Какво показват факторите на слънцезащитния крем?

Незащитената кожа може да изгори за 20 минути
6
Какво показват факторите на слънцезащитния крем?
Pixabay

Едно от най-неприятните неща по време на почивка е да изгорите на плажа. Да не можете да заспите след това, дрехите да ви пречат и цялата ви почивка да премине в тягостно напрежение от едно просто заспиване на плажа.

Свикнали сме да избираме слънцезащитни кремове спрямо цвета на кожата си и по това колко бързо изгаряме. Най-високият фактор – 50 – е считан за най-големия враг на жаркото слънце и често е използван за деца и за хора с много бяла кожа. Докато повечето от хората отиват на море, за да хванат тен, то други се крият от слънцето под чадърите.
 
В разгара на сезона за набавяне на продукти на морето, ето какво точно означават числата върху слънцезащитните кремове.
 
Един от факторите за изгаряне е това, че не знаете точно какъв фактор крем да си изберете. 10, 15, 20, 30, 50 за доста хора са просто числа, но те са с голямо значение за вашата кожа и има голяма разлика между тях. Всяко едно представя колко пъти може да се изложите на слънце преди да започнете да горите.
 
Според експерти са нужни само 20 минути за незащитената кожа, за да започне да изгаря. Ако използвате слънцезащитен крем с фактор 15, то теоретично ще можете да стоите около 15 пъти повече.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тотално неразбиране на действието на слънцезащитните продукти, на това каква информация носи SPF, а това че най-високия фактор е 50 ме разсмя искрено. Ама преди да пишете глупотевини образовайте се малко де, има специалисти, едва ли ще ви откажат съвет, коментар и редaкция на безумно написаните ви статии.
3
0
 
0
 
! Отговори
Гошу преди 4 години
Не си харчете парите за глупости.Същия ефект има и мазането със зехтин от 4 лева бутилката.Никой не контролира и проверява тези продукти.Само етикета и цените са различни на слънцезащитните продукти.
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Показват колко минути ви защитават, а не колко пъти по 20 минути ви защитават. :-) 50 то фактор, 50 минути защита. Не 50х20 минути!!
1
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Какво показват факторите на слънцезащитния крем?"Показват коефициента на интелигентност на индивида, който доброволно се пържи с часове полугол на UV лъчение.

Спонсорирани публикации