След дълга и тежка разправия – какво решиха в БСП?

4 места от листата на социалистите ще отидат за гражданската квота
Обновена: 14 апр 2019 15:05 | 14 апр 2019 14:55, Нели Христова
98
След дълга и тежка разправия – какво решиха в БСП?
Снимка: Булфото

Пленумът на БСП започна със скандал, съобщиха от "24 часа".  Заради засилените мерки за сигурност, дългогодишния бивш депутат Георги Божинов не бе допуснат до залата, защото охраната не откри името му в списъците. Той се обиди и си тръгна, а след последвал скандал излезе лично служителка на "Позитано", за да го въведе в сградата.

След като грешката бе поправена, дойде време за важните рещения. Пленумът на БСП след дълга и тежка разправия заключи, че 4 места от листата на БСП ще са за гражданска квота и коалиционни партньори.

Пленумът обсъди първо местата за гражданската квота и коалиционните партньори. Като гражданска квота е и водачката на листата Елена Йончева.

Предложението на Нинова беше за 4-о и 10-о за гражданска квота, за които тя лансира имената на шефът на президентския кабинет Иво Христов и бившият депутат, лидер на партия "Българска пролет" и настоящ водещ на предаване в червената телевизия Велизар Енчев. Последният обясни, че е научил за включването му в листата снощи. Приел поканата, защото било важно ГЕРБ и ОП да загубят изборите. Енчев отрече да е говорил антиевропейски досега.

За мен най-важната национална кауза си остава успешният мандат на президента Румен Радев, който е основен контрапункт на пълзящата автокрация. А БСП е единствината опозиция, нормално е да приема, заяви пък шефът Иво Христов. Рано сутринта зам.-шефът на ПГ на БСП Драгомир Стойнев обясни, че Христов е номинация на Изпълнителното бюро.

На 17-о място като коалиционен партньор влиза Емил Георгиев от "Екогласност". Ние сме коректен коалиционен партньор на БСП, обясни присъствието си той. Запитан за отсъствието на Станишев от евролистата, той обясни, че това е проблем на БСП. От наша страна една дума няма да чуете срещу Станишев, каза Георгиев.

Второто място за гражданска квота да е 6-о, а не 4-о, поискал обаче Георги Божинов. Но за изненада при гласуването първо било предложението на ИБ, което минало с под 80 гласа.

Каква ще е позицията на бъдещите евродепутати на БСП към ПЕС и ще напуснат ли те групата на социалистите и демократите, попитали много от членовете на пленума. Антон Кутев акцентирал въпроса особено на позицията по този тема на кандидатите от гражданската квота.

БСП да се определи спрямо ПЕС поискал и Георги Пирински.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
12
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За БСП целта ЕС и НАТО не е важна. И от тук е трудния разговор и не върви. Така беше и при Виденов ужким за Европа , ама слуша Москва. Затова тия са обречени да стоят в нещото и да мухлясват.
56
7
 
10
 
! Отговори
Брей преди 5 години
Ако вярвах,че *** ще успее да разкара Сергея....
55
12
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БСП с тия лица отива на бунището като СДС. Тези слаби коне на БСП не са никаква опозиция , а са във въздуха от празнодумие.
54
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До44. Не е така. Тя си е лява. Защо нищо не приема от ЕС не е и за НАТО. Не се разделя и със старите БКП номунклатурчета / който са от малки. Покрай мама и тати в политиката/. Само неразбиращ от политическата игра ще я сравниш с десния и левия диктори и нищо от либерал. Чърчъл
53
1
 
0
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 5 години
До пффА на кого!???
52
6
 
11
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 5 години
До 40Може и да познаеш, а може да стане и обратното... По-скоро ще е реми резултата, с тенденция за крах на Тиквата, ако от Козяк са решили да му намажат ските. Ако от Козяк си го искат, с топ не мож го отмести!
51
4
 
