На почивка в Париж - какво да видите?

Не само Айфеловата кула привлича туристите в красивия град
31
На почивка в Париж - какво да видите?
Pixabay
Париж несъмнено е една от най-романтичните и красиви столици. Дом на едно от седемте чудеса на света, тя е предпочитана дестинация от много туристи. Историята на града и невероятната му архитектура, която разказва истории от миналото, привличат по 18 млн. души на година. Една от най-големите забележителности е Айфеловата кула, която сама по себе си се посещава от 7 млн. туристи. Но макар да е най-известната спирка от всяка екскурзия, тя си има доста добри претенденти за сърцето на всеки от посетителите.
 
Ако планувате пътуване до града на любовта, оставете си време да посетите и тези места:

Разходете се в градината „Тюйлери“
 
Ако сте през лятото в Париж, не забравяйте да посетите тази прекрасна градина. Реновирана през 1664 г. от Андре Льо Нотър, тя ще ви посрещне с типичен френски стил, в който със сигурност ще се влюбите. А когато времето навън е подходящо за разходка, нямате никакво оправдание да пропуснете това място.
 
Отидете на шопинг в квартал Маре
 
Разположен в трети и четвърти район, квартал Маре е една от най-модерните и най-интересните архитектурни зони в Париж. Той съчетава стилни магазини, музеи, художествени галерии, както и евтини барове, в които можете да се запознаете с типичното парижко население. А ако искате да прекарате деня си в шопинг, то улица Шарло е точното място за вас, пълна с дизайнерските си магазини.

Погледнете към Париж от катедралата Сакре-Кьор
 
Неовизантийският купол на върха на базиликата предлага на посетителите една от най-красивите панорамни гледки към Париж. Построена през 1914 г., Сакре-Кьор притежава тавана с най-голяма мозайка в цяла Франция.
 
Още забележителности, които може да посетите в Париж, четете в Tialoto.bg
 
 

31
Още от НОТИФИКАЦИИ
Баби в Южна Корея тръгват на училище в първи клас
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Това е единственият европейски град, в който наистина ме е било страх. Цветните са страшни - високи по 2 метра и гледат злобно. Сещам се, че след изморителен ден по улиците бях седнала на една малка пейка и до нея съм си оставила чанта с покупки. Гледам си телефона и не забелязвам, че една черно-сива с някакви племенни одежди се приближава и хоп - демонстративно сяда точно върху торбата. Французи видях само в един скъп ресторант, където вечеряхме. Втори път не.
23
0
 
5
 
! Отговори
Факт! преди 2 седмици
Ако искате Франция се разходете из някои френски селца и замъци из провинцията.Големите градове Париж Лион Марсилия са гета.
22
0
 
6
 
! Отговори
Наблюдател преди 2 седмици
В Париж може да посетите някои от многобройните африкански и арабски квартали с характерната си атмосфера. Задължително ще се запознаете с делника на балканските р-оми джебчии и ще се поблюбувате на уменията им. Посетете някой от многобройните битаци, където моге да си напазарувате ентино крадени или ненужни вещи от усмихнати продавачи от цял свят. Пък при повече късмет може да намерите и портмонето си, което ви откраднаха р-омите джебчии.
21
0
 
6
 
! Отговори
Дельо Хайдутин преди 2 седмици
Бе отидете в Брюксел(столицата на ЕС), да видите едно от най-големите гета, пълно със всякаква паплач от близкия изток, централна Африка и т.н. И то на няколко спирки от Евро парламента!
Е тогава Лъвов мост и Централна гара, ще ви се видят най-райското място в света...
20
1
 
9
 
! Отговори
До Тополино преди 2 седмици
Париж се превърна в шитхол, живея тук от 15 години, догодина си местя бизнеса в България. (ще плащам далеч по-малко данъци + няма да се "наслаждавам" на северноафрикански културни особености и ухания ).
19
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ако имате късмет ще видите горяща катедрала или терористи избиващи наред случайни минувачи - Париж се превръща в едно голямо гето, побързайте с почивката.
18
8
 
