Годината на страшния съд – през 2050 климатът ще ни надвие

Ако не вземем мерки, десетилетия ни делят от изчезването на човечеството
5 юни 2019 21:33, Нели Христова
126
Годината на страшния съд – през 2050 климатът ще ни надвие
Снимка: Pixabay

Политическите партии продължават да спорят, докато Глобалното затопляне бързо преобръща живота на Земята, а действията на хората унищожаван планетата.

Нов доклад, изготвен от генерал в австралийската армия и подкрепен от бивши изпълнителен директор на компания за добив на изкопаеми горива, гласи, че Денят на страшният съд е само на няколко десетилетия от нас. Годината на края е обявена – 2050.

Докладът, публикуван от Breakthrough National Centre for Climate Restoration, не е научен труд, а по-скоро представя бъдещи сценарии, изготвени на базата на стари проучвания. Почти всички те водят до неизбежен крах на Земята до 2050 година, ако човечеството не предприеме светкавични и ефективни мерки.

Близо 1 милиард хора ще трябва да емигрират, поне три седмици Европа ще бъде изгаряна от фатални жеги, екосистеми ще бъдат разрушени изцяло. Това са само част от сценариите, които Крис Бари, бивш адмирал в австралийската армия, представя в доклада си.

"След ядрената война, предизвиканото от хората глобално затопляне е най-голямата заплаха за планетата. Денят на страшния съд не е неизбежен, но без драстични и светкавични реакции, шансовете са малки“, пише още в доклада. Макар и сценариите в него да са отчасти фикция, според експерта по климата Андрю Кинг, той е адекватно предупреждение.

"Глобалното затопляне е заплаха за цялото човечество. Има сериозни детайли, които трябва да отбележим“, казва Кинг пред CNN.

Той се съгласява с ужасяващите последствия, които доклада описва – емигранти, изгонени от прииждащата вода, бушуващи яростни пожари, още по-силни бури – нищо от това не може да се оспори. Но според Кинг, всичко може да бъде преодоляно с човешки усилия и съществуващата технология.

Авторите на доклада не пестят думи и предупреждения – според тях, ако не се вземат мерки, ще се стигне до заличаване на почти цялото човечество от Земята. Може да звучи драматично, но ако глобалната температура се покачи с 3 градуса до 2050 година, 55% от човечеството и 35% от населената площ ще бъдат подложени на над 20 дни летални жеги, които "надскачат прага на оцеляването“.

Амазонската джунгла ще е пред колапс, вече виждаме как Арктика се топи със светкавична скорост, кораловите ни рифове ще продължат да измират. Западна и Южна Африка, Близкият Изток и Югоизточна Азия също ще бъдат подложени на над 100 дни фатални жеги. Произвежданата храна няма да е достатъчна да изхрани очакваните 10 милиарда души, които ще живеят на Земята. Цените ще скочат, водата ще е ценност. Популацията на насекомите ще претърпи срив, неравенството ще стане още по-осезаемо.

Ала това не е новост – този сценарий вече бе включен в доклада на ООН, публикуван през март, според който, вероятността да обърнем хода на събитията намалява. Според Обединените нации, милиони ще умрат от замърсен въздух, безброй животински видове ще изчезнат, което ще засегне производството на храна, а замърсяването на водата ще доведе до смъртоносни инфекции до 2050 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
1
 
6
 
! Отговори
ЕСТЕСТВЕН ИНТЕЛЕКТ преди 4 години
На камъняка в Джорджия е записано - 500 мильона . Какви са тези паплачи 4-5млрд ? Ще има още чудесии - целта е да се ликвидират излишните хора. ТСВ не е хипотеза , а факт, въпросът е как я водят.
91
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами четете за аерозолните престъпления и ХААРП и ще ви се изясни картинката!!!!
90
5
 
20
 
! Отговори
ссса преди 4 години
Климатът се манипулира изкуствено от 30 години,а природата се замърсява най-много от корпорациите.Целта е пълен контрол над населението,това е и целта за налагането на джендъризма,правата на животните,заливането на Европа с мигранти,заличаването на физическите пари и т.н.
89
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не знам за популацията на насекомите, ама хората в описаните региони трябва да поспрат да се плодят с такива темпове. А кенгурата щом са толкова загрижени да натиснат своите приятелчета от САЩ (най-голям замърсител в световен мащаб), които не ратифицираха протокола от Киото; Канада също се оттегли. Та, австралийците първо да си оправят отношенията с тези две страни, с които винаги вървят в "пакет", пък после да опищяват света.
88
2
 
2
 
! Отговори
НА власт наркомани и преди 4 години
От Евро Азия предупреждават че наркомани на власт вкл В БРюксел принуждават насила похарчването на десетки милиарди euro за нагло вредна анти климатична дигитално холограмна облъчваща техника/вижте тн дигитализация/Вижте пси активирани евро комисарки обсебени от нагли жестоки врагове подава охраната на Белгия искаща прогонване на всички служители на NATO i Европейския съюз от Европа.
87
1
 
