Установиха ключови признаци дали човек ще живее дълго

Учени определиха 14 подходящи показателя
Обновена: 23 авг 2019 14:49 | 23 авг 2019 14:36, Елка Василева
10
Установиха ключови признаци дали човек ще живее дълго
Снимка: архив, Reuters

Учени от института "Макс Планк" за биология на стареенето в Германия и Лайденския университет в Холандия идентифицираха ключови признаци, въз основа на които може да се определи дали човек ще живее дълго, съобщи сайтът MedicalXpress.

Изследването и обхванало 44 168 души. Били са изследвани кръвни проби за наличие на биомаркери, свързани с продължителността на живота.

След внимателен анализ учените определили 14 подходящи показателя, включително нивото на дадени аминокиселини, на добрия и лошия холестерол, баланса на мастните киселини и присъствието на противовъзпалителни съединения.

Наличието на определени биомаркери е позволило да се прецени уязвимостта на възрастни хора към болести, свързани с натрупаните години. Освен това тези показатели могат да се вземат предвид при изследване на процесите на стареене и методите за антивъзрастова терапия на животни, използвани като модели - плъхове, плодови мушици, червеи. Сега учените са си поставили за цел да установят дали същестуват аналогични биомаркери у мишките. /БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: дълъг животбиомаркери
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
@Живота е каквото видиш,хапнеш и опънеш,другото не е важно***Това може да е "животА" на някоя *** само, но дори и за това не съм сигурен. Точно другото е това, което е важното - какво сътворяваш, какво добро правиш, какво оставяш след себе си
8
4
 
9
 
! Отговори
До Пантелей Партизан преди 4 години
Ама го няма вече СССР да ни отпуска заеми по 100-200 милиона и после да ни ги опрощава, както и да ни изкупува калпавата продукция. Без тези условия няма как да поддържаме ненужни работни места и нерентабилни производства, та всеки да е на заплата, да не си дава зор да работи много и да не му пука дали ще го уволнят, защото свободни работни места има винаги, а заплатите са горе-долу едни и същи навсякъде.Този рахат ни изкалпазани и ни направи неконкурентноспособни, но дълголетни и вечно на кеф.
7
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе както и да живееш,ще идеш за хлеб до магазина и ще те бутне някой с кола на пешеходна пътека.Гаранции,че утре ще се събудиш няма!Живота е каквото видиш,хапнеш и опънеш,другото не е важно.Кратък е.
6
9
 
4
 
! Отговори
Панталей Партизанина преди 4 години
Членството в БСП е единствената рецепта за минимум 100 години живот! Защото социализмът регенерира подмладителните процесите на клетъчно енергийно ниво! Чудите се как 100 годишни баби и старци тропат хорца на Бузлуджа с бутилка бира в ръка и кебапче в уста? Социализмът народе, социализмът! Той е магическата отвара!
5
4
 
7
 
! Отговори
Виц на деня преди 4 години
Един отишал *** лекар и му вика:-Докторе,не ям и не пия ***,не пуша и по жени не ходя нищо не работя по цял ден,всяка сутрин бягам по 30 километра.Вярно ли е че ще живея 100 години.Доктора му казал:-Незнам дали ще живееш 100 години,но ще ти се сторят като 100.Тъй че хапваите пиивате глвдсите си семеиствата и работата пик кошкото живеем толкова.Такива времена настъпиха че по добре да не си жив.
4
2
 
20
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 4 години
Семката, семкатааааа, зависи къде е посадена и най-вече редовно ли е поливана! !Всичкото другото Господ БОГ си знае работата !
3
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Освен маркерите има и други фактори. Да не се жени, да не ражда деца. Да не копа по полето. Да не си открива фирма. Ей такива улесняващи дълголетието обстоятелства.
2
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Елката пак не е разбрала. Става дума за маркери, които позволяват със сравнително голяма точност да се предскаже шансът възрастен човек да умре в следващите 5-10 години, което ще позволи взимането на мерки отрано.
1
3
 
33
 
! Отговори
а преди 4 години
мисля, че е по-важно до колко години е с акъла си и не се влачи като червей по земята и диша на акумулатори:) а в тая държава има хора които цял живот си остават с умственото развитие на дете което смята, че е най-великото нещо и целия свят му дължи нещо:)))

Спонсорирани публикации