След изявление на САЩ: Северна Корея изстреля два снаряда в Японско море

Ракетите не са достигнали изключителната икономическа зона на Япония
10 авг 2019 07:30, Анисия Иванова
91
След изявление на САЩ: Северна Корея изстреля два снаряда в Японско море
Снимка: БТА

Северна Корея е изстреляла тази нощ два снаряда в посока Японско море, съобщиха световните агенции. По информация на ТАСС снарядите не са достигнали изключителната икономическа зона на Япония

Съединените щати са информирани за изстрелването и отблизо следят ситуацията, като обменят информация с Япония и Южна Корея.

Японската информационна агенция Киодо цитира източник от японското правителство, който заяви: "Нямаме информация снарядите да са достигнали изключителната ни икономическа зона. Към настоящия момент можем да кажем, че няма директна заплаха за страната ни".

Според японски военни специалисти КНДР е изстреляла балистични ракети с малък обсег. Това е демонстрция на сила, заявиха южнокорейските власти. Твърде вероятно е изстрелването на още снаряди, прогнозира Генералният щаб на южнокорейската армия.

Южнокорейските военни уточняват, че Северна Корея провежда летни учения на въоръжените си сили. По техни думи такива ракети с малък обсег Пхенян е изстрелвал и преди.

Днешните снаряди бяха изстреляни от района на севернокорейския град Хамхън, където се смята, че има обект за производство на ракетни двигатели с твърдо гориво. Снарядите са прелетели разстояние от около 480 км на височина от 48 км, съобщи южнокорейската армия.

КНДР изстреля ракетите малко след изявлението на американския президент Доналд Тръмп, че е получил "много хубаво писмо" от севернокорейския лидер Ким Чен-ун.

Тръмп заяви, че в писмото си Ким е изразил недоволство от решението на Съединените щати и Южна Корея този месец да проведат съвместно военни учения.

Северна Корея възприема подобни учения като репетиция за война, имаща за цел сваляне на севернокорейското ръководство, отбелязва БТА. Предполага се, че с изстрелването на снарядите КНДР иска да изрази недоволството си от провеждането на ученията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
11
 
6
 
! Отговори
до 4 преди 4 години
Не са никакви балистични ракети, а са си точно снаряди от времео на Втората световна война, които не могат да стигнат и до хоризонта.Ха-ха, дрипавите корейци, дето нямат какво да ядат щели да превземат САЩ.Та нали Тръмп ако пръ дне, тия ще се на ***.
6
8
 
13
 
! Отговори
Да ви е ясно преди 4 години
Ким Чен Ун е пич и не цепи басма на никой.ПРЕДАТЕЛИ СМЕ НИЕ
5
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Смешните ганчовци с 300 $ заплата, седнали да се смеят на Тръмп, който е милиардер и президент на най-великата Държава в света.
4
2
 
11
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 4 години
Ясно е ,че са ракети,ама защо през цялото време ги наричат сснаряди.Все пак не са нещо от типа на ФАУ-1,а балистични ракети.
3
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Четете ли Тръмп редовно "много хубаво писмо" или "много хубава сделка с Китай" или "много добра икономика" или "много добър разговор с Путин"... Като каже "много" всъщност всичко е на зле
2
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тръмпела никой вече не го бръсне за нищо
1
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този е луд но краварите са агесори - да се мятат един друг и без това са надалеч !