US-оръжейна фирма обмисля да пренесе заводите си у нас

Янките искат да стъпят за първи път в ЕС през България
Обновена: 28 сеп 2019 13:59 | 28 сеп 2019 07:30,
235
US-оръжейна фирма обмисля да пренесе заводите си у нас
Снимка: armoredcars.com

Американският производител на военна техника The Armored Group (TAG)  обяви предложение да пренесе цялото си производство на военен клас бронирани машини в България и да изпълни поръчката за този вид техника за нуждите на сухопътни ни войски. От реализацията на проекта ще бъдат разкрити поне 1000 работни места.

Освен създаване на производствен център на територията на България, целта е и продажба на продуктите им както в страната, така и в Европейския съюз.

Вчера компанията представи различните модели отбранителна техника, които са част от нейното 30-годишно портфолио.

Аспарух Пилософ, представител на TAG за България, сподели, че компанията желае да предложи на българското правителство да създаде на местна територия своя първи производствен център в ЕС.

Той обърна внимание на една от основните машини на компанията – MASTIFF, която по неговите думи „технически е най-усъвършенстваната8х8 машина, която разполага с голяма устойчивост и маневреност“.

"Нашето предложение е България да не бъде просто клиент на базиран в друга държава производител“, заяви изпълнителният директор на TAG Робърт Паздерка. „Ние даваме на България възможност да обедини усилията си с нашата компания и заедно да се конкурираме със същите тези производители на големия пазар за бронирани автомобили в ЕС. Още повече, че България ще излезе на този пазар с най-модерните американски технологии и по всяка вероятност с най-конкурентните цени,“ поясни той.

По думите му, групата е готова да използва за сглобяването на машините всякакви материали и компоненти, произведени в България, които съответстват на изискванията. „Освен това можем да проектираме и произведем бойна машина по изискванията на клиенти, включително с динамична и активна защита от огъня на противника“, добави той и изтъкна, че едно от достойнствата на цялата серия е използването на модули, с което поддръжката на бойния автомобил е много по-бърза, лесна и евтина. Американецът посочи за пример, че приполеви условия двигателят може да се смени за минути.

Пилософ подчерта, че всички машини от портфолиото на TAG отговарят и дори надхвърлят изискванията на българското правителство и в частност на Министерството на отбраната, които са провели среща с представители на компанията с интерес към нейните продукти.

Паздерка посочи от своя страна, че компанията се стреми да се наложи на европейския пазар и да бъде конкурентна на останалите производители в региона.

„Идеята ни за преместване на производството ни в България дойде, след като разбрахме за сделката за закупуване на изтребителите F-16 от българското правителство“, сподели той.

"Ние предлагаме по-добрата алтернатива на пазара и на българското правителство“, подчерта представителят на TAG за България.

По думите на Паздерка машините на компанията могат да бъдат подобрявани в процеса на поддръжка и по този начин да бъдат конкурентни и за в бъдеще.

„Относно плащането при поръчка, ние сме гъвкави и можем да обсъдим различните варианти с българските власти“, изтъкна изпълнителният директор.

Той посочи, че компанията е готова да инвестира в България пропорционално на търсенето в региона и това ще позволи отварянето на хиляди работни места, ако правителството се съгласи на договор.

Относно цената на различните машини, Паздерка заяви, че пазарната стойност на даден продукт зависи от спецификациите на модела и от целите, за които клиента иска да използва продукта.

„За момента официалната позиция на министерството на отбраната е, че предложението на TAG е закъсняло, тъй като маркетинговото проучване относно закупуването на подобна техника от страна на България е приключило още през 2017 г.“, заяви Пилософ, като добави, че това решение трябва да се преразгледа и посъветва българските власти да не следват сляпо тръжните процедури.

Още новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
5
 
8
 
! Отговори
да бе преди 4 години
Едно предизборно рамо на Баце. Че му се клатят краката. Пък е полезен на господарчетата си. Как им преведе само 2млрд. Отраз. Предварително. Без пазарлък. И още толкова ще даде. За самолети. Дето не ни вършат работа. Ама важното е да се подкрепи "демокрацията". В САЩ. По света и у нас.А пък завод ще има колкото и wv.
108
4
 
4
 
! Отговори
лаик преди 4 години
То тва на снимката изглежда е правено от същия мат'риал, от който и къщите им - пресован картон.
107
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До колкото разбирам тази компания не се занимава с производство на автомобили, а с армиране на вече съществуващи автомобили за специализирани цели.
106
2
 
3
 
! Отговори
13 преди 4 години
Колкото ФВ построиха завод.
105
2
 
10
 
! Отговори
балама преди 4 години
Абе, видяли са, че плащаме тройно и четворно като попове... Че даваме злато без пари... Гарантираме тройни печалби...
104
4
 
9
 
! Отговори
Шварценегер преди 4 години
До ! : Пилетата се броят след изборите и за 10-11 години управление на ГЕРБ-СДС ,никой не стъпва в България ! Пресен и още топъл пример е с Фолксваген. Гирултия до бога и накрая едно голямо нищо ! Остава пъченето на Борисов и чупенето на изгнили дъски със силната му ръка !
103
1
 
