Рецептата Dnes: Коблер с праскови и масло

По английска рецепта
2 юли 2019 08:30, Илияна Николова
2
Рецептата Dnes: Коблер с праскови и масло
Снимка: iStock

Продукти:

½ чаша масло, разтопено
400 г праскови от компот
2/3 чаша захар + 1 чаша
1 чаша брашно
½ чаша прясно мляко
1 и ½ чаени лъжици сода
¼ чаена лъжица сол
 
Приготвяне:
 
Загрейте фурната на 180 градуса. Разтопете маслото и с него намажете формата за сладкиша. Леко поръсете с брашно.
 
В дълбок тиган загрейте прасковите, 2/3 чаша захар и водата. Разбърквайте от време на време, докато се сгъсти сиропът или около 5 минути. Свалете от огъня.
 
В купа смесете брашното, 1 чаша захар, млякото, содата и солта. Разбъркайте. Излейте тестото в съда за печене като си оставите малко. Подредете прасковената смес върху тестото. Накрая залейте с остатъка от течното тесто. Печете в загрятата фурна до златисто или около 45 минути.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Половин чаша масло само за намазване на тава?
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това го знам и го правя. Наистина е много вкусно!

Спонсорирани публикации