Случаят "Негован" без аналог, не сме имали двойно убийство с разчленяване

Самоличността на жертвите е ключът към убиеца, заяви Ботьо Ботев
Обновена: 20 авг 2019 10:44 | 20 авг 2019 08:40, Петя Славова
85
Случаят "Негован" без аналог, не сме имали двойно убийство с разчленяване
Снимка: БТА

Властите продължават да откриват човешки останки край Негован. Случаят няма свой аналог в историята на България. Това заяви криминалистът Ботьо Ботев пред Нова тв.

По думите му е рано да се установи самоличността на намерените тела във водоем край Негован.

"Една такава ситуация е изключително сложна. Подчертавам, че подобни случаи на разчленяване е имало много в България, но случаи с двойно убийство с разчленяване не сме имали в практиката. Ще има много спекулации по случая”, обясни специалистът.

Още по темата

По думите му по казуса "Негован" се налага да се направят много неща, но за много кратко време.

"Това е огромен процес. Ситуацията е изключително сложна. Подобни случаи на разчленяване е имало в България, но двойно убийство с двойно разчленяване не сме се занимавали като специалисти в практиката."

Ботев подчерта, че става дума за огромна работа от един огромен разностранен екип – експерти, оперативни работници, следователи, прокурори и т.н. Този екип трябва да работи в синхрон. От тази гледна точка трябва да се уважат хората, които работят денонощно.

Според Ботев извършителят на убийството и разчленяването на телата е имал сериозен мотив. "Подобни убийства – да убиеш, а след това да разчлениш, са свързани с една особено психология за действията на съответния извършител. Не трябва да се подценява и това, че да осъществява тези действия, той поема и определен риск да остави все повече следи и информация, т.е. той трябва да има сериозен мотив, за да извърши това", каза криминалистът.

Криминалистът посочи, че по принцип между извършителя и потърпевшия има взаимна връзка. Той подчерта, че, ако бъде установена самоличността на телата, ще се намери и връзката с убиеца. Ботьо Ботев обясни, че е убеден, че рано или късно се стига до установяване на самоличността на убитите като се използват до различни методи.

Ботев обясни, че има много случаи, при които убийството се извършва на едно място и след това извършителят премества труповете. "Обикновено това се случва, когато убийството не е планирано", посочи той и добави: "Убеден съм, че този случай ще бъде разкрит".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
6
 
12
 
! Отговори
Victimized преди 4 години
Така е, след повече от 30 години демокрация достигаме до нови висини. А и с мъдрото управление на спасителя слънце, няма престъпление което да не е възможно.
19
4
 
20
 
! Отговори
Крилимилиналист преди 4 години
Аве кви криминалисти сте ве, дърти комунистически милиционери.Това си е поредната мафиотска екзекуция. Имате не "огромен случай", ами цяла камара неразкрити поръчкови убийства, а също така въобще не регистрирани или неразследвани подобни "случаи". За какъв *** в МВР изобщо взимат заплати?!?
18
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не знам дали сме имали такъв случай или не, ама сутринта Ботьо Ботев беше гост в един от сутрешните блокове и каза нещо, което ме потресе. Този случай бил толкова ИНТЕРЕСЕН! Леле! Да му имам представата за интересно!
17
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 10Чикатило е украинец ,извършил е убийствата в РСФСР,но е роден в Украйна,и името му е украинско!
16
3
 
18
 
! Отговори
До 15 преди 4 години
А бе, българино-родолюбецо, не се ли научи за толкова време, че не е ЧЕкатило, а ЧИкатило, и че е украинец? На батко умното ми гербаджийче!
15
2
 
11
 
! Отговори
ДАЛЕЧНАТА ЗАСТАВА преди 4 години
"Ами Жоро Павето?"Съвсем ,ама съвсем различен случай.Там имаше ,ако не греша 6 нападения и един смъртен случай от инфаркт,а не пряко убийство
14
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пълно е с разбойници от Изток. Пътуват- търгуват свободно. Такъв рай няма и в ЕС спрямо бежанците.
13
3
 
12
 
! Отговори
Негованско клане преди 4 години
Уникален, безаналогов, хибриден случай. Като на американски филм.
12
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 2Ами Жоро Павето?
11
18
 
11
 
! Отговори
Българин - родолюбец преди 4 години
Всички убийци по света копират руския канибал Чекатило той уби и изяде стотици руснаци през комунизъмъ и социализъмъ !!!!!
10
8
 
33
 
! Отговори
До номер 9 преди 4 години
Радев ли управлява България бе, мyшмyл?!В България ролята на президента е чисто представителна, той няма никаква власт!Единствената власт която упражнява е да наложи вето на един или друг закон.А в Народното Събрание гpoбарите от ГЕРБ го прегласуват отново и той си минава въпреки ветото!Хайде сега ще кажеш и че президентът на Камерун ти е виновен, само не и ГРOБ!!!
9
8
 
10
 
! Отговори
старт преди 4 години
Чешането на езиците да започне сега.
8
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е, вече си имаме!
7
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ми хайде да ви е честито, другия път двойно убийство с разчленяване и групово изнасилване!
6
11
 
8
 
! Отговори
До 7 преди 4 години
Едва ли някой нормален ще иска да общува с rьoтвepeн като теб!!!
5
11
 
30
 
! Отговори
Елемаг преди 4 години
Е то и в новата история нямахме атентати на ислямисти щото видите ли " На всеки ъгъл имаме дюнедржийница".Е, ама си имаше атентат!!!Тия 3 мандата управление угасиха и малката искрица надежда за България!!!Давам 100 лв. на тоя,който ме обори с напредък и факти,че сме цъфнали!!!
4
40
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
радеф ви обеща промяна - ЕТО Я!!!!!!!
3
5
 
12
 
! Отговори
Kiro преди 4 години
Добре е, че има развитие, има нови неща. И стабилитет имаме, но все пак и нови неща трябва да има за да се развиваме по време на стабилитета.
2
9
 
34
 
! Отговори
вижда се преди 4 години
Всеки ден в територията се копаят трупове , благодарение на вещото политическо управление !!
1
32
 
12
 
! Отговори
Активист на БКП преди 4 години
През комунизма нямаше убийства !!! НЯМАШЕ !!!