Бивш консул: Досега бяхме съседи с Турция, сега ще бъдем с Близкия изток

Турската операция в Сирия ще доведе до много по-голяма дестабилизация
12 окт 2019 10:26, Елка Василева
98
Бивш консул: Досега бяхме съседи с Турция, сега ще бъдем с Близкия изток
Снимка: БТА

„Операцията в Сирия ще доведе до много по-голяма дестабилизация и до много по-голямо уронване на престижа на Турция. Както и отдалечаване от идеята на президента Реджеп Ердоган да се изживява като световен лидер. В момента е под сериозна въпросителна и това дали е и регионален лидер“, заяви бившият български консул в Одрин Георги Димов.

„Досега са ми известни само 5 държави, които са подкрепили Турция. Смятайте всички останали на какво мнение са”, каза експертът.

Още по темата

По думите на Димов много от сирийските имигранти в Турция няма да се завърнат по домовете си, а се устройват в съседната ни страна. Според него това означава, че Близкият изток идва на нашата граница.

„Променя се целият генетичен код. Досега бяхме съседи с Турция, сега ще бъдем с Близкия изток”, коментира той.

Димов е категоричен, че няма основание България да не се притеснява от заплахата на Ердоган, че ще пусне мигрантите към Европа, ако тя продължи да определя действията на страната му в Сирия като инвазия.

„По-голямата част от международната общност са категорично против тази операция и я определя точно като инвазия. Защото това не е нищо друго”, каза още бившия консул в Одрин.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя купен и назначен точно за тази цел да плюе на Турция друга работа не му дават.
79
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От статията: Досега са ми известни само 5 държави, които са подкрепили Турция. Смятайте всички останали на какво мнение са, каза експертът.Какъв експерт е този бе, този е някаква калинка на властта и той. Нито думите му са експертни, нито нищо. Само яде парите на народа и си живее царски. Веднага да ги уволняват такива!
78
5
 
7
 
! Отговори
Аз преди 4 години
Две огромни военни сили , войските на Русия и Турция въоражени до зъби , с многомилионно население. На запад от тях разкъсана и беззъба Европа, стояща като парче торта на масата, колко време ще е това. Ами въпрос на време....
77
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На бившия консул трябва да му е предлно ясно, че без съгласието на САЩ и Русия . Турция нама как да провежда военна операция в територията на Сурия....... Всичко друго е тетър....
76
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дори чобанът по Балкана може да направи по-задълбочен анализ на този проблем, отколкото този бивш консул!
75
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Логиката на великия български мозък- ще станем съседи с близкия изток защото бежанците се заселили Турция , значи трябва да ги държим в Турция за да не станем съседи с близкия изток.. Типично разсъждение на български без никаква логика
74
8
 
6
 
! Отговори
Сандокан Сандански преди 4 години
До атакист 77. Ще се насереш като дедите си още като ги видиш,100% си едноклетъчно.
73
2
 
15
 
! Отговори
читател преди 4 години
Аман от този "анализатор" Георги Димов .....въри се скрий бе да те .........
72
4
 
19
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 4 години
100 000 С автомати по границата ще ги спрем!
71
5
 
15
 
! Отговори
Съпрайз преди 4 години
Гледам турските тролчета пак са налазили хаха
70
6
 
16
 
! Отговори
Koe преди 4 години
Ердоган в момента върши черната работа на Европа. Да мълчат и да плащат, за да не ядат хурката. Не стига, че най-големите им партньори от САЩ, са им най-големите врагове, ами и вътре в ЕС - ще има сътресения. България трябва да подкрепя Турция, не заради друго, ами защото сме първа граница. Тия от Европа са пълни хюмненца, само притриват ръчички, защото са им обещани пари, НА ГЛАВА БЕЖАНЕЦ!!! Турция в момента им държи бъдещите парички. Това се случва :)
69
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тоя бившия да ходи да се скрие с анализите си
68
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
който,каквото си го търси ще си го намери.и турция и тя....бежанците и са най-малкия и проблем.да с еготви за глад и мизерия.
67
10
 
7
 
! Отговори
поглед от друг ъгъл преди 4 години
Операцията на Ердоган в Сирия очертава един примерен терен,на който ще се разиграват бъдещите пазарлъци.Независимо от бруталността,с която действа Ердоган,и погазването на международните норми,може да се каже,че ЕС сега става за посмешище с илюзорните си претенции!?Както казват някои,ще дойде време Брюксел да се откупва за провалите си и грешките с...територии,които ще бъдат и разменната монета за емигрантите!?Познайте до 3 пъти,кои ще бъдат тези територии!А Ердоган ще има мераци и за други!?
66
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега на "умниците" които ни размахват някакъв си БВП става ли ясно,че пред военна сила той не страува нищо - само за няколко седмици турската армия ще заличи БВП на целия *** "съюз",сбирщина от малумни народи и изродени управляващи!Само няколко седмици са достатъчни за един поход на турскта армия от Босфора д Ламанша,че и може да го прескочи!Какво ще им противопостави европедерунгелия -пикливите си лвни дружинки,наречени "армии" и вероятно наличните ловни дружинки?!А може би свалени г
65
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами както вървят нещата и откъм Брюксел и откъм Турция,можем да приемем,че Територията е бъдещата разменна монета между тях,за да може ЕС да си откупи "свободата",да не бъде залят от емигранти.Заедно с нея и така наречените "Западни Балкани,като само Сърбия изглежда в неутрално положение.А и Гърция вероятно ще се лиши от Беломорска Тракия.Спомнете си,как Вождът ви от толкова време работеше по този въпрос и си осигуряваше доживотно "царуване",като валия на вилает булгариссстан!Честито ви оФци!
64
9
 
29
 
! Отговори
Данков преди 4 години
Ердоган е вреден за Турция!Познавам български турци, мнението им за него че е самозабравил се диктатор.Да видим как ще се развият нещата, народа в Турция му плесна шамар на местните избори, ама той не вдява нещо.
63
2
 
3
 
! Отговори
На Сапун преди 4 години
Без мозъчни същества !!!Колко време ви трябва да вземете решение ??Бавно развиващи се аборигени
62
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нямам си и дори идея, как този човек е бил главен консул на страната ни!
61
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сайта ви бъка от копирани Фейк нюз

Спонсорирани публикации