Ким Хьок-чхол – предателят, който Ким разстреля

Дали е истина убийството му или не, още е загадка
31 май 2019 22:00, Нели Христова
161
Ким Хьок-чхол – предателят, който Ким разстреля
Снимки: Reuters

Изправен на летището в Мирим, срещу него – група мъже с пушки. Така свършва живота на Ким Хьок Чхол, който придружаваше Ким Чен Ун на срещата му с Доналд Тръмп във Виетнам. Причината – той не просто "предал върховния лидер“, но и "бил спечелен на страната на САЩ“ по време на преговорите.

Още по темата

Ким Хьок Чхол бил убит още през март, заедно с други четирима дипломати, които също имали „привилегията“ да бъдат заедно със севернокорейския лидер в бронирания влак на път за срещата. Техните имена все още не се оповестяват, но вината на всички е една и съща – те са се превърнали "в шпиони на САЩ“.

Навярно те са се отървали доста по-леко от останалите „прегрешили“ спътници на Ким, които са пратени в лагери в Северна Корея и най-вероятно ще бъдат измъчвани. Сред тях е Ким Йонг Чол, който заедно с върховния лидер участваше в ядрените преговори. Неговото пребиваване в лагера ще е за идеологическо превъзпитание.

В друг затворнически лагер се намира Ким Сонг Хе – жена, която участвала при преговорите с Майк Помпео в Ханой. А компания там ще и прави преводачката на Ким Чен Ун Шин Хе Йон, която направила критична грешка при превода си. 

Тя не успяла да преведе напълно новото предложение на Ким, когато Тръмп категорично заявил, че "няма сделка“, станал от масата и си тръгнал. Нейното обвинение е, че не просто е направила грешка, но не е успяла на време да преведе "офертата, която се появила в последната минута”, която лидерът на Северна Корея направил в секундата, в която Тръмп излязъл от залата.

Тези данни, разбира се, може да не са верни. Техният източник е непознат държавник, близък с Южна Корея. Ала и преди се е случвало държавата съседка на Северна Корея да съобщи за смъртта на някой от приближените на Ким, а месеци по-късно те да се окажат не просто живи, но и в доста добри отношения с лидера – появявайки се рамо до рамо с него по телевизията.

Ако все пак чистката се окаже истина, то тя ще е първата, която обиденият и унижен, привидно щастлив диктатор поръчва, след като взриви със снаряд, на малки парченца, чичо си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
0
 
0
 
! Отговори
Бай Петко преди 4 години
Оператор на металорежещи машини
120
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
**На какъФ стаж си бил......какво могат да те научат там.........как да гладуваш?**A ти вече ни научи как де аргатува на Сорросс за 5¢ на коментар
119
8
 
9
 
! Отговори
Фалш преди 4 години
Долна ПРОПАГАНДНА статия, на ниво минус
118
0
 
3
 
! Отговори
Мишо преди 4 години
На български се пише "когото разстреля " - допълнение, "който" е за ***!
117
2
 
17
 
! Отговори
Петърчо преди 4 години
"Тези данни, разбира се, може да не са верни." Е те това е върха на журналистиката в България. Ама може и да не се верни *** нищо не пречи да напишем цяла статия на нещо което няма как да проверим. За да попълним празно място че шефовете ще ни се карат или защото това е нашата представа за това какво е да бъдеш журналист все тая. Само че това подхожда на жълтите медии. Все едно чета нещо на Дойче Веле. Ама чакай бе нали вие често публикувате техните писания? Еми продължавайте да копаете дънното.
116
0
 
1
 
! Отговори
gosho ot pochivka преди 4 години
az sum basi qkiq
115
7
 
16
 
! Отговори
Енгелс преди 4 години
на пропагандни капиталистически медии отдавна не вярвам
114
0
 
13
 
! Отговори
4445 преди 4 години
""Тези данни, разбира се, може да не са верни.""----Защо тогава някой си е играл да напише цяла статия
113
3
 
5
 
! Отговори
ха преди 4 години
До АнонименТъъп си ***. Прочети няколко пъти какво е написал човекът, и ако успееш да го осмислиш, тогава коментирай. Но ще ти подскажа - тук става въпрос за експлоотация, дива и жестока, без значение западна или източна. И защо намесваш Русия - от 30 години и там е капитализъм, но нали сте си бавни реотани, още се плъзгате по спиралата им.
112
1
 
5
 
! Отговори
Ли Пън преди 4 години
Времето е нашеСлава на Хавуей
111
14
 
9
 
! Отговори
Бай Петко преди 4 години
Аз съм бил в северна корея на стаж, страхотна държава няма ни гладни ни жадни по стандарт са много по добре от нас
110
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До. УУУАми като е толкова лошо в Лондон и те експлоатират, защо не отиде в Русия бе ?
109
3
 
11
 
! Отговори
Морския горски преди 4 години
До Ф.С.В.Ми какво търсите в тия фирми бе хора. Останете си в България, излезте на улицата - 200 - 300 - 500 000 души. Тогава каквото и да е правителството ще падне. И тогава си изберете такива, които да направят България добро място за живеене. Да ама не, дай на българина да се оплаква и мърмори, но не и да направи нещо от което и други ще имат полза. Иначе най-лесно - бяга навън и после другите му криви...
108
0
 
9
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
Хахах и аз съм ял попарата на Зодиак-- 1999г - Еврейска компания с робски труд и неблагодарност!! Веднага се усетих и повече не ми стъпа кракът там-Див капитализъм и ако може да си платиш и самолетните билети сам- Но аз ги наказах- безплатна обиколка на Япония с влакът стрела и трансконтинентален безплатен полет от Токио до Париж
107
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Ф.С.В."или един преврат Ала Ердоган."Е то самичък може си го спретне тогазка ...
106
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Морския горски". Аз съм работил 42 години на тая държава и си спечелих единствено лошо здраве,"Аз па работех за себе си ... майната и на държавата :)
105
4
 
8
 
! Отговори
Морския горски преди 4 години
До КОНСТАНТИНОВСамо че другарю, не забравяй, че като избият тези хора ще стигнат и до теб, ако да си честен и трудолюбив. На тях такива не им минават, ще те пратят в лагера за няма нищо, и ще стоиш там докато те хвърлят за храна на прасетата (справка - Ловеч, Слънчев бряг) Къса ни е паметта приятел...
104
0
 
6
 
! Отговори
Морския горски преди 4 години
До уууМи така е приятел, нали знаеш на кривата ракета космоса й пречи. На българина му пречи всичко и всички. А той самият ни лук ял ни лу мирисал. Прав си че експлоатацията е жестока, а в България как е. Аз съм работил 42 години на тая държава и си спечелих единствено лошо здраве, което никой няма да ми върне, за пенсия да не говорим. Ама колкото и да приказваме все тая, фактите говорят в полза на страните, в които са мигрирали 2 милиона българи. Колко от тези хора искат да се върнат?
103
5
 
6
 
! Отговори
ууу преди 4 години
До Морския горскиСлед като се пишеш "морски", знаеш ли коя е фирмата "Зодиак". Морски транспорти, със седалище в Лондон. Няколко години им ядох попарата по света. Западен капитализъм в действие -- 12 часов работен ден за 6 или 9 месеца. И набираха екипажи само от Изт. Европа - гладни и безработни. А промъкващите се от време на време статии за положението на наши, отишли в Италия, Холандия, Англия? И как да направим България по-добра с това марионетно, несменяемо правителство? --- От ВНВМУ съм.
102
0
 
1
 
! Отговори
х преди 4 години
просто знаят много и са намерили повод да им затворят устата!то навсякъде е така!

Спонсорирани публикации