Показват плаваща картина на Майстора на Гребния канал в Пловдив

Млади художници от Кюстендил подготвят арт проект
14 май 2019 20:18, Анисия Иванова
6

Грандиозен арт проект подготвят млади художници от Кюстендил. Плаваща картина на Владимир Димитров - Майстора ще бъде показана на Гребния канал в Пловдив.

Проектът представлява репродукция на творбата на Майстора – "Девойка със слънчогледи", с размер 10 на 15 метра.

"Нарисувана върху специална материя, така че да плува на повърхността на езерото и около нея свободно ще плуват около 30 големи по формат слънчогледи на отделни пана, като между тях ще може да се минава с канута", обясни ръководителят на проекта Евгени Серафимов пред Bulgaria ON AIR.

За откриването на картината са подготвени още изненади, сред които светлинно шоу и балетен спектакъл, който ще пресъздаде и други картини на Майстора.

Творението се изработва на пана от полиуретан и с въздушни камери, които да могат да са достатъчно леки да стоят над водата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Цецо преди 4 години
Уф, тоя не се спря! Не че завиждам, но навсякъде се бута и се подмазва, за да стане известен и е вдигнал"кофата" , а не се усеща. Голям талант не е. Има къде, къде, по- от него. Завършил ми Благоевград и сега се скъса от изяви. За учител става - комуникативен е и умее да се подмазва очевидно, ама художник и майстор - ха-ха - що за сравнение... Генчо минал си покрай Майстора...с брада или без брада... Но да не "злобеем" само и да отбележа нещо положително - инициативата и до там!!!
5
1
 
1
 
! Отговори
Деса Радева преди 4 години
Можеше и аз да съм
4
1
 
1
 
! Отговори
Николета преди 4 години
И що не избраха моя портрет да плувам в базата с жабите?
3
0
 
0
 
! Отговори
Кристо преди 4 години
Чакам покана
2
2
 
1
 
! Отговори
ШибиРиби преди 4 години
И накрая с водно колело под светлините на фонтаните ще се появи Румен Петков и ще се uзnukae *** на картината, след което слънчогледите ще се обърнат към него.Великолепен проект. Кой го плаща ако мога да попитам... за един преател не че нещо .
1
1
 
1
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 4 години
БРАВО

Спонсорирани публикации