Рецептата Dnes: Сувлаки с пиле и дзадзики

Фантастична и любима гръцка кухня
1 юли 2019 08:21, Илияна Николова
6
Рецептата Dnes: Сувлаки с пиле и дзадзики
Снимка: iStock

Продукти:

¼ чаша зехтин
2 супени лъжици лимонов сок
2 скилидки чесън, пресовани
1 чаена лъжичка сушен риган
½ чаена лъжичка сол
500-600 г пилешки гърди без кост
За соса дзадзики:
1 кофичка кисело мляко
½ краставица, обелена и нарязана
1 супена лъжица зехтин
2 чаени лъжици оцет
1 скилидка чесън, пресована
1 щипка сол
 
Приготвяне:
 
Смесете ¼ чаша зехтин с лимоновия сок, двете скилидки чесън, ригана и солта. Смесете ги в дълбока купа. В нея сложете пилешкото, предварително нарязано на хапки. Покрийте с маринатата. Оставете да се маринова за 2 часа.
 
През това време смесете киселото мляко с лъжицата зехтин, оцет, чесън и щипка сол в друга купа. Разбъркайте. Добавете ситно нарязаната краставица. Отново разбъркайте и приберете в хладилник, за да се охлади също за час-два.
 
Загрейте скарата на средна температура. Намазнете я с напоен с мазнина плат. Оставете пушекът да премине и чак тогава поставете предварително нанизаните на шишчета пилешки месца. Сервирайте сувлакито с гарнитура дзадзики.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
6
 
! Отговори
Ганчо бизнеса преди 4 години
Какво дзадзики мадзики. Елате на слънчака, на ол нахлузиф. Ядене и пиене на корем. Има още от новогодишното меню на Банско.
5
0
 
4
 
! Отговори
Кривондел преди 4 години
Дзадзики е по-гъсто.Ако ще го правите ползвайте цедено мляко, иначе наистина ще получите гъст таратор.
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Имаме си такива ястия, защо трябва да употребявате чужди думи. Открихте топлата вода. Ха, ха, ха.
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е добре де таратор и пилешки шишчета
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дзадзики не е катък. Като салата "Снежанка" е.
1
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Катък и пилешки шишчета.

Спонсорирани публикации