Рецептата DNES: Крем с тиква и маскарпоне

Приготвя се много бързо
6 окт 2019 09:15, Иванка Гъркова
4
Рецептата DNES: Крем с тиква и маскарпоне
IStockphoto
Тиквата е един от най-употребяваните продукти през есента. Тя е пълна с полезни вещества и предпочитана за приготвянето на супи и десерти от много хора.
 
Днешната ни рецепта е именно с тиквата, която носи цветовете на сезона. Ако харесвате вкуса ѝ, то изпробвайте нашето предложение за лек крем.
 
Необходими продукти:
 
2 средни парчета печена тиква;
 
1 маскарпоне (500 г);
 
половин кофичка заквасена сметана (100-150 г);
 
2-3 супени лъжици мед;
 
пресен лимонов сок;
 
канела.
 
Начин на приготвяне:
 
Обелвате внимателно тиквата и я изпичате във фурната. Взимате едното парче и го намачквате с лъжица (може и да го пасирате). Добавете маскарпонето, сметаната, меда и канела на вкус, като разбиете с миксер до получаването на хомогенна смес. Овкусете с лимонов сок.
 
След като сте готови с крема, разпределете го в подходящи десертни чашки. Първо може да сложите един ред от печената тиква на ситни парченца, след което да добавите крем. Отгоре украсете с малко канела. Друг вариант е да редувате крема и тиквата няколко пъти, ако имате по-големи купички или чашки.
 
Още вкусни рецепти четете в Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
3
 
! Отговори
Таня преди 4 години
Що за прости коментари?!?!?
3
2
 
6
 
! Отговори
дамбулова преди 4 години
До ПорЦеланКакто аз ти го*дърпах?
2
2
 
5
 
! Отговори
ПорЦелан преди 4 години
Дърпай тиквата за дръжката! Последните десет пъти по-бързо ... и ще имаш крем!
1
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз тиква мога да намеря. Ама крема ще ме затрудни.

Спонсорирани публикации