8
 
! Отговори
до ! преди 4 години
Сега и таg ще строи, ВЕРОЯТНО. Но не много, вероятно. "Вероятно", до изборите ще строЙ.
102
2
 
4
 
! Отговори
Уау преди 4 години
До Бау"Колкото повече, толкова повече" - Няква *** жълта мечка го беше казала (доколкото помня). Иначе за атомните бомби не е лоша идея, но капацитета ни стига само за направата на някоя тенекиена част от тези бомби.
101
13
 
5
 
! Отговори
! преди 4 години
Поредния успех на г-н Борисов и ГЕРБ, след като WV и вероятно Хюндай ще строят заводи за автомобили сега и TAG ще строй. Затова ГЕРБ ще спечели и тези и следващите избори защото по време на ГЕРБ се строй а по време на БСП, Атака и ДПС се краде.
100
2
 
12
 
! Отговори
ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ преди 4 години
Те у нас станаха вече завод до завод - Фолксваген, Фюндай, сега и тия краварски щайги, правени като че ли в час по трудово обучение в помощното училище на Цецо Ухото...
99
1
 
9
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
Чувствам,че искат да ни пробутат някакви потресаващи ***!Ама щом се нагъ*зихме за Ф-16,що и тия да не опитат?
98
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То ако става дума за самоделки(като гледам снимката горе)то може и в някои гараж да си ги изработваме,от резервни части и такива от втора употреба.А тоя наш еничер,съветва българското Правителство да наруши закона.То бива бива наглост,ама това направо троши държавността,до колкото все пак я има.Няма по голям враг на българското от еничера.Уж е все за доброто,но мисли само и единствено за неговото си добро,а не за добруването на един цял народ.Боже опази ни от такива.
97
2
 
13
 
! Отговори
? преди 4 години
Тва,че има много хора непонасящи САЩ и виждащи как унищожават прогресивно и сигурно всичко до което се докопат, НЕ значи ,че те подкрепят Русия! Толкова ли е трудно да го осъзнаете? Има маса народ интересуващи се от просто от България! Това не ни прави Руски защитници....просто трябва да си изключително *** да не виждаш мръсните игри на САЩ ! Или още живеете в "Американската мечта" хахахахах
96
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Подозирам, че това е отмъщение на ББ срещу Германия, защото помня, че бяха плъзнали слухове, че сме щели да предложим на немците поръчката на бронираните машини, ако Фоксваген дойде у нас. Е, сега най-вероятно отново ще изберем САЩ за отмъщение.
95
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Янките искат да стъпят за първи път в ЕС през България.......На дали искат а по-скоро нашите оправници са се натягали и нагаждали! Но щом разберат за нашето "кафяво злато - държава" веднага ще сменят географията.
94
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
103-ти,ти по-мазен тъ'пак можеш ли да бъдеш?Как не виждаш дереджето на българинът,че е"под нулата"бе ид'иот?Още ли си мислиш,че ГЕРБ с този глу'пав пожарникар не са комунисти,ама истински?30 г. преход към по-голяма беднотия с безрезервната подкрепа на БКП в"сянка"!Цитирай ми някоя бивша соцдържава която да е по-зле от нас!Що за ***'оти се развъждат в България с толкова празни кр'атуни?Сомалия вече е по-добре от България бе пръдльо,а пък по свобода на словото и печата официално сме на 119 место..
93
2
 
3
 
! Отговори
!!! преди 4 години
Хибридчиците са на ампразурата, газ пикаят.******************************************На Баце хъбо зареждат... Иначе само турски потоци.
92
7
 
6
 
! Отговори
не им пука преди 4 години
"Колкото повече *** червените ***, толкова по лошо падат на изборите. 15 години червено тролене - нито една победа. Сега пак за налазили нета, което значи, че пак няма да имат никакъв успех на изборите."---На червените *** не им пука нито за държава нито кой ще я управлява. Важното е да се изцвъкат навсякъде и да си приберат жълтите стотинки... на БСП троловете са прости момчета дето за друго не стават...
91
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички развити европейски държави отказаха на този производител на военна техника с претекста, че Европа се бори за МИР и РАЗОРЪЖАВАНЕ, но ние нали сме свикнали да ходим НАВЕДЕНИ, а в последно време дори вече пълзиме няма как да откажем на новият ГОЛЯМ БРАТ ! А пък като гледам този джип-камион си представям как нашият ДЖИПАДЖИЯ - пожарникар ще се курдиса зад воланът му и ще раздава усмивки от джама ! Целта му вече е ясна ще смени Тойотата с Хамър и ще умира от кеф по бандитско-детски !
90
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хибридчиците са на ампразурата, газ пикаят. Спрете се малко, че оправдахте поговорката "Луд умора нема, пие вода и па' маа". А, и е крайно време да се сетите, че тая про руска пропаганда, всяване на нихилизъм и и плюене срещу БГ не върши работа. Вашите почитатели (които все още са живи) не ползват интернет защото не могат. Тези които могат и те не го ползват защото е американски. А, БГ ще се оправи въпреки вас, защото ще загърби Азия, разбирай Русия.

Спонсорирани публикации