Запалиха българско знаме пред консулство на Северна Македония

Протестът в Мелбърн беше срещу Преспанското споразумение
9 сеп 2019 11:40, Елка Василева
189
Запалиха българско знаме пред консулство на Северна Македония
Снимка: Twitter

Македонски изселници протестираха пред консулството на Северна Македония в Мелбърн, Австралия, срещу Преспанското споразумение за новото име на страната, съобщи информационният сайт МКД.

Демонстрантите запалиха българско, гръцко и албанско знаме и картонени фигури на премиера на Северна Македония Зоран Заев и вицепремиера Радмила Шекеринска.

Те скандираха "Никога Северна, само Македония".

Протестиращите носеха знамена със Звездата от Вергина. Такова знаме бе издигнато и на пилона пред консулството, предаде БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
3
 
4
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
.....То това е американско знаме май.....Ти далтонист ли си или от руското посолство са ви раздали черно-бели монитори?:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
99
2
 
4
 
! Отговори
A преди 4 години
До Шаизе 101Що перничани не отодат на чужда територия и да се правят на велики или да се справят с ромизацията в Б-я.
98
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Интервюто на Каракачанов беше за скопския канал КАНАЛ 5,един от всичките им СРЪБСКИ канали,Каракачанов е дал интервю за 40 минути,а скопският вариант е 20 минути.СЕГА ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ-ВСИЧКО КАЗАНО ОТ КАРАКАЧАНОВ ЗА СРЪБСКАТА ОКУПАЦИЯ И ЗВЕРСТВА ПО ВАРДАРСКО Е ПРЕМАХНАТО и как иначе,в южна Сърбомания не може да се каже нещо лошо за сърбите.Но е 21 век и винаги ще се намери някоекоп...екоето да прецака македонистите,хахаха!НИЩО НЕ СЕ Е ПРОМЕНИЛО У ФИРОМИЯ НА ЗАЕВ,само локуми и наивни българи!
97
3
 
4
 
! Отговори
A преди 4 години
До Историчар 76Е и Б-я е нямало преди 1338 години, а сега я има. Всичко тече-всичко се мени.
96
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тея у Австралия чак сега ли разбраха че са им прекръстили "държавата".. то верно далече ама чак пък толкова...и кво сме им виновни ние на сърбоманите за това, че маляките и големите сили им се подиграват и им сменят името през година-две???
95
3
 
6
 
! Отговори
A преди 4 години
До Анонимен 79Що мислиш, че те са там с български паспорти. Те още много преди 1989 г. бяха свободни да пътуват из целия свят и в Австралия, Америка и др. има големи македонски диаспори и те си поддържат за разлика от българите в чужбина, които се мразят един друг и се крият еди от друг.
94
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ние българите трябва да изгорим руското знаме за да почетем жертвите от 9-ти септември.
93
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
България има също подписан договор със северяните КОЙТО ТЕ НЕ ИЗПЪЛНЯВАТ и се гаврят с историята ни,защото за разлика от гърците им го позволяваме,защото политиците ни са кап/ути.Един Каракачанов такъв-онакъв ама им го каза преди месец-Вашата нация и език са измислени и култивирани само и единствено в границите на Титова Югославия.Не можете да имате никакви претенции за македонци като народност и език в съседни държави,иначе в България казва Каракачанов има и марсианци по самоопределение.
92
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На мен бг знамето ми е безлично. Така че и да го изгорят пред мене няма да се ядосам.
91
0
 
14
 
! Отговори
Шаизе преди 4 години
Предлагам да дойдат в Перник да направят въстановка как точно са ги запалили.. ☠️
90
2
 
7
 
! Отговори
много грозно преди 4 години
БГ какво общо имас Преспанското споразумение? Горете портрЕта на сорос и бг власти,не ЗАМЕСВАЙТЕ БГ.
89
1
 
10
 
! Отговори
Фи преди 4 години
FYROM си беше екстра. Не зная какво се пеняват на новото име тея.
88
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гръцкото и Българското знаме са изгорени бе КЬОРАВИ ЛИ СТЕ??Портрети на Заевпредавникот и на Шекеринова по дедо и Шекеринска по татко,иначе полусръбкиня-македонистка Радмила-министерката на Отбрана на Северна Македониджа!!Питайте като не знаете,има хора които разбират и са осведомени за случаяФИРОМ-СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ!
87
3
 
9
 
! Отговори
111566 преди 4 години
Да ги вкарат в психиатрията те не са Македонци а *** и лъжци .По долни от тях няма на света да не знаят кои са .
86
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То това е американско знаме май!?..много взехте да се големеете тва българите ей...!
85
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименКой го казва?
84
3
 
4
 
! Отговори
майтап,бе Уили! преди 4 години
Сега си мисля,как да отвърна на този тежък удар!...Спирам да купувам македонска наденица,ще искам вече да ми продават само северномакедонска!..шегичка!Искам да попитам все пак още къде е отразено това епохално събитие - в Битолска правда или във вестника на с.Мръчкаво усое -Северна Македония!?
83
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо изтрихте коментара в който цитирам думи на Мицотакис и Борисов??Мицотакис говори КАТО ГРЪЦКИ ПАТРИОТ,Борисов говори КАТО ИНТЕРНАЦИОНАЛИСТ-КОМИНТЕРНОВЕЦ!!Единият иска светът да познава само гръцка Македония а другият обявява БЪЛГАРИН от Македония и то сегашна гръцка за някакъв си едва ли не българин който се борел за чужд народ от човещина видиш ли!!Имам пред вид Гоце Делчев-Че Гевара според Борисов!За езика македонски пак Борисов не посмя да се изкаже да не обидел Заев!Е,тогава що триете?
82
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Платени провокации
81
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НЕ е американското знаме а е ГРЪЦКОТО,кьорчо,ама гърците не са като българите,ЗАБРАНЕНО ИМ Е НА ФИРОМЦИТЕ ПРИЛАГАТЕЛНОТО МАКЕДОНСКОоттук насетне,само дето Ципураки прецака и гърците с това македонски език от славянскта група езиции македонцикато народност.Левундерска му работа,иначе в Австралия са най-античните кенгури,над 100000 изселници от Фиромия И ЕГЕЙСКА Македония,македонисти-сърбомани на чело на които стоят УДБАШИ!