Рецептата Dnes: Сочни агнешки котлети

Към тях ще добавим и ароматни подправки
19 апр 2019 09:40, Михаела Лазарова
0
Рецептата Dnes: Сочни агнешки котлети
Снимка: Istock

Продукти:

½ чаша галета
2 супени лъжици пресован чесън
2 супени лъжици розмарин
2 чаени лъжици сол
¼ чаена лъжица черен пипер
2 супени лъжици зехтин
10 броя агнешки котлети с кост
1 супена лъжица дижонска горчица

Приготвяне:

Загрейте фурната на 230 градуса. Преместете скарата на фурната на средна позиция, така че да я приближите до реотаните. Овкусете котлетите със сол и пипер. Загрейте 2 супени лъжици зехтин в тиган на висока температура. Запечатайте в нея котлетите за 1-2 минути от всяка страна.

Намажете с горчицата. Оваляйте добре в подправките и галетата, докато сместа полепне добре. Подредете в тава за печене. Увийте с фолио кокалчетата, за да не се овъглят.

Печете котлетите в загрятата фурна за около 15 минути в зависимост от това колко изпечено искате да е месото. 

Още апетитни рецепти може да намерите в Az-jenata.bg


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации