Що за 1 юни? МВР лови престъпници, 3 деца обгорени от взрив на граната

Проявата в Силистра била включена в програмата "Ваканция, здравей"
Обновена: 31 май 2019 14:43 | 31 май 2019 13:39, Анисия Иванова
112

Снимка: Булфото

Три деца са пострадали при демонстрационно взривяване на граната на стадион „Доростол“, съобщиха от Апелативна прокуратура - Варна.

Днес около 11.00 часа на стадион "Доростол" в Силистра полицията в града е извършила демонстрация по залавяне на престъпник във връзка с 1 юни – Деня на детето. Проявата е била заключителна по програмата "Ваканция, здравей", която се провежда в детски градини и училища от Дулово, Тутракан и Силистра.

На стадиона по време на инцидента са присъствали около 300 деца, а районът е бил отцепен с оглед безопасността на присъстващите.

Осколка от взривената граната ранява две момченца и едно момиченце от детска градина "Иглика – 2", които са се намирали на разстояние 50 метра от мястото на демонстрацията. Няма опасност за живота им.

Двете 6-годишни момченца са получили обгаряния по крайниците, оказана им е спешна помощ и са били освободени. Момиченцето, което също е на 6 години, е транспортирано в Русе, тъй като е с обгаряния между 10 и 20 процента по гърдите, краката и врата.

Досъдебно производство по повод инцидента с трите деца се ръководи от Районната прокуратура в Силистра.

В момента се извършва оглед на местопроизшествието от следовател от Окръжния следствен отдел при Окръжната прокуратура в Силистра. Досъдебното производство се води по член 338, ал. 3 от НК, който ангажира наказателната отговорност на всеки, който при работа с взривни вещества причини по непредпазливост телесни повреди на едно или повече лица.

Предстои назначаването на съдебно-техническа и съдебномедицински експертизи за установяване причините за инцидента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
28
 
! Отговори
БНР преди 4 години
Аудио - визуална граната! Казаха по радиото! Прави фойерверки като на Нова година и се активира химна на МВР, изпълнен от Вес Маринов! Светлинно-звукова граната.
35
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пак като не са пуснали и две димки с гарнитура лютив спрей, че доста деца щяха да отидат зян.
34
1
 
36
 
! Отговори
Пес преди 4 години
Пенсия, заплата - това е резултата!
33
1
 
29
 
! Отговори
срам и позор преди 4 години
До HeinrichHimmlerЗащо да са нещастни органите на реда/полиция/МВР и другите подобни търтей?вия знаете ли какви големи заплати,ДМС и привилегии имат!?на фона на нищо вършенето те са много щастливи ви даже,народа ги храни и облича а те нищо не работят.
32
2
 
15
 
! Отговори
Химика до 26 преди 4 години
До ДъртКислородоносител - калиев перманганат. Активно вещество - алуминий *сребърен бронз*. Катализатор - сяра. При общо количество около килограм, прави огнено кълбо с диаметър около 5 метра. Но топлинния удар като нищо ще удари и на 50 метра. Спомените ми са от преди 20 години с тийн експериментите. Тук е ползвана шокова граната *най вероятно на магнезиева основа*.
31
2
 
27
 
! Отговори
жбкйбхклхл преди 4 години
еййй проста работа! Те тия не се ли самообгазиха преди време
30
1
 
22
 
! Отговори
До някой преди 4 години
Идилците много има още да бият чела в плочника, докато им дойде на ум същото.
29
2
 
25
 
! Отговори
гйцйхгкйхгкй преди 4 години
офф хич не ми се емигрира на стари години .....
28
1
 
43
 
! Отговори
Бау преди 4 години
,,Демонстрация по залавяне на престъпник" !!! Доста претенциозно! Демонстрацията я видяхме из горите край Костенец! Бррррррр!
27
0
 
53
 
! Отговори
някой преди 4 години
Деца от детска градина наблюдават взривяване на гранати!Боже господи...*** държава сме
26
1
 
33
 
! Отговори
Дядо Петър преди 4 години
Не че "родната милиция" беше нещо свястно, ама "родната ни полиция" я бие по всички показатели за тъпотия.Особено след като я оглавиха Рапона и Цвъц та до ден днешен.
25
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Както се изрази един радиослушател преди време при подобна излагация - ,,Мухльовщината и пeдepacтиятa в последно време в България станаха изразителни, извисиха се, достигнаха неподозирани мащаби, наместиха се в политиката, властта, държавната администрация и структури и започнаха да ни определят живота!"
24
1
 
18
 
! Отговори
Дърт преди 4 години
Абе, 250 грама пресовка тротил /артилерийски гръм/ не може да нанесе такива поражения на 50 метра !!! Нещо фугасно е ползвано с някакъв активен метал - там магнезий, алуминий и т.н. Дето развива високи температури. Няма друго обяснение.
23
0
 
37
 
! Отговори
Боже преди 4 години
Денят на детето гарниран с гранати?!? Деца от детската градина закарани, ЗАКАРАНИ!!!!! от превъзбудени даскалици, да гледат криворъки ***? Към кого да вдигнеш ръце?
22
1
 
36
 
! Отговори
Химика преди 4 години
При 20% изгаряния да пишеш, че няма опасност за живота на 6-годишно дете е малоумие. Възрастен и здрав организъм се справя с подобни травми след редица операции и добър късмет. Но, какво са гърмели, че да метнат огън на 50 метра е въпроса ?! То качеството на сегашните "експерти" в МВР е ясно, но не очаквах, че сме закопали вече и под дъното.
21
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Демонстрацията ще бъде запомнена за цял живот.Дано успеят да помогнат на децата, на едното изгарянията са големи, както пишат.
20
1
 
22
 
! Отговори
на баба ви фърчилото преди 4 години
*** ***! Закривайте я тази държава и кой от къде е, преди да са не избили висчки.
19
0
 
32
 
! Отговори
О С Т А В К А !!! преди 4 години
За 10 години ГЕРБ направиха от България ромска *** !!!И няма да спрат, докато не ги спрем. За да я има БЪЛГАРИЯ !!!
18
0
 
33
 
! Отговори
ггьгьгьгьц преди 4 години
А поемане на отговорност? Кой?А наказания? А оставки?
17
0
 
46
 
! Отговори
факт преди 4 години
МВР крие резултати от проучване в което има скандални резултати,хората масово искат тотални реформи и съкращения в полицията нямат доверие и не са доволни от работата на полицията!!!