4
 
! Отговори
Тополино преди 2 седмици
до кукла

Париж е великолепен. Бях там миналата година, ще ходя и тази.
17
2
 
7
 
! Отговори
кукла преди 2 седмици
Много българи ходят в Париж, защото той е голям град от стотици години, много история, много култура. Незапознатите си мислят че е страхотна романтика, смисълът на живота да видят Париж. И като отидат остават втрещени от хаоса, застрояването на пластове на всяка една педя земя. Имаш чувството че и въздух няма, така лудо е презастроен градът отгоре и в метрото. А хората дето се разхождат там, арабско-африканските гета, мръсотията вечер по улиците. И романтиката изчезва.
16
0
 
6
 
! Отговори
До днес бг преди 2 седмици
Или дамата се е подразнила, че казах факт за Сакре Кьор? Ме але ву фер футр вуз оси хаха
15
2
 
12
 
! Отговори
за париж преди 2 седмици
А за този, който глупаво е поставил минус на първия ми коментар за Париж - приятелю, не знаеш какво изпитахме, затова не прави първосигнални реакции. Един *** с ч.а.л.м.а. на главата (дали е бил индиец или арабин не зная), но връхлитя с нож срещу нас, а ние не знаехме, че целта му е турчина отзад. 15 минути се чудехме дали да излезем от хотела, защото имахме уговорка. И когато излязохме, все едно сме в Бейрут! Това е истината, през 2010! Париж ми е любимия град, но вече няма да стъпя там!
14
0
 
6
 
! Отговори
Днес преди 2 седмици
Защо сте оставили коментар на чужденец, който нарича народа ни “***”, а сте изтрили моя ? :)
13
0
 
12
 
! Отговори
за париж преди 2 седмици
Преди това клане, всичко в Париж беше "нормално" почти не виждахме европейски лица и одежди, а това на фона на живописните сгради беше драматична гротеска! Не съм расист, но не съм си дал парите, за да виждам това нещо в Париж, нали? Влизам в една книжарница да търся една книга, и след по-малко от минута жена ми влиза вътре ужасена, че някакъв араб я дърпал на улицата да я завлича. Тя крещи, а никой не и помага! Сами разбирате, че повече няма да стъпим там, а това през 2010 година! Сега не знам!
12
1
 
11
 
! Отговори
за париж преди 2 седмици
Бяхме там два пъти през 2010, когато още нямаше криза с нелегалните араби и африканци. Хотели все в центъра на града. На излизане една вечер, към 19:00 пред нас се клаха турци и араби някакви, един с *** връхлетя да коли някакъв зад нас един огромен нож, който мина на метър от съпругата ми! Няма нужда да казвам, какъв беше шока за нея. Когато полицията дойде, никой не беше останал от тези отрепки на улицата, та нас взеха да разпитват, че и да се опитват да ни задържат!?!
11
2
 
7
 
! Отговори
Как преди 2 седмици
Ако виждате армията по улиците на града- значи е мулти култи
10
2
 
15
 
! Отговори
Факт! преди 2 седмици
Умиращ континент с раждаемост клоняща към 0 и превзет от всякакви които ще доубият европейският генофонд.Общо взето Европа има бъдеще до максимум 20 години.
9
3
 
6
 
! Отговори
Факт! преди 2 седмици
По точно от първият коментар едва ли може да се каже.Европа е бита карта.
8
3
 
3
 
! Отговори
Ами... преди 2 седмици
Хора и улици, град като град...
7
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Коментарът на тази *** статия ще е виц от руския интернет. "Учителят на Вова разбра,че неправилно му е писал двойка по география, когато той отговори,че Париж се намира в Африка". В полската преса преди два месеца имаше статия с името- "Париж ли? Никога повече", която се разказваше,че градът е станал мръсен, неуютен със страшно много африканци и араби и свисока престъпност.
6
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ако отидем в Париж ще имаме усещанто,че сме в Африка. цветово,по обоняние,и вид.Не,благоаря.
5
2
 
14
 
! Отговори
Ще видят преди 2 седмици
квото и в Брюксел например,а и във всички европейски столици.Бели хора са тук там някои туристи и жандармеристите с автоматичните оръжия на всеки 50-100 метра.Това ще видите.Най- много да бъдете пресрещнати от група "момчета-мугамбита-носърчета",които ще ви вземат телефона и портфейла и ще се "насладите" на остатъка на почивката.

Спонсорирани публикации