8
 
! Отговори
ТАКА... преди 4 години
КАКВИ ЛИ НЕ ПРОСТОТИИ ЩЕ ИМА ДА ГЛЕДАМЕ ЗАНАПРЕД КАТО ВЛЯЗОХА ЗЕЛЕНИТЕ В УПРАВЛЯВАЩАТА КОАЛИЦИЯ В ЕК... ТАКИВА СТАТИИ ЩЕ СВИКНЕМ ДА ЧЕТЕМ ПОСТОЯННО. КАЗВА СЕ ОБРАБОТКА НА МОЗЪЦИТЕ. МЕЖДУВРЕМЕННО ЕК ПЛАНИРА РЕКОРДЕН БЮДЖЕТ ЗА КЛИМАТА. ЕСТЕСТВЕНО ДВЕТЕ НЕЩА НЯМАТ НИЩО ОБЩО. СТОТИЦИ МИЛИАРДИ ЩЕ СЕ РАЗДАДАТ. ТА АКО УСЕТИТЕ, ЧЕ ОТ МАГИСТРАЛИ ББ СЕ НАСОЧИ КЪМ ЗЕЛЕНА ЕНЕРГИЯ, НЕ СЕ УЧУДВАЙТЕ...
86
1
 
2
 
! Отговори
JJIvanov geolog преди 4 години
От няколко дни сеизмичната активност подава, че текат тестове за разрушаване на биосферната охрана с огромен тежък външен обект/има номер/ Подобни са констатирани по границата mesosoic eon - neosoic eon около мен преди жесток удар в края на mesosoic eon с тежък обект паднал след два тежки удара //вижте следи в BG Бяла и Кладоруб..Колеги да проучат кога са активизирани вулкани в края на горната креда.
85
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До 88ха ха .. а колко единици полоний на 10 000 ще те накарат да се замислиш ????
84
1
 
1
 
! Отговори
1 преди 4 години
не успяха през 2012 и решиха да се пробват да ни убият през 2050.
83
4
 
0
 
! Отговори
JJIvanov warnings преди 4 години
НАгли престъпници принудиха милиард водачи на Автомобили велосипеди и мотоциклети да увреждат тежко НЕЛЕЧИМО Земята и въздушния океан с включени скенери и фарове денем и нощемСамо з а няколко години от тези нагло престъпни действия на хората вече е взето решение з а ликвидация на безкрайно наглата човешка цивилизация.На призиви да се спазва ЗАКОНА забраняващ увреждането на Земята с включени фарове през деня управляващите не им ПУКА на заплатите.
82
1
 
5
 
! Отговори
До 96 преди 4 години
До МенПич пич пич! Ти гледаш от климатична гледна точка! Което е добре и правилно, но я сега във сичкото това гледна точка земи та сложи и ората! 10-15млр при това към година 2050! Не знам дал знаеш *** френската революция и наполеон са преко следствие от едно леко застудяване! Ха сега си представи толкоз милиарди и едно "леко" затопляне и липса на храна и вода! Не знам за тебе *** аз виждам сако колене, колене,колене, кървища, касапщина и неща от сорта! А ти какво виждаш?
81
4
 
4
 
! Отговори
Мен преди 4 години
Принципно е факт, че климатът днес няма нищо общо с климата в началото на 19 век. А ако погледнем в исторически план - преди новата ера в българия е имало и животни характерни за тропиците. Климатът тогава е започнал да застудява, сега забелязваме затопляне. Като цяло климатът винаги си се мени и не е постоянна величина. А занърсяването сега е в пъти по-малко, отколкото през 19 и 20 век. Напредък има доста. Най-големият ни проблем е, че унищожаваме невъзобновяемите ресурси на планетата и трябват
80
3
 
25
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 4 години
Нищо няма да се промени! Така нареченият елит на света си подготвя Марс или друга планета за преселване или пък нещо подобно на Ноевият ковчег, където да се изпокрият и спасят, а плебса ще бъде оставен на повърхността да гори и да се дави. Какъв е точно планът ние от простолюдието никога няма да разберем. Това е положението! Те и за това там наливат ресурси, да си псотроят убежището, новият дом та като дойде момента да се изпарят...а раите ще гледат отстрани като натровени с гъби.
79
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
2020г. мисля, че също не звучи лошо като дата за край :)
78
6
 
5
 
! Отговори
Кратун преди 4 години
Нашата Теменужка се готви да гори въглища в Мариците още 60 години напред.... Светът се изменя, нашите тиквeници само за кражбите си мислят. Ще си го носят на онзи свят.
77
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 100Оф ей го и другата деменция :)
76
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 98Напомням ти да си вземеш лекарствата 8 часа е.
75
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Динозаврите изчезнали заради метеорит, всичко останало заради човека. :)
74
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До мравката-слонНикога преди това човека не е бил толкова унищожителен. Човека е виновен за изчезването на страшно много животински и растителни видове от което нищо хубаво няма да дойде.
73
3
 
12
 
! Отговори
мравката-слон преди 4 години
Тъй като живеем твърде кратко, през 2-3 хиляди години хората решаваме, че се случва нещо изключително, обвоняваме себе си, изпадаме в паника и не можем да проумеем, че просто идва нов сезон от дългата космическа година.