Гривна за крака на Gucci разгневи социалните мрежи

Появиха се противоречиви коментари за дизайна
10 окт 2019 20:58, Дарена Найденова
15
Гривна за крака на Gucci разгневи социалните мрежи
Instagram

Модният гигант Gucci се сдоби с нови критики в социалните мрежи. Причината – най-новият аксесоар на марката. Става въпрос за гривна за глезена, в която може да си поставите и червилото. Gucci представиха дизайна си по време на шоуто за колекцията пролет-лято 2020 в Милано.

Социалните мрежи обаче не бяха толкова впечатлени от идеята на марката и я засипаха с критики. Някои посочиха, че аксесоарът прилича по-скоро на полицейска гривна, която се използва за престъпници, пуснати под домашен арест. А златните червила на Gucci, които бяха поставени в държачите, потребителите ги свързаха с куршуми.

„Кога полицейските гривни се превърнаха в мода?“, пита един потребител на Туитър. Други пък са разделени в реакциите си, тъй като коментират, че аксесоарът им се струва хем странен, хем полезен. 

В последните няколко месеца, Gucci не може да си вземе почивка от критиците. Марката беше критикувана също и за избора си на нови якета, които по-скоро приличаха на усмирителни ризи. Стигна се дотам, че модел, представящ колекцията, излезе на модния подиум, протестирайки дизайните.

През февруари пък, модния гигант беше нападнат, че е направил суитшърт, който придава на своя притежател т.нар. „blackface“. Това е термин, добил популярност през 19-и век, когато бели театрални актьори са се гримирали, за да се присмиват на афроамериканците. В наши дни се свързва най-често с форма на расизъм. 

Отговорът на Gucci тогава не закъсня и марката веднага изрази своето съжаление, а през март създаде програмата „Gucci Changemakers“, която подкрепя равенството в модната индустрия. Организацията ще предлага стипендии в размер на 1,5 млн. долара за млади таланти. 

Още новини за мода четете в Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
4
 
! Отговори
Как може?! преди 4 години
Възмущение и смут обзе душите ни.С този свой акт Gucci удариха дъното и живота ни никога няма да е същия!
10
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не знам колко е модно, но е никак хигиенично да си държиш червилата на 10 санта от пода събирайки всичкия прах и после да си го мажеш по устата. На Гуци не им пука за здравето на клиентите си, а само колко ще платят за поредния бо-лук.
9
2
 
7
 
! Отговори
XuTbP5bP преди 4 години
Аз мога ли на оная работа да си сложа чанте да ми държи помощните колелета?
8
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всякакви уродливости ще се появат. Чудят се какви щуротии и дивотии да измислят.
7
1
 
9
 
! Отговори
Тодор преди 4 години
Тея окончателно са сдали багажа умствено.Създаде се нещо, някои *** приписка по социалните мрежи че не му харесва и веднага изразяват съжаления.Кво ми пука че на някой си му се вижда еди как си, нали идеята е да си споделя моето виждане за дизайн (ако аз съм го създал де).Тая либерастия ми идва в повече.
6
1
 
13
 
! Отговори
Вирсачи преди 4 години
Въйййй социалните медии са бесни.*** що ги ядосвате ся а? защо ги ядосвате?Съобразяваире се малко със социалнире мрежи.И те са човек.Междо другото да вметна,аз ще направя един крачолен брекзит.
5
4
 
11
 
! Отговори
123 преди 4 години
Скъпите изгъзици, не са за беднюги... като нас и поплювковците У цоциалните мрежи...
4
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много безформено бре, Гучи. То нашите гало,ши са по-убави.
3
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
О Боже, аман от моралисти и разбирачи. Ако сте следили модно ревю, ще видите всякакви щуротии - рокли с няколко метра отзад, блузи като мрежест сутиен, женска тениска с нещо като огромна запетайка надясно и т.н. Това е и целта - да видиш нещо съвсем ново, нестандартно, щуро. Дали ти харесва е съвсем отделен въпрос, а и колко ли хора могат да си позволят от кутюр дрехи?
2
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сякаш гледам кадър от някакъв садо-мазо филм.
1
0
 
18
 
! Отговори
Разбри ме правилно преди 4 години
Това нещо не е на хубаво,звездите ми го говорят

Спонсорирани публикации