света ще ви отсвирят.Той хубаво Кристо беше казал "И се махнах от скапаната България".Вие си се гордейте с глупостта, бездарието.
4
4
 
3
 
! Отговори
Пупава награда преди 5 години
Да запупавее може, разбира се, и възрастният човек, но при възрастния за разлика от децата това ще рече, че наред всичко е и малко възглупав запупавял му е акълът. Когато едно нещо започне да пупавее, отърване няма Съдба, какво да се прави!
3
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Доволни, доволни колко да сте доволни...Нямате още нобелист по литература.Това все пак показва нещо.Ако можете да разсъждавате де.
2
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 1"...да сме доволни, че сме извън блатото."...казала жабата на поповата лъжичка !!!
1
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нобеловите награди отдавна не са това, което е било замислено първоначално. Така че е по-добре да сме доволни, че сме вън от блатото.

Спонсорирани публикации