След чумата и скока на цените – хотелиери сменят свинското с... калмари!

Ако цените растат още, ще скочат и туристически услуги
Обновена: 6 авг 2019 12:13 | 6 авг 2019 11:53, Камелия Цветанова
20
След чумата и скока на цените – хотелиери сменят свинското с... калмари!
Снимка: Pixabay

Чумата по свинете се отрази и на хотелиерите.

По Черноморието вече доста от тях предлагат на шведските маси калмари и октоподи вместо филета в менютата в ол инклузива.

Още по темата

"Има увеличение на доставните цени на свинското от 60 до 80 стотинки на килограм. Това увеличава крайните цени на продукта”, заяви хотелиерът Кристиан Рамналиев пред Нова тв.
 
"Колеги хотелиери вече са взели мерки, като са повишили цените. Другият начин е да се намали разнообразието на свински продукти с техни заместители като пуешко и пилешко”, обясни той.

Според него чужденците консумират по-малко свински продукти, но пък българите продължат да ги предпочитат.

Заради увеличението на цената обаче се е стигнало дотам, че на някои места да заместват свинското с морски деликатеси и риби.

"Ако цената на свинското продължава да расте с този темп ще догони калмарите. Домати, краставици също са поскъпнали. Ако това продължава, задължително цените ще скочат, защото храната е голямо перо в услугата“, обясни Рамналиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още по темата: чумасвинскохотелиери
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз вчера реших да си купя от един магазин калмари за в къщи да ям.Ама съвсем случайно, виж, не се бях замислил за cвинcкото.Дали са вкусни? Не съм ги опитал още, довечера ще ги пробвам с бяло винце!
13
2
 
18
 
! Отговори
РМ преди 4 години
Няма такива смешни "хотелиери" като нашите. 80 стотинки на килограм ги събарят, сякаш поръчват с тонове! Колко КГ на ден ще изяде един човек, че ми сравнявате цените с калмарите, които са 3-4 пъти по-високи? То и без това нямате клиенти в хотелите, какво се оплаквате?
12
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гледах в ютюб филм за фалшивите храни.Естествено, на първо място е зехтинът.Разни други неща, но...бях потресен, че вместо калмари, се предлагат шайби от дебело черво на ***.Не съм го измислил аз.Просто го видях.Тъй като съм сигурен за зехтина, за рачешките пръчици, видях как правят "филе от сьомга", нямам много аргументи срещу фалшивите калмари.
11
4
 
5
 
! Отговори
Глупости преди 4 години
ТОВА ДА НЕ СА ТИ ДЕФИЦИТИТЕ И ОПАШКИТЕ ПРЕД МАГАЗИНИТЕ ПРИ СОЦА?!ЕС, ШЕ НИ ЗА ТРУПА С МЕСО И КОЛБАСИ!!ТЕХНИТЕ, НЕ СА КАТО НАШИТЕ "КУЧЕШКИ РАДОСТИ"!!!!
10
0
 
19
 
! Отговори
Грую преди 4 години
Откъде калмари по черноморието?А ходжата ми ги носи.
9
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пари да ми дават на бетономорието нестъпвам. От 10-на години със семейството сме плътно в Търция, Гърция, Италия, Словения ... за 10 години не сме имали проблем в абсолютно нищо. Обслужването винаги е на ниво, културни хора около теб и най-вече вежливи, коректни, точниНещо което в БГ е изчезнало от много години. Пробвайте и ще се убедите. Дори не е по-скъпо от бетономорието но за сметка на това е истинска почивка.
8
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А бе,да не са калмари по родопски(от вица дето ги носи ходжата с бакърчето след сюнета на ресторанта)
7
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
очакваме чума по калмарите
6
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не знаех че в Ганьово има индустриален добив на калмари.Сигурно ги отглеждат в Банкя около магнолиите на оня с кривата глАва.
5
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Още по-добре е да ходим на почивка в Typция, там нямат такива приблеми (както и много други).
4
1
 
35
 
! Отговори
джо преди 4 години
Та те, нашите хотелиери отдавна не предлагат свинско , защото колбасите и всичко което се предлага е наблъскано с всякаква материя и малко свинско за заблуда. Когато купувате месни български продукти, внимателно четете етикета и ще разберете какво ядем. там има птиче механично обезкостено,колагени, соеви добавки,царевични нишестета,глутамати и всякаква друга мерзост. Когато оставиш месния продукт за един ден,се свива с 30% в мястото на среза. ЗАЩО????
3
7
 
25
 
! Отговори
няма случайни неща преди 4 години
Вчера Сащ подписаха спешен договор за внос на говеждо в ЕС за милиарди $!
2
6
 
48
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 4 години
Аааа няма, няма...сега иде морската треска, шарката по калмарите, коклюша по скумрията и синята пъпка по лефера и калкана...има си график и всичко върви по реда си, ама после иде най-лошото, дряновица по наведени ***, щото смирена глава сабя я не сече, ама наведена гъзина дряновица не подминава
1
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бях против ол инклузива-обилна,но нискокачествена храна,но щом има калмари-отивам.Ако пуснат скариди,сьомга и черен хайвер-още по-добре.

Спонсорирани публикации