На почивка в Париж - какво да видите?

Не само Айфеловата кула привлича туристите в красивия град
31
На почивка в Париж - какво да видите?
Pixabay
Париж несъмнено е една от най-романтичните и красиви столици. Дом на едно от седемте чудеса на света, тя е предпочитана дестинация от много туристи. Историята на града и невероятната му архитектура, която разказва истории от миналото, привличат по 18 млн. души на година. Една от най-големите забележителности е Айфеловата кула, която сама по себе си се посещава от 7 млн. туристи. Но макар да е най-известната спирка от всяка екскурзия, тя си има доста добри претенденти за сърцето на всеки от посетителите.
 
Ако планувате пътуване до града на любовта, оставете си време да посетите и тези места:

Разходете се в градината „Тюйлери“
 
Ако сте през лятото в Париж, не забравяйте да посетите тази прекрасна градина. Реновирана през 1664 г. от Андре Льо Нотър, тя ще ви посрещне с типичен френски стил, в който със сигурност ще се влюбите. А когато времето навън е подходящо за разходка, нямате никакво оправдание да пропуснете това място.
 
Отидете на шопинг в квартал Маре
 
Разположен в трети и четвърти район, квартал Маре е една от най-модерните и най-интересните архитектурни зони в Париж. Той съчетава стилни магазини, музеи, художествени галерии, както и евтини барове, в които можете да се запознаете с типичното парижко население. А ако искате да прекарате деня си в шопинг, то улица Шарло е точното място за вас, пълна с дизайнерските си магазини.

Погледнете към Париж от катедралата Сакре-Кьор
 
Неовизантийският купол на върха на базиликата предлага на посетителите една от най-красивите панорамни гледки към Париж. Построена през 1914 г., Сакре-Кьор притежава тавана с най-голяма мозайка в цяла Франция.
 
Още забележителности, които може да посетите в Париж, четете в Tialoto.bg
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Париж е най-красивия, величествен и посещаван град в света. Ако на *** нещо не му харесва да не ходи, няма да липсва на никой.
21
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е единственият европейски град, в който наистина ме е било страх. Цветните са страшни - високи по 2 метра и гледат злобно. Сещам се, че след изморителен ден по улиците бях седнала на една малка пейка и до нея съм си оставила чанта с покупки. Гледам си телефона и не забелязвам, че една черно-сива с някакви племенни одежди се приближава и хоп - демонстративно сяда точно върху торбата. Французи видях само в един скъп ресторант, където вечеряхме. Втори път не.
20
0
 
7
 
! Отговори
Факт! преди 4 години
Ако искате Франция се разходете из някои френски селца и замъци из провинцията.Големите градове Париж Лион Марсилия са гета.
19
0
 
10
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
В Париж може да посетите някои от многобройните африкански и арабски квартали с характерната си атмосфера. Задължително ще се запознаете с делника на балканските р-оми джебчии и ще се поблюбувате на уменията им. Посетете някой от многобройните битаци, където моге да си напазарувате ентино крадени или ненужни вещи от усмихнати продавачи от цял свят. Пък при повече късмет може да намерите и портмонето си, което ви откраднаха р-омите джебчии.
18
0
 
8
 
! Отговори
Дельо Хайдутин преди 4 години
Бе отидете в Брюксел(столицата на ЕС), да видите едно от най-големите гета, пълно със всякаква *** от близкия изток, централна Африка и т.н. И то на няколко спирки от Евро парламента! Е тогава Лъвов мост и Централна гара, ще ви се видят най-райското място в света...
17
2
 
12
 
! Отговори
До Тополино преди 4 години
Париж се превърна в шитхол, живея тук от 15 години, догодина си местя бизнеса в България. (ще плащам далеч по-малко данъци + няма да се "наслаждавам" на северноафрикански културни особености и ухания ).
16
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако имате късмет ще видите горяща катедрала или терористи избиващи наред случайни минувачи - Париж се превръща в едно голямо гето, побързайте с почивката.
15
8
 
4
 
! Отговори
Тополино преди 4 години
до куклаПариж е великолепен. Бях там миналата година, ще ходя и тази.
14
2
 
9
 
! Отговори
кукла преди 4 години
Много българи ходят в Париж, защото той е голям град от стотици години, много история, много култура. Незапознатите си мислят че е страхотна романтика, смисълът на живота да видят Париж. И като отидат остават втрещени от хаоса, застрояването на пластове на всяка една педя земя. Имаш чувството че и въздух няма, така лудо е презастроен градът отгоре и в метрото. А хората дето се разхождат там, арабско-африканските гета, мръсотията вечер по улиците. И романтиката изчезва.
13
0
 
6
 
! Отговори
До днес бг преди 4 години
Или дамата се е подразнила, че казах факт за Сакре Кьор? Ме але ву фер футр вуз оси хаха
12
0
 
6
 
! Отговори
Днес преди 4 години
Защо сте оставили коментар на чужденец, който нарича народа ни ***, а сте изтрили моя ? :)
11
2
 
7
 
! Отговори
Как преди 4 години
Ако виждате армията по улиците на града- значи е мулти култи
10
2
 
17
 
! Отговори
Факт! преди 4 години
Умиращ континент с раждаемост клоняща към 0 и превзет от всякакви които ще доубият европейският генофонд.Общо взето Европа има бъдеще до максимум 20 години.
9
3
 
7
 
! Отговори
Факт! преди 4 години
По точно от първият коментар едва ли може да се каже.Европа е бита карта.
8
3
 
5
 
! Отговори
Ами... преди 4 години
Хора и улици, град като град...
7
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Коментарът на тази *** статия ще е виц от руския интернет. "Учителят на Вова разбра,че неправилно му е писал двойка по география, когато той отговори,че Париж се намира в Африка". В полската преса преди два месеца имаше статия с името- "Париж ли? Никога повече", която се разказваше,че градът е станал мръсен, неуютен със страшно много африканци и араби и свисока престъпност.
6
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако отидем в Париж ще имаме усещанто,че сме в Африка. цветово,по обоняние,и вид.Не,благоаря.
5
2
 
17
 
! Отговори
Ще видят преди 4 години
квото и в Брюксел например,а и във всички европейски столици.Бели хора са тук там някои туристи и жандармеристите с автоматичните оръжия на всеки 50-100 метра.Това ще видите.Най- много да бъдете пресрещнати от група "момчета-мугамбита-носърчета",които ще ви вземат телефона и портфейла и ще се "насладите" на остатъка на почивката.
4
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Същото, като по улиците в Лондон - цветни същества "носъри", но ловуването им е забранено, защото се смята, че вече има по-добри методи за калибриране на дългоцевото оръжие.
3
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Авторът" на тази статия, дали е стъпвал някога в днешен Париж ?

Спонсорирани публикации