С няколкостотин млн. евро Турция дърпа пред България за VW

Оставало да се реши последният проблем – правната рамка
13 юли 2019 14:41, Елка Василева
234
С няколкостотин млн. евро Турция дърпа пред България за VW
Снимка: архив, Reuters

Предимствата на Турция пред България за построяването на нов завод на Volkswagen са на стойност няколкостотин милиона евро, съобщи „Ханделсблат“.

Турция може да предложи безплатни терени, собствени инвестиции и държавна финансова помощ за построяването на завода, като за размера на тази помощ няма горна граница, докато страните от ЕС като България трябва да спазват европейските правила и да не дотират производство, а помощите от страна на държавите имат горна граница, пише „24 часа“.

Решението е взето, за нас късата клечка: Volkswagen отива в Измир

Турция имаше няколко минуса в сравнение с България като място, на което германския концерн да отвори нов завод. Едно от тях е политическата обстановка и проблемите, които турският президент Ердоган създава на ЕС.

Още по темата

Германското правителство обаче дало да се разбере, че няма да се намесва в избора и няма да го критикува, ако той падне върху Турция.

Остава да се реши последният проблем в сравнение с България – правната рамка. Като член на ЕС България предлага по-добри правни условия и по-голяма сигурност за инвестицията. Концернът се опитва в момента да получи същите правни гаранции и от Турция и с договор да си гарантира условия, равни на тези, които би имал в държава от ЕС.

Останалите предимства на Турция пред България са огромният вътрешен пазар, опитът в автомобилостроенето, наличието на предостатъчно работна ръка, по-дългото работно време и по-кратките отпуски в сравнение с членките на ЕС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


234
Още по темата: ТурцияФолксваген
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"По-дългото работно време и по-кратките отпуски в сравнение с членките на ЕС."Търсят по-евтини роби капиталистите и империалистите.
79
7
 
2
 
! Отговори
до 119 преди 4 години
явно нищо не си видял от турската индустрия, това което се продава за 30 кинта не е профи техника. Нормално е ако си го подкарал нон стоп да вадиш пари с него да каталяса. Все пак Кауфланд е хранителен магазим основно. *** в Бош и си вземи от там турски Бош и ми се обади...0887767078
78
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преди време в Кауфланд продаваха един модел ъглошлайфи турско производство.Имаха турски баркод.Две седмици след това видях клиент който върна 2 такива ъглошлайфа!В Турция с добро качество се произвежда баклава,локум и дънки! Никакъв електроинструмент качествен турски не знам да има.Всички са с последно качество.И автомобилите им ще са такива.
77
2
 
4
 
! Отговори
до швабата преди 4 години
явно си доста невеж, европа е преразпределена на парче хартия в ялта на срещата на тримата големи. Руските тоест съветските войски са били във Виена до 47 ***. и да си тръгнали, просто пазарлъка е бил такъв. *** се разходи до Виена и виж какъв мемориал на съветската армия поддържат виенчани и никой не пикае по него и не дращи простотии ...папагал си ти и нищо повече ...аде попрочети мемоарите на Чърчил аз тях ти цитирам за Ялта, Сталин нищо не е писал.
76
3
 
4
 
! Отговори
до швабата преди 4 години
...Германците са си помислили ,че и сега ще им откажете за да не конкурирате Москвича и Ладата !.........не можеш 30 години все СССР и Русия да са ти виновни.Що не се сърдиш на Чърчил и Рузвелт че са продали България на Сталин или на думите на Чърчил за България че ще я направи картофена нива
75
0
 
6
 
! Отговори
Турчина преди 4 години
Вие сте единствените виновници Германия да се напълни с турци------Гюбреджия ти, като определящ се за турчин(което е доста съмнително), защо не направиш едно добро на германците и не напускаш Алеманиата?
74
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Скоро турция ще си вземе половината България а другата половина (или третина с размерите на Северна македония) ще се радикализира и присъедини към евразийския съюз. А после алчния запад да не се прави на ощипан че руските ракети са на балканите. Руски ракети ще има и в турската и в руската част
73
1
 
6
 
! Отговори
до швабата преди 4 години
какво си се хванал за това мито бе чук. Завода в Турция е пазара на азия и африка, а дори и за ЕС няма проблем, разходите за производство в Турция са в пъти но ниски от Германия, така че компенсира митото
72
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой си дава доброволно парите на мафията освен евро корумпурани чиновници
71
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мда после да няма учудени защо в България русофилството и носталгията по соца процъфтява дори сред младежите родени след 2000 година. С тая алчна политика скоро България ще бъде поделена между Турция и Русия.
70
1
 
8
 
! Отговори
ей Турчин преди 4 години
Турция е в Митническия Съюз на EU
69
3
 
7
 
! Отговори
зрелища и пасти преди 4 години
след 2 седмици най-евтиният хляб ще започва от 1.50 , честито на печелившите .
68
8
 
15
 
! Отговори
овчи мозъци преди 4 години
кога ли най-сетне ще разберете че Запада е смъртен враг на България !!!???западните гадове не ни позволиха да построим Белене,затвориха ни Козлодуй и Марица изток,забраниха ни да построим Южен Поток,набутаха ни 2 милиарда долара за 8 Американски бръкми запада УНИЩОЖАВА България !!!
67
1
 
10
 
! Отговори
kukla преди 4 години
То сигурно е решено отдавна че заводът ще е в Турция, ама сигурно еврокомисията се опитва все още да ги спре. Трябва да си много наивен, че да мисилш че някой инвеститор ще дойде в България или където и да е в ЕС. Производството в ЕВропа от 70-те години тръгна да се изнася далече от Европа. ИНаче не може да преживее конкуренцията на Китай и сие.
66
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ей затова икономиката трябва да е държавна. А не да чакаме на т.нар. инвеститори, които явно са купени от арабелите и скоро могат всички заводи да си преместят в пустинята.
65
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Квиченето на гюбреджията от Аламаня вече ми звучи като симфония за старите ми уши! Зърла, амджъкаазлъ, зърла ороспунун чоджуу!! :-))Та по темата - га ви руках преди месец, ке ФВ купува земя в Торбали, Измир съседна на фабриката на Опел някои дзурлатакиси ми квичаха като оня гюбредижйския доммуз, но ... германците са умни хора, не сакат да построят фабриката си в един пропаднал кеннеффистан обитаван от едно прокажено и крадливо племе като българското.
64
6
 
7
 
! Отговори
Айде Меркел преди 4 години
Изнасяй всички заводи в Анадола щом е толкова хубаво там !Направо се преселвай при султан Е..доган. Машшалла...
63
9
 
2
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Радев е виновен.
62
1
 
6
 
! Отговори
До привет от Германи преди 4 години
И като не произвеждаме кво?Половината държави в Европа не СГЛОБЯВАТ коли. Като почнем от богатите Швейцария Норвегия Дания и стигнем до други бедни. Завода за сглобяване на тенекии не е толкова голяма работа.352
61
3
 
7
 
! Отговори
Ала бала преди 4 години
Всичко това е ала-бала в сравнение с МИТОТО от едни 30% което Е.С. БИ ТРЯБВАЛО да въведе за всяка кола идваща отвън. Но евродепутатите са *** и прецакват слаборазвитите райони в ЕС по интерес на алчните големи компании. В Европа е -КРАЙНО НЕОБХОДИМ един като Тръмп