Още двама папи – този път истински

Netflix разказва историята на папа Бенедикт XVI и папа Франциск
30 авг 2019 18:45, Нели Христова
4
Още двама папи – този път истински
Снимка: Netflix

След като преди ден Пауло Сорентино ни зарадва с поглед към "Новият папа", където Джъд Лоу и Джон Малкович ще играят изпадналия в кома папа Пий XIII, който магически се събужда и новоизбраният Джовани Пауло III, Netflix също се включи в папската тематика. Ала този път разчитайки на истински събития.

През декември стрийминг платформата ще пусне в каталога си "Двамата папи" - филм, който разказва за един от най-преломните моменти за Ватикана.

Брилятният Антъни Хопкинс ще влезе в кожата на по-консервативният папа Бенедикт XVI, а Джонатан Прайс ще се превъплати в папа Франциск. Макар още десетки актьори да са споменати в състава на продукцията, още от първите кадри става ясно, че филмът ще се върти около двамата мъже и разговорите между тях, които сблъскват два съвсем различни свята.

Двамата папи са символът на напрежението между по-консервативната религия и по-модерният подход към вярващите.

Подобно на "Ирландецът", "Двамата папи" първо ще бъде представен в избрани кина през ноември, преди да бъде достъпен за всички в платформата на Netflix.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
1
 
! Отговори
шляпалника преди 4 години
Папи, попчета, католически шляпалници....все към малки момченца гледат. И все ненаказани стоят!
3
1
 
4
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 4 години
Еееее, нашия Бойко си купил билети за промоцията с артистите облечени като Папи бе, и щял да влезе с главата напреде, та да не остане и от тях непогален.Обичат го хората-галят си го, пък той, кога речеш да са снимаш с него, та стисне през врата, та за малко да те удуши...Гледах му една снимка с едно дяте, ама тъй му извил главата, като касапин гушнал агне, а пък с жени кога се снима, ръката му виснала през рамото и аха в пазвата да влезе...На туй му викат мечешка любов-да та одуши от любов бе...
2
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То и сега има двама папи!Бенедикт 16ти /Йозеф Ратцингер/ беше принуден ,да даде поста на послушния аржентинския клоун!
1
0
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
"Няма лоша реклама"...