В кои митове за яйцата да вярвате?

Не ги оставяйте повече от 2 часа извън хладилника
27 юли 2019 10:30, Дарена Найденова
1
В кои митове за яйцата да вярвате?
Pixabay

Яйцата са един от най-предпочитаните продукти от хората, които искат да влязат във форма. Източник на чист протеин, те дават енергия, нужна за упражненията във фитнеса. Друга причина, поради която те са предпочитана храна, е лесният им начин на приготвяне.

Дали ще са бъркани, пържени или пък добавени към друго ястие, те винаги могат да ви бъдат от полза. Въпреки че са толкова широко използвани, някои факти за яйцата се оказват лъжливи – от начина им на приготвяне до това как ще ги похапнем.

Ето няколко мита за тях и каква всъщност е истината:

Суровите яйца са по-добър източник на протеин

Може би сте виждали как боксьори или фитнес треньори във филми ядат по няколко сурови яйца преди тренировка. Това обаче не е добре да го правите и вие. Суровите яйца са опасни и не са толкова добър източник на протеин, колкото си мислите.

Всъщност, може да се разболеете от салмонела, което може да предизвика сериозни здравословни проблеми. Също така, организмът ви приема два пъти повече протеин от сготвено яйце, отколкото от суровото.

Всички яйца трябва да са в хладилника

Това зависи от географското ви положение. Ако се намирате във Великобритания, например, най-вероятно няма да намерите яйцата в хладилника. В САЩ и при нас, положението е различно.

Според Ню Йорк Таймс, собствениците на птицеферми трябва добре да измият продукцията си преди да я пуснат на пазара. Това включва сапун и ензими, които може да разрушат целостта на яйцето. Съхранението в хладни помещения пречи на бактериите да се развиват и да развалят продукта.

Затова, ако извадите яйцето от хладилника си, не трябва да го оставяте повече от два часа навън. Ако то стои повече време на стайна температура, в него може да се развият бактерии и дори да мухляса.

Още митове за яйцата четете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари