Приходите на престъпните групи от мигранти - $7 млрд. годишно

Йордан Божилов: Европа и САЩ ще продължат да бъдат привлекателни дестинации за тези хора
29 юни 2019 07:30, Красимир Ангелов
10

Данните на Международната организация по миграция показват, че в глобален мащаб броят на мигрантите наброява над 70 млн. души.

Европа и САЩ ще продължат да бъдат привлекателни дестинации за тези хора, заяви Йордан Божилов, председател на Софийския форум за сигурност, в интервю за предаването "Брюксел 1" по Bulgaria ON AIR, което ще се излъчи в събота, 29 юни, в 17:30 часа.

Пред Милена Милотинова Божилов коментира оборотите, натрупани по 30-те най-използвани от мигрантите маршрута в световен мащаб.

"Последните официални данни на ООН са за 2016 г. Тогава над 2.5 млн. мигранти са мигрирали по основните маршрути и са генерирали приходи на престъпните групи между 5.5 млрд. и 7 млрд. долара годишно", заяви Божилов.

Той посочи още, че над 90% от мигрантите, които идват в Европа, ползват услугите на престъпни групи. Във все по-разрастващия се бизнес с трафик на хора само през 2016 г. са се включили допълнително 7 000 души.

В интервюто Божилов коментира и как се изменя профилът на мигрантите по Балканския маршрут. "Наред със сирийци и иракчани, има все повече хора от Афганистан, Пакистан и Иран. В Средиземно море продължават потоците на мигранти от Африка",  каза Божилов пред Милена Милотинова.

По думите му сме свидетели на сериозни удари срещу каналджийството, но това е една изключително добре организирана престъпна дейност, която е свързана с други нелегални действия.

Продължава ли да крие терористични заплахи мигрантският поток и има ли истинска битка с трафикантите – разберете повече в събота, в 17:30, в предаването "Брюксел 1" по Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
1
 
! Отговори
SS преди 4 години
До Аннимен(ната).Говориш и пишеш за неща който не разбираш.За какви партизански движения плещиш?Знаеш ли изобщо какво е това?Учила ли си тактика на партизанска война?Колко вида има?Тактика за водне на бой на малки подразделения.Ще повторя.БЪДЕЩЕТО Е МРАЧНО.ИДНОТО ПОКОЛЕНИЕ ЩЕ ИЗРАСНЕ СРЕД НАСИЛИЕ И БОРБА ЗА ОЦЕЛЯВАНЕ ЗА НАМАЛЯВАЩИТЕ ПРИРОДНИ РЕСУРСИ.НИЩО ХУБАВО НЕ НИ ЧАКА.ЗА СЪЖАЛЕНИЕ.
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Докато не започнат партизански движения, които да ги екзекутират и стимулират производството на храна за диви и домашни животни, продажбите на органи или компостирането им, с цел обоготяването на песъчливи и бедни на хумус почви, няма да се спре. Иначе всичко е бизнес и понеже политиците само това гледат, за да съществуват и порочния кръг се затваря. Просто тази форма ще ескалира в националистически движения. И Хитлер никой не го е харесвал, но другите са се провалили в политиката си.

Спонсорирани публикации