Прокълнатото село в Диарбекир, където живеят над 20 интерсексуални

Вековна традиция за бракове между роднини довела до отклонението
Обновена: 30 мар 2019 19:31 | 30 мар 2019 18:15,
212

Азис се чувства най-добре, когато е сам със стадото си. Сред овцете и на полето няма нужда да обяснява как така се е родил момиче и се е казвал Асизе. Тук той е просто овчар.

Понякога се чувствам  добре сред хората, но много често предпочитам просто да ме оставят на мра. В такива моменти хората ми идват в повече и ми трябва спокойствие. Най-добре ми е тук горе", споделя Азис пред DW.

Той живее в село Чакрък, недалеч от турската граница. Според един турски вестник село Чакрък е прокълнато. Там живеят над 20 интерсексуални - хора без определен пол.

Азис е един от тях. Той няма ясно изразени външни полови белези. Издаден му е розов паспорт - като на жена, но още от дете той не е искал да бъде момиче.

"Един ден се сбих с едно момче, то ме дръпна за дългите коси и така ме повали на земята. Веднага след това се втурнах към  вкъщи и си отрязах косата. Заради този паспорт страдам и до днес", казва той.

Всичко идва от това, че в тази отдалечена част на Турция браковете между роднини са все още често срещани. Това важи и за село Чакрък, където всички са роднини.

21-годишен младеж от селото също е от интересексуалните от Чакрък. Той се е подложил на три операции, за да стане мъж, но изнемогва финансово.

"Сега обаче отново се чувствам пълноценен, защото нали искам да се оженя и да имам деца", казва той.

В съседното село гледат доста скептично на тези, които са се оперирали.

"Родили са се момичета, а после са станали мъже. Знаеш ли дали един ден няма да премислят?", пита жител на съседното село.

В най-близкия голям град Диарбекир психоложката Туба Юксел се грижи за интерсексуалните деца.

"Семействата, които идват при мен не могат да се справят с проблема дали да възпитават своето интерсексуално дете като момиче или момче. Гледали са го до петата година като момче, окето играе футбол и после как изведнъж да стане момиче?", обяснява тя.

В консервативното турско общество тези хора срещат много проблеми. Азис разказва, че когато бил млад се влюбил в момиче от селото, но не след дълго избухнал скандал. Двамата се разделили, а момичето било омъжено за друг.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


212
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
2
 
5
 
! Отговори
Додо преди 5 години
Кръвосмешението в Исляма дотам води.
68
1
 
4
 
! Отговори
кАКЪВТО ЛИДЕРА преди 5 години
еРДОГЛИГАН - ТРАНСА
67
2
 
9
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Турците в сайта не могат да си намерят място:)))ДВ им е виновно че на изток от Истанбул в Турция живеят в средновековието
66
1
 
15
 
! Отговори
Мъка преди 5 години
Животът ни беше пуст и безсмислен без тази новина.
65
0
 
8
 
! Отговори
БРАВО № 62 преди 5 години
До Анонимен 62ПРИЯТНО Е ДА ПРОЧЕТЕШ РАЗУМНО ОБЯСНЕНИЕ ЗА ГЕННАТА СЪЩНОСТ НА ЯВЛЕНИЕТО.ЗА СЪЖАЛЕНИЕ АУДИТОРИЯТА ПИШЕЩИ НЕ Е НА НУЖНОТО НИВО
64
0
 
11
 
! Отговори
Менто преди 5 години
Реджеп иведик, най-красивата мома на селото.!.
63
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А кой твърдеше, че в Турция нямало българи?
62
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Джендърт ли е за страдания е роден. Така им е писано на горките - нещо като веганите, само че по - брутално...
61
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
53, 55, 56 - При кого ли си "учил" история? Или ни разказваш сънищата си?
60
2
 
