Пътят на Карл Лагерфелд - легендата на Chanel

Днес той щеше да навърши 86 години
10 сеп 2019 16:22, Дарена Найденова
3
Пътят на Карл Лагерфелд - легендата на Chanel
Getty Images

Знаете за онези хора, които успяват да ви докоснат без дори да ги познавате. Тяхната личност е толкова голяма, че някакси се пресягат и побеждават разстояния, за да оставят своята следа върху всяка една част на света.

Това са хора, които чрез успехите си показват на света, че освен талант, трябва да работиш здраво. Да се придържаш към мечтата си, да забравиш за купоните и да се фокусираш изцяло към постигане на целта си. Успееш ли, то тогава партита ще бъдат в твоя чест и ти ще си център на вниманието.
 
Музиката си има много такива личности - Фреди Меркюри, Майкъл Джексън, Бионсе и много други. Киното - също. Спортът, изкуството, архитектурата могат да се похвалят с големи имена, които са оставили отпечатък, който ще се задържи през времето.
 
Модата, от своя страна, е малко по-странна индустрия. Тук, трябва да се доказваш постоянно, да измисляш нови модели, да си пръв с иновациите и да успееш да покажеш нещо ново на света. Модните подуими са една от най-трудната сцена за превземане, а, когато това стане, то ти се превръщаш в икона.
 
Карл Лагерфелд е такава икона. Роден на днешната дата през 1933 година в Германия, Лагерфелд още от малък знае как да пробива в бизнеса. Цялото му име е Карл Ото Лагерфледт, но самият той премахва последната буква от фамилията си, защото така ще звучи по-рекламно.
 
Всъщност, през годините се водят доста спорове кога точно е роден дизайнерът. Той твърди, че правилната година е 1935-а, докато представителите му го подмладяват с още 3 години. Според източници, самият Лагерфелд твърди, че майка му е сбъркала датата в картона за раждане, тъй като й е било по-лесно да напише цифрата 3 вместо 8. 
 
Първият му досегег с модата е през 1955 година. Тогава е нает да работи за дизайнера Пиер Балмен, където учи занаята три години. След това се изкачва до артистичен директор на Жан Пату. Пет години по-късно напуска модната му къща, за да вземе кариерата си в свой ръце.
 
След леки колебания дали модният бизнес е за него, Лагерфелд се озовава в 80-те години, където името му ще се превърне в нарицателно за дизайн. През 1983 година започва работа в модната къща на Chanel, а година по-късно създава и собствена линия. Четири години по-късно Лагерфелд започва да прави и собствени модни рекламни камапнии, които и до днес се използват като уроци по висша мода.
 
Още за пътя на Карл Лагерфелд до модната сцена четете в Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От многото прочетено за Лагерфелд, оставам с впечатлението, че въпреки много светлина и суета около него, е бил скромен и праволинеен човек. Бил е вглъбен във външната хармония и правенето на пари не му е било голямата цел в живота. Впечатли ме с дузина интервюта. Мисля, че човек като него би преуспял във всяка човешка дейност. Моите уважения и мир на душата му!

Спонсорирани публикации