1 май в Русия: "За справедлива икономика" срещу "Марш на гнева"

До 3 млн. души се очаква да се включат в шествията за празника
Обновена: 1 май 2019 15:45 | 1 май 2019 15:43, Веселина Йорданова
35

Снимка: БТА

Очаква се до три милиона души да се включат в организираните в цяла Русия празнични мероприятия по случай Първи май – Ден на пролетта и труда. Митинги и шествия са планирани в близо 800 руски града, съобщиха от Федерацията на независимите профсъюзи, цитирани от БНР.

Първомайското шествие в Москва започна на Червения площад под наслов "За справедлива икономика в интерес на трудовите хора". В първите редици на колоната бяха кметът на столицата Сергей Собянин, ръководителят на Федерацията на независимите профсъюзи на Русия и председателят на Московската федерация на профсъюзите.

По данни на организаторите в шествието са се включили около сто хиляди души, сред които работещи в различни сфери, ветерани на труда, студенти, както и депутати от управляващата партия "Единна Русия".

Комунистическата партия, Левият фронт и Съюзът на съветските офицери организираха в центъра на Москва алтернативно шествие под наслов "Марш на народния гняв".

Участниците се обявиха против антисоциалната политика на властта, повишаването на пенсионната възраст и повишаването на цените. Те поискаха оставка на правителството и президента и смяна на социално-икономическия курс на развитие на Русия.

Около 2000 души се включиха в първомайски протест срещу властта в Санкт Петербург, скандирайки слогани срещу президента Владимир Путин. Полицията задържа над 30 души.

В акцията участваха привърженици на опозиционера Алексей Навални. Отделно шествие във втория по големина руски град бе организирано и от управляващата партия "Единна Русия".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
0
 
! Отговори
Д-р. Гигълс преди 4 години
Свободата на руснака е отстранена по хирургичен начин при Ленин и беше подложена на химиотерапия при Сталин . Факт е че 95% от руснаците одобряват Сталин , който е унищожил повече руснаци от Хитлер , говори че гореспоменатите вождове успешно са превърнали цял един народ във ватенки . Надявам се останалите 5% да запазят руския дух жив
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Справедлива икономикаЪъъъ, к'во?Тия НИКОГА няма да се оправят!
26
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен Колкото Великата Френска Революция доведе до -Демокрация ,Равенство и Братство ..Ама до Гилотината доведе 66 000 х. човека и още над 1 милион избити в името на Демокрацията ,Равенството ,Братството .
25
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен САЩ -ИМПЕРИЯТА НА САТАНАТА
24
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всичко е контролирана опозиция за изпускане на гнева на тълпите. Нищо няма да стане от това. Кога са имали истинска революция която не е водила то нова версия на робство и мизерия.. ?
23
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До привет из Германии.... на гей парадите ...задължително.... Германия ..
22
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да бе, направо са за оплакване. Изкупиха нашето крайбрежие, че и Ривиерата, Кипър, Адриатика и къде ли не. По покупателна способност (PPP) са 12 места пред нас. Имат $500млрд златни резерви -към 2200т (нашите са 40). И т н., да не ги мислим тях..
21
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дорогие товарищи в Русия, ако продължавате да следвате насадената ви хазарщина, която ви донесе всички беди, за които може да се сетите, скоро нищо няма да остане от държавата ви. Изберете да ви управляват етнически руснаци необременени от хазарски идеологии като комунизма, които не са минали през школи на КГБ и след 20 години вие ще се новата Европа. Ако ли пък не се опомните, ще се разпаднете.
20
3
 
7
 
! Отговори
привет из Германии преди 4 години
С разни маршове на гнева руснаците не могат да постигнат нищо съществено срещу хладнокръвните убийци от КГБ ! Руснаците ако искат да живеят по-добре , трябва да предприемат сериозни действия ,а не само да правят някакви си маршове на гнева !Youtube -Истинското лице на Путин. (Филмът е забранен в Русия).
19
2
 
3
 
! Отговори
до 18 преди 4 години
До българинАбе май не е той с промитото мозъче...
18
14
 
9
 
! Отговори
българин преди 4 години
до 16 сти...Абе те ни освободиха от "руско робство"! Но те самите Американци ни заробиха!!!! Руското беше 45 г...Американското обаче.НЕ ША СТИГНЕ 45 г ! Осъзнае ли се Европа.Да изгони НАТО от Европа И си направим Европейска армия. Влиянието на САЩ в Европа ще е до там!-:) Схващаш ли малко пуделче.С промито мозъче?
17
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тез и те са една бедна колония,чийто пари отиват за банките,олигарсите,МВФ и за въоръжаване от страх,че са заобиколени отвсякъде,а народа им гладува!Нещастници!
16
24
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русия е враг номер 1 на свободния свят. Да благодарим на САЩ, че ни освободиха от руско робство.
15
15
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При икономика по малка от тази на Испания и три пъти по голямо население, в русия няма как минималната заплата да е над 100?. Руснакът доказва в миналото, че му харесва да има господар, който да го бие с камшик, а той да го величае. Русия винаги е била с два века изоставане, морално и икономическо, от западна Европа. От русия хората бягат, никой не иска там, защо ли?
14
10
 
19
 
! Отговори
Ф.Е. Джержински преди 4 години
РФ е държавата най-богата на природни ресурси. В същото време БВП на същата е колкото на малка и лишена от изкопаеми Италия. Четвърт от гражданите на РФ нямат течашта вода в домовете си и 1/3 от тях ползват външни студени "тоалетни".Освен износ на непреработени природни ресурси от което се обогатяват олигарсите, на практика РФ няма реална икономика.Корупция, престъпност, алкохолизъм, наркомания и изключително малка продължителност на живота. Да здрасвует товариш Путин !
13
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези митинги в Русия са на комунистите и на Жириновски на партията,а у нас на БСП. В Гърция,във Франция и на други места има истински митинги на хората за по-добри условия на труд. В БГ и Русия са менте митинги на казионни партии.
12
18
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
България голяма грешка допусна че предаде братският народ от Русия! заради Нато и Ес сме срещу тях направо съм бесен!
11
18
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Руснаците са най великият народ слава на Руската федерация!
10
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най честният и честен народ са руснаците!
9
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най добрият и честне народ са руснаците!

Спонсорирани публикации