3
 
! Отговори
пфф преди 5 години
"Здравейте, циркаджии" не е на Станишев!
50
4
 
4
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 5 години
Станишев има само едно попадение... Здравейте циркаджии!Шапка му свалям на малкия шивач, за това ехидно подмятане!
49
3
 
7
 
! Отговори
комитата преди 5 години
в най-корумпиранат и бедна колония в ЕС ще с еизбият кой да влезе в листата,като че ли зависи от нас нещо-нищоооооооо само д агласуваме послушно. На фона на проблемите които има държавата това е по-вече от плачевно
48
7
 
4
 
! Отговори
Грешна опорна точка? преди 5 години
До Анонимен 44: Г'лупост пишеш. Откъде Сталин, какъв комунизъм-фашизъм. Потърси по стабилна опорна точка.Много борци против комунизма се пръкват преди избори. И все забрават, че бат'им Бойко е бивш член на БКП. А не е сигурно и дали си е върнал членската книжка.Не че има връзка с темата.
47
1
 
3
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 5 години
До 44До обяд е десен консерватор, по икендия дюнерджия, до към петата молитва се обръща на профсъюзен лидер... Но това е само за понеделник.... За всеки друг ден от седмицата, вади нов имиджжж!
46
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Станишев е много отмъстителен партиец. Той въведе БСП в губещи изборни кампании, за да докаже на Бойко личната си обич и вълнение когато Бойко побеждава, а на съпартийците си е внушавал- нека победи- ще се провали и по лесно след 30 години да го свалим отколкото днес, казал вчера за утрешния ден Станишеф
45
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От 44 тя явно не знае че един истнски ляв избирател никога няма когато целия народ гладува да ходи да дреме с мутрите и метресите им в спа център.Но това че и хрумна сочи къде основно прави лява политика тя.
44
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Станишев трябва да се яви самостоятлно. Много хора ще го подкрепят и с право.
43
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Станишев изгуби преди да се яви пред Бойко
42
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Корнелия направи онова което Чърчил Хитлер и Сталин заедно не можаха.А именно да създаде комунистическа партия но с фашистка идеология и да подведе всички с лява политическа ориентация ме това е лява партия докато тя реално е крайно дясна с неолиберални елементи.Между Нинова и Бойко разликата не е политическа а говорна Бойко директно си казва че е десен консерватор, а Нинова също е ни лъже че не е.Само че делата сочат сами особено след като заяви че щяла да търси левите избиратели в спа центрове
41
5
 
9
 
! Отговори
Поет като Пишурката преди 5 години
До ДртПрч: Ти си бил голям поет, драги. Ако с подобни стихове и пожарникарското образование на бат'ти Бойко се управляваше държава, нямаше да изоставаме и от предпоследните в ЕС. Време е да си ходят гербаджиите. Не че БСП обязателно са по-добри от тях, но много им станаха на ГЕРБ далаверите.
40
7
 
9
 
! Отговори
До Станишев все губи преди 5 години
Г-жа Лъжа има само победи до сега хахахха
39
5
 
3
 
! Отговори
от БКП нюз преди 5 години
ЦК на БКП създаде ГЕРБ от хора със спецялна и специфична ориентация.От истинските гербериски-коминисти останаха само другарите Плевналиев и Лила Половата. Тотално разочароваха Цецко зидаря, Бойко-пожарникаря и хората от милицията които минаха на шпионски служби към строитените организации и приеха нелегани имена, Балкона, Терасата, Асансьора, Асвалта, Моста, ВиедуктаБКП не смаля, напротив засилва подкрепата си за Росен Плевналиев, който единстен в този момент се бори със всичко лошо
38
7
 
10
 
! Отговори
ДртПрч преди 5 години
До Членска карта 7"Край на май" ще чакаме тогава,Да видим как се Буля оправдава за загубата си на евровота.Отново ще й стъжниме живота.

Спонсорирани публикации