Путин обеща: Руското гражданство лесно за всички украинци

С руския паспорт - социални помощи, пенсии, увеличения...
Обновена: 27 апр 2019 18:07 | 27 апр 2019 18:00, Веселина Йорданова
474
Путин обеща: Руското гражданство лесно за всички украинци
Снимка: БТА

Москва планира да опрости получаването на руско гражданство за всички украинци, заяви днес пред журналисти в Пекин президентът на Русия Владимир Путин, цитиран от Франс прес.

"Смятаме да предоставим гражданство по опростена процедура на всички граждани на Украйна, не само на жителите на Луганската и Донецката република", заяви Путин, като имаше предвид сепаратистките републики в Източна Украйна, непризнати от международната общност.

Русия вече обяви в сряда, че е опростила предоставянето на руско гражданство на жители на сепаратистките региони в Украйна. Тази мярка беше осъдена от Киев и редица западни държави, които виждат в нея посегателство срещу суверенитета на Украйна, посочва АФП.

Путин уточни, че страната му "ще изпълни всичките си задължения към новите руски граждани". "След като получат руски паспорт, жителите на Източна Украйна ще получават социални помощи, пенсии, увеличения, всичко, на което имат право", обясни Путин и добави, че тези плащания няма да натоварят руския бюджет, защото това е "изчислено".

Той обясни, че ще бъде "теорeтично възможно" за хората, живеещи в тези райони, да получават едновременно нова руска и дотогавашна украинска пенсия.

"Странно е, че това решение предизвика негативни реакции. Полша издава такива паспорти на поляци, Румъния на румънци, Унгария на унгарци. И с какво руснаците са по-лоши от поляците, румънците и унгарците?", попита риторично Путин.

Обявеното от него предоставяне на руско гражданство за всички украинци дни след победата на актьора Володимир Зеленски на президентските избори в Украйна доведе до ново осъждане от украинска страна.

"Русия иска да засили ескалацията и хаоса в Украйна и така да продължи да усложнява правилата на играта", написа днес в Туитър Дмитро Кубела - постоянен представител на Украйна в Съвета на Европа.

По-рано тази седмица пресслужбата на бъдещия президент Зеленски осъди това "ново ясно потвърждение за света за ролята на Русия като агресор, който води войната срещу Украйна".

Днес Путин, който не е поздравил Зеленски за избирането му, но каза, че е готов на обсъждания с новата власт, обясни, че желае "да разбере" позицията на Зеленски за конфликта и повтори, че е готов да "води дискусия с него".

Киев призова Съвета на Европа да действа, за да попречи на Русия да изпълни намеренията си за предоставяне на гражданство на украинци. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


474
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
268
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Путин наистина е велик - успя да впрегне всички полезни и***ти на Запад да работят за неговата кауза!Ако не беше така, паритет между Свободният Свят и Мордоръ нямаше да има никога!
267
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ОНЗИВелик, велик............колко да е велик?? ***.
266
11
 
13
 
! Отговори
ОНЗИ преди 5 години
ПУТИН Е ВЕЛИК - майната им ан американците и техните български дупедавци !!!
265
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
а ЦЦ обеща: ще си купя още 2 апартамента с асансъори , изберете герп !
264
8
 
7
 
! Отговори
Браво! преди 5 години
С руския паспорт - социални помощи, пенсии, увеличения...
263
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До привет от ГерманияМин. заплата в русия е 109 $. Беше 117$ но след срива на рублата сега е 109
262
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво на Путин! Истински държавник!
261
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стига с това плюене по Русия. Ако издава паспорти - лошо, ако не издава пак лошо. Каквото и да се случи в Русия (или не се случи) все е лошо. Същото говорихме и за Америка допреди 28г. А великите сили просто си гледат интереса и не им пука много много.
260
7
 
13
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
Русия вече официално предупреди, че от 1 януари 2020 спира преноса на газ през УкрайнаАми хайде да го спират де, ама валюта йок :)))))))))))))))))))))))))))))))Путин ще трябва да пренася газ през Луната тогава :)))))))))))))))))))))))))))))Аман от прости ***!!!
259
9
 
9
 
! Отговори
Източно православен! преди 5 години
Искам Руско гражданство!!!
258
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия вече официално предупреди, че от 1 януари 2020 спира преноса на газ през Украйна-Три години русофилите се кълнаха, че транзита през Украйна спира на 1 януари 2019 г.Сега изявднъж стана 2020...Нали се сещате, че догодина април месец срокът ще се премести пак...
257
13
 
8
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Добро утро / гутен Морген / на всички !Току-що се връщам от работа , сутринта рано-рано ходих по спешност да почистя 4 тоалетни и ми платиха двойно , 200 евро ! А това минималната заплата в руската *** ! Тоест аз за няколко часа получих това ,което 90 % от руснаците получават за един месец ! Едва ли украинците ще се втурнат през глава да ходят и да работят цял месец в руската *** за пари ,които един кенефомияч в германия получава за един ден извънреден труд !
256
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ле леее....джуджето какво бозаво е станало.
255
11
 
12
 
! Отговори
Хаха преди 5 години
Какво толкова е станало..... Да вземат украинците да предложат гражданство на руснаците по същата процедура и всичко ще е ОК! Само че няма желаещи руснаци да живеят и работят в Украйнината, но за сметка на това няколко милиона украинци работят в Русия! А смешниците тук нека си плюят по Путин, но и онзи ден Мерцедес откри нов завод за 1000 човека край Москва, а не в България или Украйна!
254
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Егати нещастника е тоя на снимката.
253
12
 
12
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
Той и Мъдуро дава венецуелски паспорти, ама нещо няма кандидати :)))))))))))))))))))Никой не ще да става крепостен селянин на Путин!!! Даже и форумните путинисти стискат Европейската Лична карта. Глад и лабут за тях!!!
252
7
 
11
 
! Отговори
До Гост преди 5 години
Ти си си *** по рождение. През турско истинските българи са слагали глава на дръвника, но не се ислямизират, а *** като тебе ще сложат фес с кеф, това сте ***..далите!
251
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя на снимката да внимава че ако украинците дават украинско гражданство на руснаците много ще му намалеят крепостните.Украинците за разлика от руснаците пътуват свободно без визи в Европа, имат свободен интернет но иначе са си бедни като руснаците.
250
13
 
13
 
! Отговори
Гост преди 5 години
Само насила под дулото на автомата,както и през турското робство мога да стана руски гражданин.И кой каза,че руснаците не са ***?*** са под прикритие.За това дават безплатно гражданство,за да ни ***
249
11
 
11
 
! Отговори
А всички българи преди 5 години
ще го получат безплатно, очаквайте го! Както вървят нещата, скоро ще сме в Евразийският съюз, където ни е мястото! Всяка жаба да си знае блатото, нашето място не е в западното блато, там е мястото на джендърите!

Спонсорирани публикации