US-оръжейна фирма обмисля да пренесе заводите си у нас

Янките искат да стъпят за първи път в ЕС през България
Обновена: 28 сеп 2019 13:59 | 28 сеп 2019 07:30,
235
US-оръжейна фирма обмисля да пренесе заводите си у нас
Снимка: armoredcars.com

Американският производител на военна техника The Armored Group (TAG)  обяви предложение да пренесе цялото си производство на военен клас бронирани машини в България и да изпълни поръчката за този вид техника за нуждите на сухопътни ни войски. От реализацията на проекта ще бъдат разкрити поне 1000 работни места.

Освен създаване на производствен център на територията на България, целта е и продажба на продуктите им както в страната, така и в Европейския съюз.

Вчера компанията представи различните модели отбранителна техника, които са част от нейното 30-годишно портфолио.

Аспарух Пилософ, представител на TAG за България, сподели, че компанията желае да предложи на българското правителство да създаде на местна територия своя първи производствен център в ЕС.

Той обърна внимание на една от основните машини на компанията – MASTIFF, която по неговите думи „технически е най-усъвършенстваната8х8 машина, която разполага с голяма устойчивост и маневреност“.

"Нашето предложение е България да не бъде просто клиент на базиран в друга държава производител“, заяви изпълнителният директор на TAG Робърт Паздерка. „Ние даваме на България възможност да обедини усилията си с нашата компания и заедно да се конкурираме със същите тези производители на големия пазар за бронирани автомобили в ЕС. Още повече, че България ще излезе на този пазар с най-модерните американски технологии и по всяка вероятност с най-конкурентните цени,“ поясни той.

По думите му, групата е готова да използва за сглобяването на машините всякакви материали и компоненти, произведени в България, които съответстват на изискванията. „Освен това можем да проектираме и произведем бойна машина по изискванията на клиенти, включително с динамична и активна защита от огъня на противника“, добави той и изтъкна, че едно от достойнствата на цялата серия е използването на модули, с което поддръжката на бойния автомобил е много по-бърза, лесна и евтина. Американецът посочи за пример, че приполеви условия двигателят може да се смени за минути.

Пилософ подчерта, че всички машини от портфолиото на TAG отговарят и дори надхвърлят изискванията на българското правителство и в частност на Министерството на отбраната, които са провели среща с представители на компанията с интерес към нейните продукти.

Паздерка посочи от своя страна, че компанията се стреми да се наложи на европейския пазар и да бъде конкурентна на останалите производители в региона.

„Идеята ни за преместване на производството ни в България дойде, след като разбрахме за сделката за закупуване на изтребителите F-16 от българското правителство“, сподели той.

"Ние предлагаме по-добрата алтернатива на пазара и на българското правителство“, подчерта представителят на TAG за България.

По думите на Паздерка машините на компанията могат да бъдат подобрявани в процеса на поддръжка и по този начин да бъдат конкурентни и за в бъдеще.

„Относно плащането при поръчка, ние сме гъвкави и можем да обсъдим различните варианти с българските власти“, изтъкна изпълнителният директор.

Той посочи, че компанията е готова да инвестира в България пропорционално на търсенето в региона и това ще позволи отварянето на хиляди работни места, ако правителството се съгласи на договор.

Относно цената на различните машини, Паздерка заяви, че пазарната стойност на даден продукт зависи от спецификациите на модела и от целите, за които клиента иска да използва продукта.

„За момента официалната позиция на министерството на отбраната е, че предложението на TAG е закъсняло, тъй като маркетинговото проучване относно закупуването на подобна техника от страна на България е приключило още през 2017 г.“, заяви Пилософ, като добави, че това решение трябва да се преразгледа и посъветва българските власти да не следват сляпо тръжните процедури.

