Изкуствен интелект ще прогнозира бъдещите войни за вода

С цел превенцията им
15 юни 2019 13:23, Павел Гълъбов
53
Изкуствен интелект ще прогнозира бъдещите войни за вода
Снимка: Pixabay

Изкуствен интелект може да прогнозира къде ще възникват конфликти заради липса на вода година по-рано и ще позволява предприемането на действия за превенцията им. Това предаде investor.bg позовавайки се на учени, цитирани от Ройтерс.

Още по темата

Годината на страшния съд – през 2050 климатът ще ни надвие

Инструментът за ранно предупреждение, който следи запасите от вода по света и ги смесва със социални, икономически и демографски данни, за да посочва потенциални кризи, се разработва от базираната в Холандия инициатива Water, Peace and Security (WPS). По време на тестовете системата е прогнозирала повече от 3/4 от свързаните с водата конфликти във Вътрешната делта на Нигер в Мали, посочват от WPS, която планира да пусне проекта глобално тази година.

Климатичните промени често се отразяват на водата - от засушавания до покачването на морското равнище, което от своя страна може да подхрани сблъсъци за намаляващите ресурси и да принуди хората да мигрират от родните си райони. Предишните опити за прогнозиране на кризи често са се проваляли, защото причините за конфликтите са много разнообразни и могат да бъдат локално специфични.


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
5
 
! Отговори
Един от Дивия Запад преди 1 година
А за наличието на изкуствен интелект първото условие е наличието на естествен такъв.
44
0
 
1
 
! Отговори
Един от Дивия Запад преди 1 година
До Тц тц тц
Първо ако паднеш под 60 литра си минало
И второ
Не ти е ясно какво е да няма вода!
Има продавачи на вода!
43
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Работя в инвестицонна банка и ползите от алгоритмите са ОГРОМНИ! Не разбирам, защо тези хора си хабят времето с такива прогхнози, когто могат да правят МИЛИОНИ!!!
42
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Тц тц тц

Пак е много ...
41
1
 
3
 
! Отговори
Тц тц тц преди 1 година
Колко мозък само, "Питейната вода се превръща в кръвта в кръвоносната система на паразитния ни вид. Колкото повече хора - толкова повече вода "ходи" по сушата във всеки един момент."

Водата в човешкото тяло е 75% при бебетата и 60% в средната възраст, да кажем средно 65% вода.

8 милиарда души х 75 кг средно тегло х 0,65 вода = 390 милиарда литра вода = 390 милиона кубични метра.

Язовир Искър, който осигурява водата на София е 670 милиона кубични метра, т.е.достатъчно за 14 МИЛИАРДА души.
40
1
 
6
 
! Отговори
Митко-любопитко преди 1 година
Как естественият "интелект" разбра какво ще прогнозира изкуственият интелект ?
Или така вторият ще бъде програмиран ?!
39
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поне досега не може да се предскаже с точност времето от днес за утре.Някои от прогнозите са отчайващо неточни.За след 20 или 30 години не знам,но сега това е положението.Вярно,че има прогрес в компютърната техника,обаче хвалбите са повече от възможностите.Поне времето предскажете точно за няколко дни пък тогава се хвалете!
38
0
 
5
 
! Отговори
777 преди 1 година
И двете начинания имат нужда от deep learning и да дават десетки хиляди на ден, за да си плащат AWS-a ... Докато едните имат потенциал да спасят стотици хиялди човешки животи, защото щенаправят много лесен и евтин начин за диагностика на рака, то другите, просто ще бъдат купени от Google, ще си навземат по едно имение, няколко екзотични коли и останалото, ще е по борсри и бордове, че да им храни и пра-пра-внуците.

Това е човечеството, през 2019 ... Интелект има, ама не е много.
37
0
 
6
 
! Отговори
777 преди 1 година
Зорът е, че 99% от проучването и развитието на ИИ отива за финансови операции, амркетинг и социаологически проучвания. Говорих с едни чужденци, които искат да тестват и разработят метод, за ранно диагностициране и предвиждане на ракови образования в човешкия организъм, на базата на изследвания на потта на даден човек.
- Инвестиция - 35 000 евро.

Едни *** направиха 500 реада апликация, дето прави показването на банери по-лесно - 3 транша по 2 млн. евро .... Това за първата година.
36
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много философски подхихте към темата ...
35
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Водата всъщност намалява. Питейната вода се превръща в кръвта в кръвоносната система на паразитния ни вид. Колкото повече хора - толкова повече вода "ходи" по сушата във всеки един момент.
34
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Енгелс
Това не е възможно.Изкуственият интелект е много бърз компютър който може да анализира с голяма скорост голямо количество данни и евентуално да вземе най-доброто решение от базата данни с които разполага.Но... винаги ще страда от липса на креативност и въображение.Освен ако по някакъв начин не се свърже с човешки мозък и двата елемента да образуват синергитични връзки.Нещо като протосите в играта старкрафт.Ще се създаде нов разум но проблемите с йерархията предстоят.
33
4
 
3
 
! Отговори
Енгелс преди 1 година
Преди малко обясних, че изкуствения интелект няма да бъде създаден от човека. Той ще се самосъздаде на принципа на количествените натрупвания, които винаги водят до качествени изменения.
32
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като спрът да правят по 10-20-30 деца а да не могат да хранят и 1 проблемите им ще се оправят.Ама те така били свикнали.Като така са свикнали ще трябва да свикват и да пият морска вода и пясък.Мали 1917-та год.Население 3 милиона.Мали 2019 год население 21 000 000.Съседите им са същата работа.Ядене пиене и секс.През останалото време местният еквивалент на кючеци чалга и реване за социал щото лошите бели хора им взели водата и храната.Как умиращ от глад и жажда човек може да избачка 20 деца?
31
0
 
4
 
! Отговори
123 преди 1 година
Ако/Когато!!! човечеството усвои и приложи/въведе в живота "Изкуствения интелект" проблемите на Човека ще са от друго естество!!!!
30
1
 
7
 
! Отговори
Енгелс преди 1 година
Програмистите нарекоха "изкуствен интелект" някакви техни компютърни алгоритми, а истински неорганичен разум все още няма, но ще има... Неизбежно ще се появи, т. е. ще се самосъздаде.
29
0
 
14
 
! Отговори
Енгелс преди 1 година
Количеството вода в природата не намалява - общо взето питейна вода винаги ще има, освен ако умишлено не я замърсят.
28
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ХА-ХА-ХА !!! (13)

Ама пропусна нещо!!!
Тъпи сте до безумие.
Та всичко останало няма никаква стойност.
Само като ви видя “избранника” Премиер и .... айде нема нужда.
27
1
 
11
 
! Отговори
Просто_минаващ преди 1 година
който си няма собствен интелект нека разчита на Изкуствения - на нас останалите, да не се опитва да ни го налага!!!
26
2
 
4
 
! Отговори
Присмехулник преди 1 година
до къде стигна интелектът на зелените талибани... до изкуствен... такъв... :-)))