Високоинтензивни тренировки - кога да ги избягвате?

Внимавайте с тях, ако имате проблеми със сърцето
8 авг 2019 19:20, Екип на Tialoto.bg
8
Високоинтензивни тренировки - кога да ги избягвате?
Pixabay

Високоинтензивните интервални тренировки (т. нар. HIIT) придобиват голяма популярност през последните няколко години и има защо! Те са хем кардио, хем работят за изграждане и уголемяване на мускулите и повишават издръжливостта, което ги прави предпочитана тренировка, когато желаете да отслабнете или да се сдобиете с повече релеф.

Колкото обаче са ефективни, толкова са и предизвикателни и човек не трябва да се хвърля в тях без да има представа всъщност какво го чака. Тези тренировки не са препоръчителни за всеки, тъй като изискват определено ниво на физическа подготовка и да сте напълно здрави.

Ето 4 случая, в които не трябва да се впускате в подобно интензивно спортуване:

Имате сърдечни проблеми

HIIT са силноинтензивни тренировки, които натоварват сърцето. При тях кръвообращението се засилва, също така и притокът на кислород към сърцето и мускулите. Като цяло подобен стрес само укрепва сърцето, но не и ако вече имате някакви сърдечни проблеми. Консултирайте се с лекар преди да се впуснете в този тип тренировки.

Не сте правили подобно нещо досега

Това са тежки тренировки, които поставят цялото тяло и мускулите в състояние на стрес. Ако нямате двигателна култура и не сте се занимавали с подобна физическа активност, е препоръчително да започнете с нещо по-леко и постепенно да увеличите натоварването.

Още за високоинтензивните интервални тренировки четете в Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А какво значи "кардио?"отивам да правя кардио"!?.Неграмотни хора не знаещи какво значи "лактатен праг""кардио зона".."формула на Картонен за пулса"блъскат като обезумели на пътеката и нищо не става нали?Най-много някое инфарктче а паласките си стоят,дааа.
5
1
 
2
 
! Отговори
No Mersy преди 4 години
съвети от културиста! Умират си млади и зелени
4
1
 
6
 
! Отговори
Valenta преди 4 години
Цялата менделеев таблица на интервали ;))))
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С класическите за културизма методи за отслабване - растежен хормон, Т4, DNP... Щом и жена ме пита колко и как да взема растежен хормон, за да изглеждала по-млада...
2
2
 
0
 
! Отговори
Д0 1, 3: преди 4 години
Чети бавно:1. Не съм шоп2. В статията пише за тъй наречените интервални тренировки - т.е. на ЕДНА тренировка сменяш темпото на почти спринт с по-бавно бягане, след това бързо, после бавно и т.н.3. Може ли да ми кажеш на колко си години? Ако си на 8-10 години и бягаш това, значи си добър.
1
5
 
1
 
! Отговори
До 1: преди 4 години
За съжаление нито можеш да бягаш, нито можеш да пишеш.