Още новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
189
4
 
2
 
! Отговори
до 202 преди 4 години
Някой хора наистина не са добре,не стига това ами и плюсчета им цъкат.Какво НАТО . В Афганистан са 18г и тъпите талибани ги направиха на диви и щастливи! От Ирак не могат да излязат още толкова години,там ИДИЛ им мачка шлиферите до сега.Докато Руснаците в Сирия за 4г.им разпиляха душичките на читаците. С 10 самолета и пет кораба. САЩ по сметки на Тръмп са хвърлили 6 трилиона долара в близкия изток.Сега почвайте с минусчетата. А на тоя дето е писал.По добре да не срещаш руснак с пушка.
188
2
 
2
 
! Отговори
кристина преди 4 години
гответе се за война, американците си имат базите, самолетите и сега и воените заводи в България, като не плащат и една стотинка за това :( пазете децата на България, те ще са първата свидна жертва на Българския народ от безумната и алчна политика на антибългарското правителство :(
187
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До мислетеПолучаваме по-малко от ЕДИН ПРОЦЕНТ от стойноста на рудата,не на златото!!!-------Това означава, че получаваме 20-25% от стойността на златото без никакви разходи. Разбра ли, тьпчо? Съдържанието на златото в рудата е между 4 и 5 процента.
186
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Управляващата власт в Бг няма ни най-малка представа за действията и целите на американците на територията на Бг.---------А на тебе специално ти се изповядват американците.
185
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само да отбележа за присмехулниците, ръбестата форма не е случайна.
184
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По грозна машина от това на снимката не съм виждал дялано е или с брадва или с тесла като по времето на Барни Ръбъл ха ха я го вижте ве !!!И това е ако е "добро" като Пейтриът да си го държат там и да си го карат където си искат !
183
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В случей на война за всеки един загинал от НАТО ще загинат по 15 руски *** Се тая каква ще е ядрена мядрена Страх ги е рашките и им личи
182
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това на снимката е учебен макет на хамър и няма нищо общо по темата Просто показва какви умствено ограничени покемони на минимална заплата са журналистите от сайтчето
181
1
 
2
 
! Отговори
до до 185 преди 4 години
А при използване на ограничен ядрен конфликт - няма незасегнати, и понеже сме в центъра на събитията БГ загива.------------------При всички Сценарии така наречения "Ограничен Ядрен Конфликт" се превръща в Глобален!!!!!!!!И да, Прав си!!! Деградацията на американския политически елит е смъртоносно опасна!!!!
180
0
 
0
 
! Отговори
до 195 преди 4 години
Ти добре ли си? Какъв парад? Тоя курник да го показваме пред хората? Те ще ни убият с домати само ако го видят пред парламента?
179
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поредната предизборна пирамида.
178
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това на снимката бате и руснак с теслата не може да го сдела!
177
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това на снимката със сигурност няма да го теглят с въже, както танк на Червения парад.
176
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
У Перник може да дойдат и да произвеждат гоуем Гоуф!!!!
175
3
 
2
 
! Отговори
м дааа преди 4 години
хахахавсе ми е на ума че точно в държавата с най-много русофили на квадратен сантиметър , ще донесат пройзводството на американска техника и оборудване
174
2
 
2
 
! Отговори
муспи преди 4 години
Колко са тарикати евреите! Колко тънко смятат! Вражеските армии (всички са техни иждивенци - и демократичните и фашистките, Русия вече я водят за фашистка), да ударят съвсем справедливо производителите на американско оръжия, така, че световното еврейство да се пресити с българска кръв. Техен стил на война, - Дрезден, София, а и сегашния ни проточен геноцид.
173
4
 
6
 
! Отговори
888 преди 4 години
Аз да питам.Това на снимката ли ще правим?Ако е това по добре да си ги правят сами.
172
4
 
5
 
! Отговори
До 185 преди 4 години
Пак повтарям лудите и тъпите нямат инстикт за самосъхранение.Много БГ политикани в историята ни са мислели като вас, накрая са били разчленявани и душени с жици по централни софийски улици.А имай предвид, че и на военни, и на полицаи, учители, лекари, бизнесмени им писналуди т-па-нари.Когато няма място за детето ти в детска градина, когато хората не могат да си платят парното и тока, когато на търговците им писне да си сменят касовите апарати, нямаш представа колко натрупан гняв има в БГ
171
4
 
8
 
! Отговори
до 185 преди 4 години
До До 182Ще "кипнете" вие.........:)) Пет руски трола и двайсе психясали пенсионера :)) Кипнете бре! Ххахахаха!
170
2
 
4
 
! Отговори
До 184 преди 4 години
Нямат страх САЩ, скоро четох разсекретени архиви и ми побеляха косите.Обикновено лудите и тъпите нямат инстинкт за самосъхранение, а те са такива, не се опитват да разберат останалият свят, за тях той просто не съществува.А при използване на ограничен ядрен конфликт - няма незасегнати, и понеже сме в центъра на събитията БГ загива.

Спонсорирани публикации