12
 
! Отговори
Държавата е длъжна преди 5 години
да прилага строги мерки срещу кръвосмесителните връзки. Създават се генетично обременени деца, обществото се оказва натоварено със задължения към тях. За отглеждането на едно такова се прахосват усилия и финансови средства колкото за три здрави и резултатът възникват само допълнителни проблеми.Не трябва да се примиряваме с вредни привички само защото те били нечии "културни традиции"!
59
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Заболяването най-вероятно е адрено- генитален синдром.Предава се с рецесивен ген от двамата родители.Оцеляват само деца от женски пол.Заболяването се среща в Близкия Изток-турци,иранци, евреи и у нас го има.Желателно е да се проведе пренатален скрининг при фамилии с подобен генен дефект, а не да се правят операции за смяна на пола, да ви имам простотията!
58
2
 
7
 
! Отговори
До 62 преди 5 години
Боли ли , като гледаш как работливите хора забогатяват , а доносници , като тебе мизерстват.България расте въпреки политическата шайка и благодарение на ЕС.Айде сега с пенсията от фалшивия ти ТЕЛК , си купи талонче от Пеевски и търкайки го на Доган се моли.
57
5
 
6
 
! Отговори
Кои са българите преди 5 години
Швейцарците трудно ще купи някой , а трите царства са били български.Винаги се чудя , когато някой сънародник се мъчи неистово , България да умаловажи.То не бяхме славяни , туркмени , татари , но никога българи.Защо забравихте подвизите на ген.Колев , капитан Петко войвода и най-вече Левски , когото още не смеят в светец да издигнат.Руската църква не ни позволява Васил Левски светец за българите да стане.Защо така братушки
56
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма диагноза интерсексуален.Има болни хора с точни диагнози.Завчера при пациент с кървящи рани близките му ЕС бюрократи решиха, че е от мръсния въздух в София.Малко по-късно близки на друг пациент изразиха становище, че тетаничния бацил живее единствено в ръждиво желязо.Прочетах един пост на отказала се учителка заради прости и агресивни ученици.Мно-о-го *** народ, особено в ЕС!Бас ловя, че е политически и евро-коректно.
55
0
 
6
 
! Отговори
XuTbp5bp преди 5 години
По-бозаво нещо скоро не бях гледал.
54
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Караманският бейлик е създаден след разпадането на Селджушкия султанат."Aман от фантазьори. Поне като не си сигурен не се обаждай. И като не знаеш нещо, провери го и прочети, преди да говориш глупости.Караманското царство е последното, което устоява на селджуките. Караман е създаден едни 70-100 години след като са изпратени там българите (1018-1020). Реално и българите не са се изпарили. А селджуките се разпадат около 1320-та последно в Рум. Мисли малко!
53
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Да, в Диарбекир има много българи които са били прокудени от османците."Туркомразците сте разпознаваеми отдалече. Ти ако беше учил достатъчно, за да знаеш какво се е случуло с голяма част от българската "аристокрация" след поражението на Цар Самуил, друга песен щеше да пееш. Войниците били ослепени (не са 150 000, както си мислят патреотете в БГ), а на видни военачалници им се предлага служба в империята, обаче в Мала Азия, за да не си строят отново държава на Балканите. И масово приемат.
52
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"И само България не е променяла името си в цяла Европа."Дааааа... То затова няма държава с името България като идват османците. Кое ми било Видинско царство, кое ми било Търновско царство, кое ми било самостоятелна крепост Кракра, кое ми било Добруджанско деспотство. И са водили войни помежду си. И нито едното не се е казвало България, ама шом ти казваш, значи само България не си е сменяла името. Хвала! Умен си!
51
4
 
11
 
! Отговори
Алтерниращ веганист преди 5 години
Дойчевеле? Ама разбира се пaчавpата на американския неолиберализъм дойчевеле.Обаче тук става дума за тежки генетични състояния причинени от инцест това са хеpмафpодити. За разлика от търсачите на привилегии, лигочи и обикновени меки китки, които са генетично здрави, но ни карат да ги наричаме джендърфлуид
50
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И като казвам, че траките не са се изпарили... Тук е имало освен траки, също и келти и готи и елини и какви ли не. И илири в Албанско, те пък са си отделно. Племето Серди на което е кръстена Сердика са келти. В Мала Азия също е имало келтски царства. Тия дни пак обяснявах на разни мaлоyмници, че хората доста често са се сливали с други племена - ярък пример е племето Варни, за които се спори дали са славянско племе или са германско. Така са се мешили, че не знаеш кой какъв е бил.

Спонсорирани публикации