Рецептата Dnes: Миди с бяло вино и чесън

Вкусът на лятото
21 юни 2019 08:36, Илияна Николова
6
Рецептата Dnes: Миди с бяло вино и чесън
Снимка: iStock

Продукти:

50 миди с черупки
2 супени лъжици зехтин
6 скилидки чесън, пресован
1 чаша бяло вино
2 супени лъжици масло
½ чаша нарязан пресен магданоз
 
Приготвяне:
 
Измийте добре мидите от пясъка и солената вода. В голяма дълбока тенджера загрейте зехтина. Запържете в него чесъна за 1-2 минути, като разбърквате. Залейте с бялото вино. Оставете да кипне и намалете котлона след като виното се редуцира.
 
Сложете мидите в тенджерата, добавете маслото, покрийте с капак и задушавайте, докато мидите започнат да се отварят. След като всички се отворят (ако има такива, които остават затворени, отстранете ги), прехвърлете мидите в подходящ за сервиране съд и поръсете с магданоза.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: мидичесънбяло вино
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До КрайНаправо ти се обръща дебелото черво с хастара навънка!
5
2
 
1
 
! Отговори
Край преди 4 години
Случвало ли ви се е на отходния канал да хванете миди. Много болят.
4
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
***?!
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хора, мислех, че съм само аз - снощи ги ядох :( В момента отново съм яхнал бялата царица и така за шести път от снощи. А и вони на умряло като го изпръскам :(((
2
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хахаха, и аз така. Обичам ги, ям ги като прасе, но съм имал момент, когато не мога да сляза от белия трон по ден-два. Трябва да се внимава - особено с неотворените.
1
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Голем *** ме фаща понякога от тая ***!